Kinderen

5x musthaves voor dreumes en peuter!

Bezoek je een baby- of kinderwinkel dan zie je ontzettend veel verschillende producten. Producten waarvan ik altijd dacht, heb je ze allemaal nodig en wat is nou daadwerkelijk handig? En dat blijft altijd een vraag, maar na een aantal jaar moeder te zijn met inmiddels ruime ervaringen met een dreumes en een peuter kan ik toch wel zeggen dat er een aantal producten zijn die hier in huis heel erg handig zijn! Sommige producten wat mij betreft onmisbaar en sommige net wat handiger dan andere varianten. Wat zijn nou de echte musthaves?

Opstap krukje voor het toilet

Met Jamie die zindelijk is en een Fenna die haar grote broer in alles na wilt doen is het opstap krukje hier onmisbaar. Voor beide is het een stuk makkelijk om op de wc te komen. Daarnaast gebruiken ze het ook om er mee te spelen, vanaf te springen en kunstjes te doen. En ze pakken het krukje als ze ergens niet bijkomen. Simpel product dat helemaal niet duur hoeft te zijn en zo handig!

De toiletverkleiner

We blijven nog even bij de wc! Want ook de wc-verkleiner wordt hier gewaardeerd. Jamie zat er toen hij kleiner was al op. Kleine kinderen kunnen zo namelijk heel eenvoudig zelfstandig op de wc zitten zonder dat ze met hun billen in de wc belanden. Jamie gebruikt de wc inmiddels zonder verkleiner, maar Fenna vindt het maar al te leuk om er even op te gaan zitten. Hopelijk gaat ze ook snel begrijpen waar hij daadwerkelijk voor bedoeld is.

Fenna op de wc

Een bedhekje

Hier liggen zowel Jamie als Fenna inmiddels in een eenpersoonsbed. En de overgang van ledikant naar eenpersoonsbed ging hier bij beide vrij eenvoudig. De kinderen waren natuurlijk niet gewend dat ze zo uit bed konden rollen, dus hebben we een bedhekje aangeschaft. Je schuift een deel onder het matras en het uitstekende gedeelte zorgt ervoor dat de kinderen niet uit bed vallen, ideaal.

Slapen

Tuitbekers

Wellicht is dit misschien een beetje gemakzucht, maar tuitbekers zijn heel handig. Beide kinderen kunnen uit normale bekers drinken en dat doen ze ook regelmatig. Op het moment dat ze druk aan het spelen zijn, zet ik vaak even twee tuitbekers neer. Wanneer ze deze per ongeluk omstoten morsen ze hooguit een paar druppels. Deze zijn gewoon af en toe net wat praktischer. Het zijn overigens de tuitbekers uit de babybox van Babydump. Hier schreef Joyce van Mamakletst.nl nog een stukje over!

Plastic borden, bekers en bakjes

Wij hebben hier (en op de camping) de plastic Kalas borden, bekers en bakjes van de Ikea! Wellicht bij heel veel van jullie wel bekend, want je koopt het allemaal voor heel weinig. Ze zijn vrolijk gekleurd en ze mogen in zowel de magnetron als de vaatwasser. We gebruiken ze de hele dag door, wat ons betreft echt het handigste product als je kijkt naar alle musthaves uit dit artikel.

Verder zijn de snoetenpoetsers/billendoekjes, een kruimeldief/stofzuiger ook echte musthaves, maar volgens mij zijn de meeste ouders daar wel van op de hoogte.Ik ben benieuwd of jullie het eens zijn met het bovenstaande lijstje. Of hebben jullie ervaringen met andere producten die echt niet mogen ontbreken? Wat is wat jullie betreft een echte musthave voor dreumes en/of peuter?

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Simone

  Dat plastic servies van ikea is fijn ja. De meeste andere bakjes en bordjes kunnen niet in de magnetron, zo onhandig is dat. De bordjes hadden van mij wel iets grlter moeten zijn. Maar ik heb ze wel al heel erg lang dus misschien zijn ze dat inmiddels ook wel.

 2. Merel

  Bedhekje kende ik nog niet, wat makkelijk! En die tuitbekers gebruiken we hier ook inderdaad om die reden. Zeker de middelste gooit gewone bekers nog weleens om als ze er even genoeg van heeft.

  Andere musthaves met een peuter:
  Ikea speelkeukentje (tijdloos)
  Een kast vol bakken waarin je het speelgoed duidelijk kan opbergen (sinds we die hebben, belandt niet alles in één keer op de grond)
  Merel onlangs geplaatst…Onze kleine dodoMy Profile

 3. Charlotte

  Tuitbekers gebruik ik niet maar de rest allemaal wel. Al moet ik inderdaad ook nog wel een opstapje kopen, super handig!

 4. Yvonne

  Inderdaad het opstapje is een echte musthave, die gebruikt onze kleuter ook nog dagelijks. En niet alleen op het toilet. Ook bij de wastafel met tandenpoetsen is het handig voor hem. Plastic borden en bekers zou ik hier in huis ook niet kunnen missen 🙂

 5. Tamara

  Een toiletverkleiner die vast zit aan de grote toiletbril (vaak aan de deksel vast) vind ik persoonlijk DE uitvinding! Ideaal. Kind hoeft alleen de kleine bril (of deksel) naar beneden te doen voor ze naar de wc gaan…

 6. Vlijtig Liesje

  Tuitbekers vond ik altijd erg handig, omdat het dan niet zo erg was als zo’n beker omviel! De toiletverkleiner vonden mijn kinderen dan weer niks.

 7. MamavdDag

  Check! Nu alleen nog een opstapje voor het toilet 🙂

 8. Margriet

  Dat krukje voor bij het toilet zou je als volwassene eigenlijk ook moeten blijven gebruiken, om je voeten op te zetten. Helpt aambeien te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Op zoek naar een nieuwe gastouder. Help!

Kinderopvang, gastouders, buitenschoolse opvang, opa's en oma's en ga maar door. Allemaal zijn ze de laatste dagen al honderd keer...

Sluiten