Werkende moeder
Persoonlijk

Moeder zijn en werken, is het te combineren?

Deze week werk ik alweer vijf jaar bij dezelfde werkgever. En dat is eigenlijk best bijzonder te noemen. Na het afronden van mijn studie was dit mijn eerste echte baan, daarvoor werkte ik nog een half jaar bij een bedrijf waar ik stage had gelopen, maar dit was het echte werk. Mijn eerste echte baan. Mijn eerste werkdag was tevens een verhuisdag want ik ging samenwonen, wat een veranderingen waren dat, het bijzondere aan 2011.

Het was een drukke heftige periode, maar ook een hele mooie periode. Ik kwam terecht binnen een prachtig bedrijf waar ik ook vandaag de dag nog met plezier naartoe ga, inmiddels als werkende mama. Toen ik nog net geen jaar aan het werk was kwam ik erachter dat ik zwanger was (jeeeej!). Qua timing was dit echter wat minder handig gepland, toen mij verlof in ging verliep namelijk ook mijn contract. Super spannend dus, ik wilde namelijk ook nog eens minder gaan werken. Echter bleek deze spanning voor niks, want ik kreeg niet nog een contract voor bepaalde tijd, ik kreeg meteen een contract voor onbepaalde tijd. Mijn blijdschap toen is niet in woorden uit te drukken 😉

Werken en moederschap is het te combineren?
De hamvraag is natuurlijk is het te combineren. In ons geval werkt het prima, maar dat heeft uiteraard met een aantal factoren te maken:
– mijn werkgever is vrij flexibel als het gaat om de dagen dat ik werk
– ik werk kantooruren, maar ook daar wordt flexibel mee omgegaan
– de kinderen kunnen bij opa’s en oma’s, peuterspeelschool en een gastouder terecht

Werkende moeder

Al met al voor ons een prima combinatie om het gezin draaiende te houden. Ik werk 28 uur en ben dus zelf 1,5 dag per week vrij, zo valt het werken, het huishouden en moeder zijn prima te combineren. Echter zal dit in andere situaties wellicht niet het geval zijn. Houdt ook altijd rekening met het financiële aspect, moeten je kinderen elke dag naar de kinderopvang, is het het onder aan de streep dan nog waard? Hier dus wel, is dat bij jullie ook het geval? En bevalt het om een werkende mama te zijn of is het pure noodzaak?

Dit artikel heeft 14 reacties

 1. Wilmaaa

  Fijn dat je zulk werk gevonden hebt. Ik zou ook wel twee dagen willen werken, helaas laat mijn gezondheid dat niet toe.

 2. Margriet

  Ja ik vind het goed te combineren al geef ik wel toe het soms wel wat zwart te vinden. Ik werk de avonden. Daar hebben we bewust voor gekozen zodat ik lekker thuis kan zijn voor de kinderen.
  Maar soms is dat ook best zwaar om na een dag met de kinderen nog een paar uur te gaan werken. maar vind het heerlijk dat in er op deze manier wel volledig kan zijn voor ze

 3. Charlotte

  Fijn dat het zo goed bevalt! En dan ook nog bloggen erbij! Ik vind het ook wel fijn om 2 dagen te werken. Maar meer zou ik liever niet willen

 4. Nicole

  Ik werk 32 uur in de week en dat bevalt prima. Zou echt niet thuis willen zitten. Ben zelf ook nog mens, niet alleen moeder.

 5. Annika

  Bij mij op het werk ligt het eraan op welke afdeling je staat. Nu sta ik op een nieuwe afdeling waar enigszins rekening word gehouden met moeders van kleine kinderen. Die hoeven bv niet tot sluit (+-21.45). Nu is het ideaal om te combineren. 16 uur werken verdeeld over 2 dagen

 6. Linda

  vind het snap dat je het toch maar weer doet allemaal

 7. Bregje

  Ik vind het heerlijk om te werken, denk persoonlijk dat ik daardoor een leukere moeder ben, omdat ik de boel in balans houd.
  Fijn dat het jou ook zo goed bevalt! X

 8. Rosie - Lifebyrosie.nl

  Wat ontzettend fijn dat je het zo naar je zin hebt op het werk en dat je werkgever ook nog eens lekker flexibel is! 🙂

  Ik ben van plan om nog sowieso een half jaartje thuis te blijven bij mijn kleine vent en vanaf dan langzaam aan weer op zoek te gaan naar werk. Helemaal thuis blijven, ik weet niet of dat aan mij besteed is. Ik werk natuurlijk iedere dag aan mijn blog dus dat geeft me een hoop uitdaging maar als ik dat niet zou hebben zou ik niet weten of dat wel iets voor mij zou zijn!

 9. Nathalie Mulckhuijse

  Fijn dat het op die manier zo werkt.

 10. Resaarcle

  Fijn dat je een flexibele werkgever hebt! Ik ben eergisteren terug beginnen werken (dankzij ouderschapsverlof lang thuis kunnen blijven bij mij mini-ventje en grote kleuter). Ik vind het wel prettig om nog eens iets anders dan te doen dan zorgen, maar voorlopig vind ik het nog wel een stresserend gepuzzel voor de naschoolse opvang.

 11. Nathalie

  Het is te combineren, tenminste normaal gesproken.
  Zelf werk ik 24 uur, ben maatschappelijk actief, maar we hebben ook dochter die niet volledig gezond is waardoor ik het werken soms best zwaar vind. Ik schreef er eind december een blog over!

 12. hanne

  Ik werk 80% in de verpleging, dat wil zeggen met een wisselend uurrooster, vroege, late, nacht, en 1 op 2 weekends, waardoor geen enkele week er hetzelfde uitziet. Voor mij is dit de ideale manier om mijn huishouden en gezin te combineren. Ik sta vrij veel aan de schoolpoort, dus de kinderen hoeven niet dikwijls naar de opvang, en ik probeer mijn huishouden te doen op de momenten dat iedereen het huis uit is, zodat de tijd die we samen doorbrengen echte quality-time is.

 13. Alicia

  Ik werk 32 uur, minder kan niet op het functie niveau wat ik heb binnen mijn bedrijf. Maar zou ook niet momder willen, heb ambities om verder te groeien en de mogelijkheden zijn er gelukkig ook voor moeders binnen mijn bedrijf. Ik geniet heel erg van werken en kind, zou thuis niet gelukkig worden (heb het wel 8 maanden gedaan). Ik hoop dat we ook met straks 2 kinderen een goed rithme vinden en en zo goed blijft gaan.
  Alicia onlangs geplaatst…Pregnancy update: 34 weeks!My Profile

 14. Pingback: 5x waarom ik een werkende moeder ben - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Ik heb last van klapperende eierstokken! Help?

Eigenlijk is het wel grappig, wij zijn er zo zeker van dat wij geen derde willen. Wij zijn gezegend met...

Sluiten