Ochtendritueel
KinderenPersoonlijk

Schiet nou eens op! Straks komen we te laat!

Het ochtendritueel hier in huis is heel verschillend. Zo zijn er dagen dat ik moet werken, zijn er dagen dat ik vrij ben en in het weekend zijn manlief en ik allebei thuis. Maar ik dacht wellicht is het voor jullie eens leuk om te zien hoe het hier in huis gaat, wat ons ritueel is en hoeveel tijd hierbij komt kijken. Het beschreven ritueel is een drukke maandag! Manlief draait ook wel eens nachtdiensten, dan wijkt het ritueel iets af!

6:00 uur – opstaan
De eerste wekker die hier gaat is die van mijn man! Zijn wekker gaat al om 4:15 uur, zodat hij om ongeveer 5:30 uur op zijn werk is. Gelukkig kan ik mij nog een keertje omdraaien en langzaam aan word ik wakker tussen 5:30 en 6:00 uur, hiervoor maak ik gebruik van de applicatie ‘Sleep Cycle’ waar ik al eens eerder over schreef. Deze app maakt je wakker op het moment dat je het minst diep in slaap bent, zo wordt je fitter en makkelijker wakker!

6:00 uur tot 06:20 uur – wakker worden
Als mijn wekker gaat dan ga ik even naar de wc en daarna word ik even rustig wakker door wat blogs te lezen en natuurlijk mijn eigen artikel op Facebook te plaatsen. Even rustig wakker worden dus! Overigens moet ik hier wel bij vermelden dat er ook genoeg dagen zijn dat of Jamie of Fenna al wakker is en dus nog even lekker naast mij in bed ligt.

06:20 uur tot 06:35 uur – aankleden
Meestal heb ik ongeveer een kwartiertje nodig om mijzelf aan te kleden, mijn haar te doen en wat make-up op te doen. Met een beetje geluk doe ik dit op gemak maar sommige dagen combineer ik dit met het vermaken van één van de kinderen. Meestal leg ik ook alvast de kleding voor de kinderen klaar.
Komt manlief net uit zijn nachtdienst dan helpt hij even mee, super fijn!

06:35 uur – 06:50 uur – brood smeren en de vaatwasser
Op maandag moet ik altijd even brood smeren voor Jamie die dan naar de peuterspeelschool gaat. Tevens haal ik elke ochtend de vaatwasser leeg en maak ik het ontbijt.

Ochtendritueel - vaatwasser en ontbijt

06:50 uur – 07:05 uur – de kinderen aankleden
Als de kinderen nog niet wakker zijn dan haal ik ze uit bed en dan is het een kwestie van aankleden. Jamie doet dit grotendeels zelf en Fenna heeft nog hulp nodig.

Ochtendritueel - aankleden

07:05 uur tot 07:30 uur – ontbijten
Na het aankleden nemen we even rustig de tijd om te ontbijten. De kinderen kijken soms even televisie of spelen even rustig.

Ochtendritueel - ontbijten

07:30 uur tot 07:40 uur – tandenpoetsen en jassen aan
Vanaf half 8 gaat de vaart erin. We poetsen allemaal onze tanden, doen onze jas en schoenen aan, pakken de tas van Fenna en we stappen de deur uit.

Ochtendritueel - tandenpoetsenOchtendritueel - schoenen aan

07:50 tot 08:20 uur – naar de gastouder
Het is ongeveer tien minuten rijden naar de gastouder, waar we altijd even een kort praatje maken alvorens wij weer richting huis gaan. Thuis zet ik de auto neer en we pakken de fiets.

Ochtendritueel - naar de gastouder

08:20 tot 08:45 – naar de peuterspeelschool
Thuis pakken Jamie en ik onze spullen en we stappen op de fiets. Binnen een minuut zijn we op school, daar spelen of knutselen wij samen en dan ga ik er weer vandoor.

Ochtendritueel - Peuterspeelschool

08:45 uur tot 09:00 uur – naar kantoor
Uiteindelijk wacht mij nog een fietstocht van 15 á 20 minuten (afhankelijk van de tegenwind 😉 ) en dan ben ik op kantoor, waar mijn werkdag kan beginnen! Heel af en toe pak ik toch stiekem de auto, maar alleen met slecht weer!

De maandag is overigens de drukste dag hier. Normaal gesproken gaan beide kinderen naar de gastouder of opa’s en oma’s, dan ben ik ruim een half uur eerder op kantoor, veel fijner! Maar goed, vanaf augustus gaat Jamie naar de basisschool (steek nu mijn kop meer in het zand) en dan zal dit een dagelijks ritme worden. Hoe ziet jullie ochtendritueel eruit?

Dit artikel heeft 12 reacties

 1. Nicole

  Poeh wat veel! En dan toch nog fietsen, respect hoor. Ik kom sinds ik Spencer heb gewoon bijna altijd te laat of nét op tijd. Vreselijk. Ik moet echt vroeger opstaan.

  • SoMama

   Mja, het is meer een kwestie van het kan niet anders op de maandag! Maar goed aan de andere kant is het ook gewoon goed voor me natuurlijk 😉

 2. demallemolenmoeder

  Wat knap dat je fietst ondanks de drukke planning.

 3. Linda

  Hier gaat om 6 uur mijn wekker, ga ik douchen, vul ik drie broodtrommels en tassen met eten en drinken. Om 6.30 maak ik ze wakker. R en O kleden zichzelf aan en B moet ik nog helpen.. Daarna komen ze naar beneden en ontbijten ze aan tafel. Van mij mogen ze pas spelen als ze hélemaal klaar zijn. Wat dus zeggen wil: alleen nog hun jas aantrekken . En dat werkt. Geen tv of speelgoed aan tafel dus . Streng ben ik hè? Haha. Dit werkt voor ons t beste en zo zijn we nooit te laat! Om 8 uur vertrekken we met de auto naar school en “gooi” ik ze eruit bij de kiss-and-ride. Daarna sjees ik in 20 min naar mijn werk waar ik om 8.30 begin…

  • SoMama

   Ook lekker strak schema! Hier helpt het tussendoor laten spelen en televisie kijken juist het best. Zonder gaan ze alleen maar lopen klieren. Grappig hoe het per gezin verschilt!

 4. Nathalie

  Ik ben meestal ook rond 6 uur wakker in het weekend blijven we langer in bed liggen.

 5. Charlotte

  Wat een druk schema! Hier nog heerlijk relaxed in de ochtenden haha. Daar hou ik wel van 😉

 6. Vlijtig Liesje

  Leuk om jouw ochtendroutine te lezen. En ideaal dat je pas om 9 uur op je werk hoeft te zijn!

 7. Bregje

  Wat druk zeg! Wij staan tussen half 7 en 7 op, dan gaat Etienne ontbijten met Laurens en kan ik rustig douchen, aankleden en kleren voor L klaarleggen. Dan, afhankelijk van het weer, op de fiets of met de auto naar de opvang en vanuit daar naar kantoor. We werken tegenover elkaar dus dat is heel handig met vervoer!

 8. Liess

  wat grappig om dat zo eens bij een ander te lezen!

 9. Pingback: Week in foto’s #4 – Nieuw raam, wasknijper lol & Valentijn – SoMama

 10. Pingback: OMG, dit gebeurt mij NOOIT meer!! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
Ben jij een loedermoeder?

Wel eens van de term loedermoeder gehoord? Nee? Misschien ben je er wel eentje! Of ik een loedermoeder ben ga...

Sluiten