Jamie 4 jaar
Kinderen

Neemt onze 4-jarige ons nou in de zeik?

Zo, inmiddels zijn wij aan het bijkomen van de eerste schoolweek. Even helemaal niks, slapen wanneer we willen en genieten van het mooie weer. De eerste schooldagen vond ik namelijk toch bijzonder zwaar. Allereerst natuurlijk voor Jamie, die als net 4-jarige, meteen volledige dagen naar school moet. Maar ook voor de rest van het gezin was het even wennen aan het ritme. En eigenlijk was dit gewoon volledige chaos de afgelopen week!

De eerste schooldag

De eerste schooldag verliep dus eigenlijk heel soepeltjes! Mocht je het gemist hebben de afgelopen week, de eerste dag verliep heel prettig. Was natuurlijk heel erg wennen, maar beide kinderen vonden het leuk. Jamie had ook zeker zin om de volgende dag weer naar school te gaan!

Naar school!

Maar toen…

De dinsdag verliep toch even heel wat anders. Rond een uur of half 6 kwam Jamie huilend uit bed. Hij was wakker geworden met hoofdpijn, iets waar hij nooit eerder over had geklaagd. Om hem wat rustiger te krijgen wilden we hem wat Sinaspril geven, maar helaas daar had hij absoluut geen zin in. Hij bleef mekkerend op bed liggen en wilde wel heel graag naar school. Een half uur later zat had hij inmiddels een lepeltje Sinaspril genomen en zat hij aan het ontbijt. Na zo’n twee happen hoorde ik hem roepen, ik heb gespuugd. Twee happen ontbijt en waarschijnlijk wat Sinaspril, daar lag het op de bank…

Na het opgeruimd te hebben vertelden we Jamie dat hij zo niet naar school kon. Dat viel niet goed, hij wilde toch wel graag. Toen ik hem vertelde dat hij dan maar thuis moest blijven met mama begreep hij het uiteindelijk wel. Helaas moest er gewoon gewerkt worden dus ik vroeg mijn moeder om op Fenna en Jamie te passen. Vanaf het moment dat ik Jamie vertelde dat hij naar oma mocht was hij op wonderbaarlijke manier genezen. Hij at nog wat van zijn ontbijt en was ineens weer vrolijk!

Het woord school viel niet meer in goede aarde en we besloten hem naar mijn moeder te brengen. Hij was namelijk afgelopen week wel echt ziek geweest, dus kon het net zo goed de nasleep daarvan zijn. Of misschien was het wel gewoon spanning? We wilden hem in ieder geval niet op zijn tweede dag al dwingen om naar school te gaan. Toen kreeg ik echter vrij snel een berichtje kreeg dat hij gewoon vrolijk was en wel snoepjes wilde eten. Ik besloot hem op te bellen en even uit te leggen dat hij dan best naar school kon. En zijn antwoord was niet wat ik verwacht had, maar hij riep heel enthousiast: ‘Ja, is goed ik ga wel naar school hoor!’. In overleg met de adjunct directeur besloten hem die middag alsnog weer naar school te laten gaan.

Heeft onze 4-jarige ons nou in de zeik genomen?

Hij was op school wat moe geweest, maar had zich verder prima vermaakt. Dus de vraag is nu natuurlijk, wat was er aan de hand? In eerste instantie was ik er van overtuigt dat hij zich niet goed voelde, maar al heel snel vroegen we ons af of het een stukje spanning was? Of zou hij het gespeeld hebben, zou onze 4-jarige ons in de zeik genomen hebben? Ik weet het niet! Toen ik hem de afgelopen keer nog een keer bracht kwam het weer naar voren: ‘Mama, je mag niet weg!’. Toen ik vroeg waarom dat niet mocht, zei hij heel zachtjes ‘Mijn hoofd doet weer pijn.’…. Ik ben gaan werken en er was niks aan de hand! De tijd zal het leren of we te maken hebben met een kleine acteur!

Hebben jullie wel eens iets soortgelijks meegemaakt?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Nicole

  Oke lastig. Vele gemengde signalen. Hier nog niet soortgelijks meegemaakt, maar misschien toch spanning.
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #17 | Bad Moms & fotoshootMy Profile

 2. Nicole

  Ons zoontje is pas 1,5 dus ik heb geen advies voor je. Al denk ik niet dat kinderen spugen kunnen faken.
  Nicole onlangs geplaatst…Ik wil Fabuland terug!My Profile

 3. Charlotte

  Zo lastig dit, ik maak het op school heel vaak mee dat ouders het niet precies weten. En soms kunnen kinderen heel goed faken naar of ze dat al kunnen als ze 4 zijn, geen idee…

 4. Kirsten

  Aangezien Lenne pas 14 maand is, kan ik geen raad geven.
  Overgeven lijkt me toch iets wat je niet makkelijk kan veinzen, en zeker niet als 4-jarige denk ik dan. Of ben ik verkeerd? Stress kan er wel voor zorgen dat je hoofdpijn krijgt en je maag in allerlei kronkels zit, dus misschien was het dat?
  Kirsten onlangs geplaatst…Hoe we de opvang van Lenne regelenMy Profile

 5. Volgmama

  Uuhhh ze gaan het allemaal eens proberen! Maar als je zegt dat ze dan naar bed moeten als ze ziek zijn, dan willen ze opeens weer naar school haha.

 6. Nathalie

  Dit is herkenbaar… denk niet dat het persé met school te maken heeft maar wel met de vele prikkels, er wordt toch min of meer wat van hem verwacht en het is vermoeiender. Dit alles zorgt in de eerste plaats voor buikpijn en daarna hoofdpijn… geef hem de tijd om te wennen aan de situatie, komt goed!

 7. Vlijtig Liesje

  ja absoluut! En ik snap helemaal dat je het lastig vind. Ik gebruik tegenwoordig de volgende test om te bepalen of ze echt wat hebben:

  ‘Als je ziek bent hoor je in bed. Dus als je niet naar school gaat moet je de hele dag in bed liggen zonder tv, laptop of ander schermpje.’

  Zo rook ik de nepperds zo uit.

 8. Margriet

  Misschien was het een combinatie van spanning en slecht slapen. Dat hij zich ‘s ochtends echt even niet zo lekker voelde. Ontspanning bij oma heeft hem misschien goed gedaan.
  Margriet onlangs geplaatst…Welkom Annebel!My Profile

 9. Marije

  Oei lijkt me lastig, haha! Kinderen kunnen wel veel spanning ervaren ja op school en ook wel vaak zeggen dat ze zich niet lekker voelen, als ze eigenlijk iets heel erg spannend vinden, weet ik nog van toen ik voor de klas stond. Ik zou ook niet weten wat ik moest doen nu ik zelf mama ben. Ik kom voor het eerst je blog tegen, leuk (dus wilde even reageren;))! Mijn kinderen zijn nog niet zo oud, dus kan ik een beetje in de toekomst kijken over wat me te wachten staat zo, haha. 😀
  Marije onlangs geplaatst…40 dagen moestuinieren: tuinieren is…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
De eerste dag op de basisschool & peuterschool

Maandag 22 augustus, de eerste officiële schooldag voor Jamie. In de vakantie werd hij 4 jaar oud en voor de...

Sluiten