Disney Cruise
Vrije tijd

Onze bucketlist: wat wij met onze kinderen absoluut willen gaan doen!

Met regelmaat zie ik ze voorbij komen, de zogenaamde bucketlist. Een lijst met dingen die iemand nog zeker eens gedaan wil hebben in zijn leven. Persoonlijk heb ik zo’n lijst nog nooit opgesteld, maar stiekem lijkt mij dat wel heel leuk. Enkel geen bucketlist voor mij persoonlijk maar eentje voor ons gezin! Hier lees je dus wat wij absoluut nog eens gedaan willen hebben.

1. Een bezoek brengen aan Legoland
Als klein kind hebben mijn ouders het al eens geroepen: ‘We gaan een bezoek brengen aan Legoland in Denemarken.’. Het is er echter nooit van gekomen, maar de laatste tijd blijft Jamie maar vragen wanneer we weer naar Lego World gaan. Het afgelopen jaar gingen wij voor het eerst naar Lego World in de Jaarbeurs in Utrecht en Jamie heeft het er nog steeds over. En ook manlief koopt het liefst dozen vol lego, zogenaamd voor Jamie maar we weten wel beter. Dus eigenlijk willen we allemaal dolgraag eens naar Legoland!

Lego

2. Een bezoek brengen aan Disneyland Parijs of Walt Disney World Resort
Waarschijnlijk staat het bij heel veel ouders en kinderen op het lijstje, maar wat is Disneyland toch leuk. Zelf ben ik er een aantal geweest, op jonge leeftijd maar ook nog een aantal jaar geleden en ik blijf het fantastisch vinden. Ik weet dan ook zeker dat Jamie en Fenna dit ook fantastisch gaan vinden, ik twijfel alleen nog of het niet beter kan als ze wat ouder zijn.

3. Vakantie doorbrengen in een boomhuis op Center Parcs
Al een aantal keer bezochten wij Center Parcs in zowel Nederland, België als in Frankrijk. We verbleven echter altijd in de normale huisjes en dat terwijl je in Center Parcs ook kan verblijven in woonboot of een boomhuis. Dat lijkt me echt een nog leukere ervaring!

4. Geen ‘normale’ vakantie maar op cruise vakantie
Een cruise vakantie met kinderen, het lijkt mij fantastisch. En dat eigenlijk vooral omdat ik op Cruisereizen.nl echt een hele leuke cruise voor kinderen tegenkwam. En het heeft ook te maken met Disney, er is namelijk een echte ‘Disney Cruise Line’. Op het schip vind je zo ontzettend veel toffe dingen, even een kleine opsomming: volledig ingericht in Disney-stijl, Mickey’s Pool met glijbanen, 3D bioscoop, 3 unieke themarestaurants en ga maar door. Je wordt ontvangen door Mickey en kunt zelfs met andere Disneyfiguren ontbijten. Super vet toch!

5. Een bezoek brengen aan Plopsaland
De laatste is degene die wellicht op korte termijn wel eens gerealiseerd kan worden. Inmiddels is Fenna bijna twee jaar oud en Jamie alweer bijna 4 jaar oud. Volgens mij een prima leeftijd om eens een bezoek te brengen aan Plopsaland. Kan Jamie eindelijk eens naar een Bumba show of wat dacht je van kabouter Plop. Samen met zijn oom zat hij dat afgelopen week nog te kijken. De kinderen zouden dit fantastisch vinden en wat alle ouders vast kunnen beamen: als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders dat vaak ook!

Ik ben benieuwd of we ooit de cruise gaan maken of Disney in Orlando zullen bezoeken, maar ik hoop het absoluut! Bij het samenstellen van deze bucketlist heb ik overigens rekening gehouden met de leeftijd van onze kinderen. Want ik kan nog zoveel meer verzinnen voor als onze kinderen ouder zijn. Wat zouden jullie absoluut eens met jullie kinderen gedaan willen hebben?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. demallemolenmoeder

  Mooie lijst. Legoland en Disneyland Parijs zijn geweldig. Dat hoop ik ook aan mijn dochter te kunnen laten zien. Rondtrekken door Amerika staat ook op mijn lijst..
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een ode aan mijn vader!My Profile

 2. Nathalie

  Leuke lijst!!

  ‘Mijn’ bucketlist is voor een deel ook voorzien van wensen die te maken hebben met het gezin. Het meeste is voor of met mijn gezin.

  Watt betreft Disney, iets ouder is beter dan zijn ze wat zelfstandiger, houden het beter vol maar onthouden het ook beter denk ik.

 3. Tineke

  Wat een leuke dingen allemaal! Ons zoontje wordt in mei uitgerekend en ik ben nu ook al aan het fantaseren over alle leuke dingen later 😉 Zo gaan wij in november een weekend met zijn drieën naar Center Parcs. Hier kijk ik nu al heel erg naar uit, ons eerste vakantie met zijn drieën!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Haar inspiratie!My Profile

 4. Joanydvv

  Mijn eigen innerlijke kind werd echt mega enthousiast bij het lezen dat Center Parcs ook boomhuizen heeft. Ik wil! Verder staat bij mij hoog op de bucketlist een bezoekje aan Schotland en Ierland. Ik ben altijd al onverklaarbaar geobsedeerd geweest door die plekken en wil ze graag in het echt zien. Met name Isle of Skye lijkt me prachtig.

  • trijnewijn

   Ierland bezoeken:doen! Wij wonen er nu en amai, dit land blijft maar mooie plekjes onthullen. Qua natuur zijn er heel veel echt prachtige plekken.

   Somama, jouw bucketlist lijkt heel goed op de onze. Doordat er vrienden naar Kopenhagen zijn verhuisd, zullen we normaal al in de zomer van 2017 naar legoland gaan 🙂

 5. MamaOnderneemt

  Zeker weten een keer naar Disneyland Parijs! Jaren geleden ben ik daar eens met mijn vriend naartoe geweest en het lijkt me zo leuk om dat park met mijn kinderen te bezoeken. Misschien in combinatie met een citytrip naar Parijs.

 6. Sanja

  Mooi lijstje. Wij zijn afgelopen november in Disneyland geweest. Ons zoontje was toen net 1 jaar en een maand. Hij vond het helemaal geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
5x waarom de regen leuk is voor kinderen!

De afgelopen dagen is het op sommige plaatsen in Nederland nogal regenachtig geweest. Toen wij tijdens het voeren van de...

Sluiten