Geen perfecte moeder
KinderenPersoonlijk

Nee, ik ben geen perfecte moeder!

Wat heb je toch lieve kinderen! Wat luisteren ze goed. Wat kijken ze al goed uit met oversteken, dat doet die van mij nog niet hoor. Allemaal hele leuke complimenten, maar ging het maar altijd zo goed, luisterden de kinderen altijd maar zo netjes. Het klinkt alsof ik een perfecte moeder ben, maar ik kan jullie garanderen, ik ben absoluut niet de perfecte moeder. Maar bestaat deze wel?

Wanneer de draak & diva thuis zijn…

Laten we vooropstellen dat onze kinderen zich buitenshuis en vooral in een vreemde omgeving vaak veel beter gedragen. Eenmaal thuis lijkt er een knop om te gaan, was het voorheen Jamie die functioneerde als draak, hebben we nu Fenna als echt diva. Het woordje nee wordt door onze kinderen niet getolereerd, volgens mij zouden ze het zelfs het liefst uit het woordenboek schrappen. Durven wij deze woorden wel in onze mond te nemen, dan breekt regelmatig de hel los. Buitenshuis? Zelden! Binnenshuis, tja…

Geen perfecte moeder

En dan?

En hoe ga je daar dan mee om? Ze vliegen elkaar in de haren, schreeuwen en slaan en schoppen. Kunnen elkaar niet luchten of zien en zitten een paar minuten later samen op de bank tv te kijken. Vooral de momenten dat ze elkaar in de haren vliegen, schreeuwen of boos zijn. Ze zijn vermoeiend! En hoewel ik met regelmaat tot 800 tel, verlies ik toch soms ook even mijn geduld. Boos worden heeft echter helemaal geen zin, dan lachen ze ons rustig uit. Dus nu zijn we op het punt gekomen waarbij we dan maar onaardig terug doen, onaardig in de zin van het ontnemen van hun favoriete dingen.

Niet luisteren? Dan horen papa en mama jou ook niet als je vraagt of je op de iPad mag. Met eten over de tafel gooien, dan dus geen toetje. Hard? Misschien wel, maar het lijkt te helpen. En anders doe ik gewoon lekker met de kinderen mee en ga op de grond liggen schreeuwen, lucht soms best op!

Hier in huis dus geen perfecte moeder!

De vraag is natuurlijk bestaat de perfecte moeder? Ik denk het niet! Liever zou ik bovenstaande anders zien. Kinderen die netjes eten, die nooit boos worden, niet schreeuwen en lief met elkaar spelen. Maar eigenlijk kenmerkt dit ook weer precies hoe kinderen zijn en hoe kinderen zich ontwikkelen. Samen spelen is niet altijd leuk. Je gevoelens kunnen uiten gaat niet altijd op een rustige manier. Iets wat kinderen nog moeten leren. Evenals dat wij als ouder zijnde nog moeten leren hoe we hier mee omgaan. Waarschijnlijk heeft geen enkele vader of moeder hier de perfecte manier voor. Mocht je die wel hebben dan hoor ik het graag!

Bestaat er volgens jullie wel of geen perfecte moeder?

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Simpel,met een snufje liefde.

  Nee die bestaat echt niet, net als het perfecte kind dat ook niet bestaat. Gelukkig maar want anders zou de wereld een stuk saaier zijn.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Vlog Room tour woonkamer: een nieuwe vloer!My Profile

 2. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Natuurlijk bestaat die niet. De definitie van perfect is ook voor iedereen anders.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #6 – 20 weken echo!My Profile

 3. Charlotte

  Nee niemand is perfect, ook niet als moeder. Ik hoop wel dat iedereen zijn best doet om een goede ouder te zijn, maar dat lijkt me vanzelfsprekend.

 4. Linda

  Tuurlijk bestaat dat niet, we doen ons best. Meer kan je niet doen.
  Linda onlangs geplaatst…OMG, kies gewoon wat!My Profile

 5. Margriet

  Grenzen stellen hoort juist bij een goede moeder 🙂 Kinderen gaan zich vaak pas goed gedragen als er ook grenzen zijn en papa en mama ook streng kunnen zijn. Dus ben niet hard voor jezelf, je doet het prima door juist af en toe een speeltje weg te leggen of iets anders af te nemen als straf. En helemaal perfect doet niemand het, ik denk dat dat het juist beter maakt. Want is dat nou menselijk? Elke dag precies volgens het boekje?
  Margriet onlangs geplaatst…Geboortekaartjes, naamkeuze en Windward MadeMy Profile

 6. Merel

  Nee hoor, ik vind moeders die altijd maar kalm zijn een beetje eng haha. Dat kan toch niet? Nou ja, of wel, mij lukt ‘t niet. .

  Denk dat de perfecte moeder van haar kinderen houdt en elke dag streeft naar de beste versie van zichzelf. En daaraan voldoen een heleboel moeders
  Merel onlangs geplaatst…Welke kinderboeken mogen niet ontbreken in je boekenkastMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
Kerstoutfits bij de Zeeman!

Ja, ik weet het. Het is nog lang geen Kerst (jammer genoeg!), maar aangezien de kerstballen bij de Action alweer...

Sluiten