Wishlist huis
PersoonlijkShoppen

Mijn wishlist voor in huis

Verhuizen of verbouwen? Het is iets wat hier in huis nog steeds speelt. Het heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat wij in huis steeds kritischer kijken naar de inrichting en decoratie. En hoe meer huizen wij op Funda bekijken, hoe zekerder wij ervan zijn. We willen sowieso een aantal dingen veranderen. Kijken jullie mee? En wellicht hebben jullie nog tips?

1. Nieuwe lampen voor boven de eettafel

Op dit moment hangt er een enorm stofnest boven onze eettafel. Het is een lange lamp met vier stoffige vierkanten en er valt gewoon niet tegen te stoffen. We kochten deze lamp toen we gingen samenwonen, dus na 6,5 jaar mag deze best vervangen worden.

Industriele lamp

De laatste tijd zie ik steeds industriële lampen voorbij komen en die vind ik tof! Je hebt ze bijvoorbeeld bij de Kwantum vrij goedkoop in verschillende vormen en maten, dus binnenkort gaan we daar wellicht eens even een kijkje nemen.

2. Nieuwe eet- en salontafel

Onze huidige meubelen komen bij de Ikea vandaan. Heel betaalbaar, maar wat mij betreft ook na al die jaren weer toe aan vervanging. Maar ik vind het allemaal nog maar lastig, vooral de salontafel. De eettafel zie ik het liefst een slag groter dan nu. Helaas hebben we daar alleen nog geen ruimte voor, maar het liefst zou ik bijvoorbeeld de onderstaande steigerhouten tafel plaatsen, waarbij je zes stoelen aan de tafel kwijt kan.

3. Weg met het schoenenrek

We hebben hier in een huis een schoenenrek. Een rek dat eigenlijk veel te klein is voor de hoeveelheid schoenen en het is vaak net een oorlogsgebied. De schoenen liggen ervoor, erachter of allemaal door elkaar erop. Het is dus tijd voor een mooie schoenenkast. Onze hal is echter nogal smal, dus dat is nog wel lastig. Maar onlangs werd ik geattendeerd op de Bissa schoenenkast van de ikea, dat hier wellicht een oplossing kan zijn!

4. Nieuwe rolgordijnen of vitrage

Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat we te maken kregen met een poging tot inbraak. Er is gelukkig niemand binnen geweest, maar het resultaat was een kapot raamkozijn. Ons raam was verdeeld in verschillende vakken met een klein raampje dat open kon. Inmiddels is dit al heel lang vervangen voor één groot raam. Alleen moeten hier de rolgordijnen nog steeds op worden aangepast, evenals op de andere verdiepingen in huis. Maar naar welke winkel ga je voor rolgordijnen of gewone gordijnen? Ik hoor goede verhalen over het merk dakraamgordijnen van VELUX, dus wellicht daar maar eens neuzen!

5. Nieuwe vloer

Toen wij 5 jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben wij ervoor gekozen de vloer nog niet aan te pakken. Inmiddels is dat eigenlijk wel nodig. Op de bovenverdieping ligt veel tapijt, wat ik heerlijk vind, maar wat mijn stof allergie niet erg handig is. Dus er zullen twee verdiepingen aan moeten geloven. De vraag is nog wat voor vloer leggen wij erin? Vooralsnog vind ik bijvoorbeeld het onderstaande laminaat van de Praxis erg mooi.

Laminaat

We zullen dus binnenkort maar eens knopen moeten doorhakken. Verhuizen of doorpakken in onze huidige woning. Het blijft echter toch altijd door mijn hoofd spoken. Wat als ons droomhuis toch ineens voorbij komt en we hebben bijvoorbeeld net de vloer gedaan. Erg lastig! Hebben jullie nog tips?

— De uitgelichte afbeelding (koppel voor het huis) komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Anne

  Herkenbaar! Ik wil thuis wwn stuj bij de berging /bijkeuken aan, als je binnenkomt loop je gelijk tegen de wasmachine aan, een grote vierkante ruimte is het, erg vervelend.
  Boven zijn er 3 slaapkamers, wij hwbben natuuelijk de grootste , er staat een bed van 1.80×2.00 en je kunt er net omheen lopen. Ik wil dus een carport naast het huis met een slaapkamer er boven op en als we dan toch bezig zijn dan ook gelijk een verdieping boven op de uibouw van de keuken en berging… 2 grote kamers erbij
  Nog ff sparen……

 2. Mèlanie

  Leuk lijstje zo. Ik zou voor de vloer gaan, stel je komt toch je droomhuis tegen kan je misschien wel €3000,- meer krijgen omdat er een mooie vloer in zit? 🙂 en tot die tijd heb je er zelf mooi plezier van
  Mèlanie onlangs geplaatst…Liam werd ziek en kreeg diaree…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Shoppen
Shoppen voor de leukste kinderkleding bij Vingino

Met smart wachten wij hier weer op de mooie lentedagen. En de zomer? Laat maar komen, wij hebben zin om...

Sluiten