Kinderfiets
KinderenShoppenVrije tijd

Op zoek naar een kinderfiets, zo doen wij dat!

Op zoek naar een kinderfiets, het is nog best een uitdaging. Vandaag nemen we jullie mee tijdens onze zoektocht naar een fiets voor Fenna haar derde verjaardag. En meteen vroegen wij ons af of Jamie ook niet toe is aan een nieuwe fiets. Dus we gingen op zoek naar de juiste informatie en leuke fietsen!

Welke maat fiets heb je nodig?

Als je simpelweg het woordje ‘kinderfiets’ in Google intypt krijg je maar liefst 656.000 resultaten, dus een zoektocht werd het wel. Maar al bij het bekijken van de eerste kinderfietsen kwamen we tot de conclusie dat we eerst maar eens moesten uitzoeken welke maat fiets er nodig is, want de verschillende inch maten vliegen je al snel om de oren. Ik kwam een handig schema tegen, waarbij naar voren komt dat we op zoek moeten naar een 12 of 16 inch fiets voor Fenna. En Jamie zou qua kledingmaat ook richting de 16 of 18 inch gaan. Voor de zekerheid gaan we dat maar eens controleren bij een fietsenwinkel, maar als rode draad is dit een heel handig schema:

Fietsmaat in inchBron: BikeTotaal

Prinsessen, Minnie Mouse of wat anders?

Al snel kwamen we op de website OO Shopping terecht, waar je o.a. ontzettend veel kinderfietsen vindt! OO Shopping is een kinderfietsen specialist is, die kinderfietsen tegen laagste prijsgarantie aanbiedt. Dat is natuurlijk altijd heel fijn shoppen. Overigens staan er op OO Shopping zoveel kinderfietsen dat dit het kiezen alleen maar moeilijker, maakt. Zoveel schattige meisjesfietsen maar daarentegen ook heel veel stoere jongensfietsen. Alleen de keuze voor een fiets van Fenna is al lastig wat zij vindt zoveel dingen leuk!

Kinderfietsen

Ze is gek op poppen, dus hoe leuk is een fiets met een poppenzitje? Maar ze is tevens gek op prinsessen en verkleed zich graag als prinses. Dus een prinsessenfiets zal ook in de smaak vallen. Maar wat dacht je van de kleur paars of Minnie Mouse, hier allemaal favoriet!

Kinderfietsen

En ik zeg eerlijk, ik vind alle kleine fietsjes ontzettend schattig. En als je dan denkt dat deze keuze lastig is? Er staan zoveel kinderfietsen op OO Shopping, dat een fiets uitkiezen voor Jamie ook nog een uitdaging is.

Spiderman of een stoere jongenskleur?

Jamie heeft op dit moment een rode fiets, volgens Jamie een echte racefiets. Nu hij een tijdje zonder zijwieltjes fietst merken we dat deze toch te klein begint te worden. En als je dan tussen de meisjesfietsen ook de stoere jongensfietsen tegenkomt is het even slikken. Want hoe maak je nou deze keuze? Jamie is gek op Spiderman maar een stoerder model fiets is natuurlijk ook tof.

Kinderfietsen

Op zoek naar een kinderfiets, zo doen wij dat!

Je leest hier waarschijnlijk al de twijfel, want hoe pakken we dit aan? Fenna is jarig in juni en Jamie in juli, dus dit zijn natuurlijk prachtige verjaardagscadeaus (kunnen ze meteen de hele zomer gebruikt worden). Voor die tijd gaan wij dus eens even kijken bij een fietsenwinkel om ons te laten adviseren over de juiste inch maat. En daarna kijken we gewoon weer online en dan laten we de kinderen zelf kiezen. Dit heeft Jamie bij zijn eerste fiets ook gedaan en maakt het voor ons ook een stuk makkelijker.

Hoe maken jullie deze keuze? En waar kopen jullie de kinderfietsen?

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Frank

    We zijn nog niet in de periode beland dat we een fiets nodig hebben, maar als we er ėėn nodig hebben dan wordt het ook opmeten bij de fiestenwinkel en dan online kopen. Slim en het goedkoopst 🙂
    Frank onlangs geplaatst…Zijn dit weeën?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Shoppen, Vrije tijd
Zou onze dochter een echt ‘meisjemeisje’ worden? #deel2

Het is alweer bijna een jaar geleden toen ik mij afvroeg of Fenna een echt 'meisje meisje' zou worden? En...

Sluiten