Kinderen

Nee, er komt geen derde!!

‘Heb je niet weer last van klapperende eierstokken?’ Deze vraagt komt de laatste tijd nog wel eens voorbij en als ik heel eerlijk ben dan is mijn antwoord: jawel! Positieve zwangerschapstesten, mooie echo foto’s, een pasgeboren baby, het zorgt er allemaal voor dat er iets in me toch weer begint te kriebelen. En toch is de titel van dit artikel: ‘Nee, er komt geen derde!!’ en daar heb ik zo mijn redenen voor, die ik met je ga delen. Om te beginnen heeft dat heel veel te maken met de meest gemaakte opmerking tijdens een zwangerschap: ‘Geniet ervan hé!’. Sorry, maar een heel groot gedeelte van de zwangerschappen deed ik dat niet.

Kotsmisselijk
Bij beide zwangerschappen heb ik geweten dat ik ook echt zwanger was. Zo had ik namelijk last van de (ochtend)misselijkheid. Mijn ochtend begon met een potje wcpot knuffelen en geloof mij na 8 weken ben je dat echt meer dan zat. Eten maakte me misselijk, niet eten maakte me misselijk, eigenlijk alles maakte mij misselijk. Bij de eerste zwangerschap duurde het tot week 12 en bij de tweede zwangerschap ging het nog even door tot week 17. Alsof je werd opgevreten van binnen, te ellendig voor woorden.

Bekkeninstabiliteit
Tijdens mijn tweede zwangerschap begon ik vanaf week 18 last te krijgen van mijn bekken en vanaf week 20 was ik al niet meer in staat om te werken. De fysiotherapeut heeft mij er nog een hele tijd aardig mee kunnen helpen, maar met een peuter van bijna 2 jaar was het eigenlijk gewoon geen doen. Ik kon hem niet eens de trap op dragen zonder door de grond te zakken van de pijn. Ik werd er chagrijnig van, teleurgesteld en ik kon elke dag wel een potje gaan huilen.

Channa07

Misselijkheid, bekkeninstabiliteit en een heleboel andere stomme zwangerschapskwalen hebben ervoor gezorgd dat ik zwanger zijn dus helemaal niet leuk vind! Mijn lichaam is daar gewoon niet erg goed in ;). Een derde zwangerschap is dus ook geen optie. Als ik weer dezelfde klachten ervaar en die kans is natuurlijk vrij groot (in ieder geval de bekkeninstabiliteit) dan word ik de hele zwangerschap lang natuurlijk geen leuke moeder voor Jamie en Fenna. Wat hebben ze aan een moeder dit boven de wcpot hangt en die met moeite de trap op en af strompelt, die met moeite überhaupt nog het huis uit komt. Nou daar hebben we allemaal niks aan!

Dus voor iedereen die er nog aan twijfelt: er komt hier geen derde! We zijn gelukkig met Jamie en Fenna en voor ons is ons gezin compleet. Overigens is het uit praktisch oogpunt ook helemaal goed zo. Ons huis is groot genoeg voor vier en in de auto past het gemakkelijk. We hebben ook altijd geroepen dat we graag een gezinnetje met twee kindjes zouden willen, daar zijn we mee gezegend dus dit is helemaal oké. Mocht ik weer last krijgen van klapperende eierstokken, dan denk ik altijd weer terug aan de bovenstaande ellende, werkt heel goed 😉

Hoeveel kinderen willen/hebben jullie?

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Wilmaaa

  Haha, het is heel duidelijk! Ik snap je wel hoor! Ik heb ook een nare zwangerschap gehad, ik dacht komt er nog een einde aan. Toch zou ik het zeker nog 1 keer graag willen, een kindje erbij vind ik nog heel leuk! Wel erg irritant als mensen er naar vragen, alsof hun dat wat aangaat!

 2. Nicole

  Het is bij mensen ook nooit goed he!
  Ik stel zo’n vraag werkelijk nooit…

  Zelf zouden we, ondanks de hel van de vorige keer, wel graag een tweede willen.
  Maar ivm gezondheidsredenen begin ik er nog niet aan.

 3. Hanna @ eenbezigbijte.nl

  Toevallig schreef ik hier gisteren ook een artikel over. Verschil is wel dat jij al twee kinderen hebt en ik nog geen, maar mensen blijven het ontzettend leuk om te vragen wanneer er nou (nog) een komt… Het gaat ze niks aan!

 4. Fenna

  Toch wel erg dat mensen die vraag durven stellen en er maar gewoon van uit gaan. Kan me goed voorstellen dat je gezin compleet is zo 🙂

 5. Marjolein

  Ik heb er drie en dan schijnt iedereen het opeens heel logisch te vinden dat je er vier wilt…

 6. iris

  Wij hebben er ook 2. Hoewel ik altijd heel hard riep dat ik 4 kinderen wilde, was dat na bevalling 2 wel klaar. We zijn compleet en harstikke gelukkig. Manlief heeft het welbekende knoopje er in laten leggen, dus ook hier blijven het er 2.

 7. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Sowieso lijkt me drie heeeeeeel pittig!! Denk dat het dan echt een gedoe is met dagjes weg/vakanties etc. Ik twijfel nog steeds over nummer twee 😉

 8. Charlotte

  Waar mensen zich toch altijd mee willen bemoeien hè… Wij hebben nu 1 dochter maar zou er dolgraag nog een kindje bij willen…

 9. Pingback: Help, we krijgen een meisje! – SoMama

 10. Pingback: Ik heb last van klapperende eierstokken! Help? – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Nu op dvd: de Minions #help

Iedereen met kinderen kent het waarschijnlijk wel. De meeste kinderen hebben allemaal wel favoriete personages uit de diverse kinderseries. Hier...

Sluiten