Naar de bioscoop
KinderenVrije tijd

Naar de bioscoop met onze 2-jarige

Sinds een aantal maanden zijn onze kinderen thuis gek van Masha en de beer. Toen ik ze vertelde dat Masha en de beer te zien zouden zijn in de bioscoop zag ik meteen twee hele blije gezichten. Thuia kunnen ze heel gefascineerd naar deze figuren kijken, dus de bioscoop leek ons een goed idee, zelfs voor onze 2-jarige. Het verliep alleen iets anders dan verwacht.

Naar de bioscoop

Gisteren was het zo ver, in de middag reden wij naar de bioscoop. Jamie is er al vaker geweest dus die was heel enthousiast en Fenna riep alleen maar we gaan naar Masha de beer, tja, zelfs papa kwam er in de bioscoop pas achter dat het Masha en de beer is! Maar goed, twee keer een kinderbox vol lekkers, een verhoging en wat trappen verder waren wij helemaal klaar voor deze nieuwe film.

Naar de bioscoop

Masha en de beer

De lampen gingen uit, de film begon. Het leek allemaal prima te gaan. De kinderen dronken wat, snoepte van de popcorn en het eerste Masha en de beer filmpje begon. Voor wie het niet kent, het zijn korte filmpjes van een klein meisje, een beer en heel veel andere dieren. Redelijk onder de indruk heeft Fenna zo’n 10 minuten gekeken, tot ze al heel snel vroeg: ‘Mama, is Masha de beer afgeloopt?’. Uhhh, nou Fenna dat was dus niet het geval want de film duurde zo’n 65 minuten. Zo gefascineerd als ze thuis kon kijken, zo snel was ze hier haar concentratie kwijt. Op haar eigen stoel begon het, toen moest de verhoger eraf, om vervolgens twee minuten bij mij op schoot te zitten en weer terug op haar eigen stoel. Alle snoepjes en het drinken werd besproken, rietje in en uit het drinken en af en toe riep ze nog eens: ‘Waar is Masha de beer?’. En bij het einde van elk filmpje: ‘Is het afgeloopt, naar huis toe?’. Niet echt een succes dus.

Terwijl Jamie het allemaal fantastisch vond was het met Fenna net uit te houden tot het einde van de film. Hoewel ze al vaker naar een theatervoorstelling is geweest, altijd gefascineerd naar Masha de beer kijkt en we vooraf dachten dit komt goed, moeten we achteraf toch concluderen dat 2 jaar voor Fenna nog te vroeg is!

200x de vraag is het afgeloopt verder, kan ik concluderen dat we de volgende keer iets langer wachten of alleen met Jamie gaan! Wat vinden jullie kinderen van de bioscoop?

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Charlotte

  Om deze reden ben ik met Aukje dus nog nooit naar de bis gegaan. Ze kan op de bank ook niet lang naar de tv kijken dus ik vrees dat het in de bios ook niet goed gaat…

 2. Vlijtig Liesje

  Prachtig zinnetje: ‘Is het afgeloopt.’

  Dat zegt alles : )))

 3. Volgmama

  Hahaha ben je dus meer je dochter aan het vermaken dan samen naar de film te kijken. theater gaat hier best goed met onze peuter dus ik denk dat we ook wel een keer een peutervoorstelling op het witte doek gaan proberen.
  Volgmama onlangs geplaatst…Camouflage en stoer in TYGO & vitoMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Naar de basisschool: hoe gaat het nu?

Het is alweer even geleden dat wij hier thuis ons hele (opvang)schema moesten omgooien. In augustus ging Jamie namelijk voor...

Sluiten