Online shoppen
Shoppen

Shoppen doe ik zo!

Wist je dat ik vroeger een enorme hekel had aan shoppen? Ik vond er echt weinig aan, het liefst ging ik een aantal keer per jaar op pad om meteen goed in te slaan. Dit is echter helemaal omgeslagen sinds de komst van de kinderen en het gemak van het online winkelen. Vanaf de bank of vanuit bed je winkelwagentje volgooien, het online shoppen vind ik tegenwoordig een verademing!

Speuren naar kortingscodes

Manlief wordt er wel eens gek van, ik roep namelijk bij alle aankopen: ho stop! Ik bestel de producten bijvoorbeeld via Ippies.nl. Een spaarprogramma waar je door je aankopen spaart voor bijvoorbeeld cadeaukaarten bij Bol.com. Het kost je niks, het is super simpel en levert je dus daadwerkelijk wat op.

Maar vaak roep ik ‘ho stop’ om nog even naar kortingscodes te zoeken. Gratis verzending wanneer dit niet van toepassing is of gewoon het liefst zoveel mogelijk korting. En kan je codes combineren dan is het natuurlijk helemaal relaxed. Helemaal mijn ding, gewoon niet teveel betalen. Regelmatig shoppen wij bijvoorbeeld bij de H&M, waarbij zoeken naar kortingscodes echt loont! Maar ook voor winkels als Wehkamp of Otto is dit absoluut aan te raden. Gemakkelijk kortingscodes vinden kan bijvoorbeeld via Acties.nl.

Tips & Tricks voor het online shoppen

Uiteraard deel ik graag een aantal tips met jullie, waar jullie wellicht ook wat aan hebben. Allereerst natuurlijk het speuren naar kortingscodes, waar ik een soort sport van heb gemaakt, maar daarnaast heb je wellicht nog wat aan de volgende tips!

 • Het shoppen doe ik eigenlijk zoveel mogelijk tijdens de sale, zoveel mogelijk artikelen voor zo min mogelijk geld. Ook een leuke sport!
 • Bekijk van te voren even wat de voorwaarden zijn rondom het retourbeleid van de producten/kleding. Soms moet je hier zoveel stappen voor doorlopen of kosten voor betalen dat het online shoppen meteen een stuk minder leuk wordt.
 • Let bij het online shoppen wel even op de betrouwbaarheid/veiligheid van de website. Hiervoor zijn diverse keurmerken beschikbaar zoals o.a. Thuiswinkel Waarborg/ Webshop keurmerk.
 • Check even of je achteraf kan betalen? Mocht je dan items terugsturen dan hoef je niet te wachten tot bedrijven eindelijk je geld eens terugstorten. Dan betaal je gewoon achteraf wanneer je retouren zijn verrekend.
 • Bestel je voor het eerst bij webshop X? Dan kan het nog wel eens lonen om je eerst in te schrijven voor de nieuwsbrief. Veel bedrijven hanteren een welkomstcadeautje van bijvoorbeeld 5% korting.
 • Bij het aanschaffen van kleding en/of schoenen is het vaak handig om meerdere maten te bestellen. Dit zorgt er vaak voor dat je bijvoorbeeld net de 75 euro behaald waarna de verzending gratis is. En het voorkomt teleurstelling als je favoriete item net een maatje te klein blijkt te zijn.

Dit alles maakt voor mij het online shoppen een heerlijke bezigheid. Gewoon op de laptop of op mijn mobiele telefoon. Vanaf de bank of vanuit bed. Ik heb geen hekel meer aan shoppen, ik vind het tegenwoordig heerlijk!

Hebben jullie nog tips om het online shoppen nog leuker te maken?

— De uitgelicht afbeelding komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Nicole

  Naar retourvoorwaarden kijk ik tegenwoordig ook goed. Soms betaal je zowel verzendkosten heen als terug en dat vind ik heel irritant. Achteraf betalen doe ik de ene keer wel andere keer niet. Schoenen vind ik lastig online, meerdere maten bestellen kan maar ja dan weet je dus al dat je moet gaan retouren en daar heb ik een hekel aan haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Vier jaar getrouwd | terugblik op de bruiloftMy Profile

 2. Vlijtig Liesje

  Ik koop online het liefst tweedehands zodat ik nog voordeliger uit ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Shoppen
Het verlanglijstje van onze (bijna) 3-jarige

Op zoek naar een verjaardagscadeau, iets wat eigenlijk steeds lastiger wordt. Dacht ik na de eerste verjaardag nog dat het...

Sluiten