Mommy Wars tag
Kinderen

De grootste discussies tussen moeders (Mommy Wars) #tag

Al meerdere malen zag ik hem voorbij komen, de Mommy Wars-tag! Bedacht door Esther en Betty van mamazoektuit.nl en ontzettend leuk. Hierin komen allerlei onderwerpen naar voren die vaak ter discussie staan als het gaat om het moederschap en de manier van opvoeden. Ik neem jullie hier graag in mee en deel onze ervaringen. Gaven wij onze kinderen fles- of borstvoeding, kregen ze eten uit potjes, droegen ze wasbare luiers en ga maar door! Lees hier de over de discussies die moeders het meest voeren!

Geef jij je kind borst of flesvoeding?
Ik wist het al meteen, ik ging mijn kindje borstvoeding geven, altijd bij de hand, goedkoop en goed voor de kleine. Samen met Mike volgde ik een borstvoedingscursus, wij waren er klaar voor! Helaas verliep het niet helemaal zoals gehoopt. Bij Jamie hield ik het drie maanden vol, drie maanden vol ellende, lees hier over het borstvoedingsdrama. Na drie maanden ging ik volledig over op flesvoeding. Bij Fenna idem dito, ik was vastbesloten om toch weer borstvoeding te geven, toch ben ik na drie weken gestopt, borstvoedingsdrama deel 2! Ik vond het eerlijk gezegd heel jammer, maar toen ik stopte was het fijner voor moeder en kind! En hé ook op flesvoeding zijn ze groot geworden 😉

Fenna flesvoeding

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Beide hebben een eigen bed. Vanaf de geboorte hebben ze beide een week of 6 in onze slaapkamer in een wiegje gelegen, daarna in een ledikant op hun eigen kamertje. Ze hebben nooit ‘vast’ tussen ons in geslapen, maar het gebeurt wel eens. Als ze ziek zijn bijvoorbeeld of als papa en mama toch echt even willen slapen als ze de hele nacht al aan het feesten zijn.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Wasbare luiers? Eerlijk gezegd wist ik een hele tijd niet eens van het bestaan af. Dus bij Jamie heb ik er überhaupt nooit over nagedacht. Bij Fenna zag ik het niet zitten, in aanschaf vind ik ze best prijzig en wegwerp luiers zijn naar mijn idee echt ideaal!

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Allebei! Ik vind houten speelgoed fantastisch. We hebben dan ook het Ikea keukentje, een houten muziekset, een houten loopwagen, kinderwagentje, kinderbedje, kinderstoel, autobaan, blokken en ga maar door. Mama en de kinderen vinden het prachtig. Maar we hebben net zo hard de Toet Toet auto’s en Zoef Zoef dieren! Het maakt hier allemaal niet uit, zolang de kinderen et maar lol aan beleven.

Houten muziekset

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Fruit kregen en krijgen de kinderen vers. Heel af en toe een potje als er even niks in huis was, maar dat kwam niet heel vaak voor. In het begin was ik heel enthousiast aan het koken en invriezen voor de kinderen totdat potjes er veel makkelijker in gingen. We probeerden zoveel mogelijk vers maar hadden er geen problemen mee als het toch een potje werd. Inmiddels eten ze alles vers en lusten ze super veel, dus het is helemaal goed gekomen!

Dragen of een wagen?
Uiteraard een wagen, handig voor bijvoorbeeld de boodschappen. Maar ook heb ik gedragen, eerst in een doek, maar dat was mijn ‘ding’ niet. Later in een Boba 4G. Oh en helemaal in het begin in een Babybjorn. Ik had toen nog nooit van ergonomisch gehoord, oeps! Maar dragen vond ik ideaal voor als wij bijvoorbeeld gingen geocachen. Overigens hebben wij ook een duwwagen gehad, was ook wel erg handig!

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Jamie ie inmiddels zindelijk. Al toen hij 2,5 jaar oud was leek het goed te gaan. Tot het ineens weer de hele andere kant op ging. Inmiddels is hij nu bijna twee maanden zindelijk. Fenna heeft met 17 maanden al eens op de wc gepoept, meer geluk dan wijsheid 😉 maar daar laten wij het gewoon op zijn beloop gaan. Er heel veel mee bezig zijn heeft hier niet geholpen.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Guilty! Ik plaatste afgelopen week nog een mega shoplog van de Primark. Meestal halen we daar een groot deel van de kleding, maar dat is niet het enige. Ook bij heel veel andere winkels wordt geshopt. Of dat allemaal eerlijk is? Ik heb eerlijk gezegd geen idee…

Primark Shoplog

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind of ben je een ware drillsergeant?
Hier is zeker ruimte voor onderhandeling. Wij proberen onze kinderen ook te volgen in plaats van alleen maar voor te kauwen hoe wij het zouden willen. Naar ons idee is het een deel van de ontwikkeling van een kind, zelf de ruimte krijgen.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Ik heb vaak de neiging tot het laatste. Huilende kinderen ik vind er niks aan, maar goed het is helemaal niet verkeerd kinderen niet altijd direct op te pakken. Maar heel eerlijk gezegd hebben wij op zich best geluk, ze huilen niet heel veel. Vaak alleen als ze zich pijn doen of moe zijn, dan is het uiteraard troosten omdat je weet wat er aan de hand is.

Ik ben benieuwd of jullie je herkennen in mijn antwoorden. Of misschien juist helemaal niet? Welk antwoord is voor jullie het meest herkenbaar?

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Nova

  Wen hele leuke tag!! Ik denk er over heel veel hetzelfde over als jij. Ik zal hem ook overnemen! Is misschien wel leuk om ‘m ook in te vullen.

 2. Bregje

  Ik herken me zeker in je antwoorden, hier ook af en toe een potje, niet te streng onze koers volgen en naar Laurens kijken. Leuk om te lezen hoe jij het doet!

 3. Charlotte

  Heel veel antwoorden zijn herkenbaar! Ik vind ook zowel houten speelgoed als v tech speelgoed erg leuk!

 4. Volgmama

  Die van de luiers. Ik heb ook nog nooit een wasbare luier bij één van mijn kinderen gebruikt haha. Deze tag plaats ik deze week ook mijn blog.

 5. janske

  Leuk om bij jou de antwoorden te lezen. Balen van het borstvoeding geven…dat is helaas echt niet altijd makkelijk inderdaad. Wel knap dat je het toch een tweede keer opnieuw hebt geprobeerd!

 6. Nathalie

  Leuk om te lezen!
  Ik zit nog elke keer te twijfelen of ik het zal gaan overnemen, mijn meiden zijn al iets ouder maar heb ongeveer alles gedaan wat volgens mijn directe omgeving “raar” was. Toen was het raar kennelijk, nu zie je het allemaal veel meer.

  Samen slapen, co-sleeper, dragen en borstvoeding…

 7. Pingback: Thuisblijfmoeders zijn lui! - SoMama

 8. Pingback: Het oneindige gevecht tussen moeders - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Wat je als moeder beter niet tegen je kinderen zegt!

Een tijdje geleden schreef ik al: 'Ik kan net zo goed tegen de muur praten' en eigenlijk kan daar wel...

Sluiten