Trouwen
PersoonlijkTrouwen

Our love story: de sukkel en het supermarktmeisje!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar morgen is het Valentijnsdag! Wij doen eigenlijk niet aan Valentijnsdag, maar het leek mij wel erg leuk om eens terug te blikken op het begin. Onze eerste ontmoeting en hoe dat verliep, onze love story! Was het liefde op het eerste gezicht? Nou, geloof mij echt totaal niet! En toch zijn wij inmiddels man en vrouw en trotse ouders van twee fantastische koters. Benieuwd naar ons verhaal?

De ontmoeting
Dit is alweer heel wat jaar geleden, ik vermoed een jaar of 8! Naast mijn opleiding had ik een bijbaan in een supermarkt. Elk weekend zat ik daar achter de kassa, te glimlachen naar onbekenden en te luisteren naar die ontzettend saaie blieb-blieb! Maar goed, wie wil stappen en leuke dingen wil doen heeft geld nodig! De vrijdagavond werkte ik tot laat en daarna ging ik vaak nog even wat drinken bij een vriend thuis, zo ook die bewuste avond. In mijn meest charmante outfit, oftewel mijn supermarktkloffie stapte ik op mijn fiets en liep ik vrolijk naar binnen bij die vriend. Mijn oog viel meteen op Mike, daar hangend op de bank. Mijn eerste gedachte was iets in de zin van: Wie is die sukkel? Man, wat een sjappie! Dus liefde op het eerste gezicht, nee! Het was overigens wederzijds, Mike viel ook niet als een blok voor dat rare meisje in der supermarktkloffie, haha!

Het is officieel: verkering!!
Het heeft uiteindelijk gewoon enkele jaren geduurd voordat überhaupt het verschrikkelijke woord ‘verkering’ ter sprake kwam. Al die jaren gingen we met een vriendengroep zo ongeveer elk weekend stappen en we hadden ontzettend leuk contact via MSN (ja, dat bestond toen nog!) en de sms, maar een relatie daar moest ik echt nog niet aan denken. Of misschien wilde ik er gewoon niet aan toegeven. Het vrijgezelle leventje beviel mij namelijk prima. Mike had wat relaties tussendoor maar uiteindelijk besloot hij mij de hoofdrolspeelster te maken binnen zijn nieuwe ‘project’. Serieus? Ja, ik ben heel serieus, zo noemde hij dat! Hij had alleen niet verwacht dat dit project hem twee kinderen en een prachtige bruiloft zou bezorgen. Het voorspellende oog van mijn schoonmoeder had dit overigens wel allang gezien, zij heeft op den duur al geroepen: ‘Dat wordt jouw nieuwe vriendin!’.

De verloving
Al vrij snel, na zeven maanden, besloten wij samen te gaan wonen. En bijna een jaar later kondigden wij onze eerste zwangerschap aan. Man, wat gingen we eigenlijk toch snel! De eerste verjaardag van Jamie zou heel speciaal worden, ik bedoel je kleine baby wordt 1 jaar dat is bijzonder toch! Ik wist echter niet dat er nog heel wat jaren over deze dag gesproken zou worden, want toen de hele tuin vol zat met visite besloot Mike om op zijn knieën te gaan en mij ten huwelijk te vragen. Je snapt het al, die dag vergeet ik nooit meer!

We trouwden op een festival!
Vlak na de eerste verjaardag van Jamie besloten wij om te kijken of ons een tweede kindje gegund zou zijn, de trouwplannen schoven wij nog even aan de kant en we probeerden weer zwanger te worden. Het duurde welgeteld één maand voordat wij wederom een positieve test in handen hadden. Na een zware tweede zwangerschap hebben wij kleine Fenna verwelkomt! Toen Fenna ongeveer 8 maanden was werden wij gebeld of wij nog wilde trouwen op een dancefestival? Daar had ik ons voor de grap voor opgegeven, nooit verwacht dat het werkelijkheid zou worden. Het moment was daar, want zo’n kans krijg je anders natuurlijk nooit meer. We besloten op de eerste verjaardag van Fenna officieel te trouwen en twee dagen later trouwden wij nogmaals maar toen op het dancefestival Summer Energy!

Trouwen

Die sukkel op de bank is dus uiteindelijk de liefde van mijn leven geworden! In onze relatie van inmiddels bijna 6 jaar hebben we ontzettend veel bijzondere momenten meegemaakt en ik hoop dat dit er nog veel meer worden! Oh wat ben ik blij dat manlief toen toch is gevallen voor dat rare meisje in haar supermarktkloffie!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Dit artikel heeft 14 reacties

 1. Charlotte

  Wat grappig dat jullie elkaar in het begin helemaal niet zagen zitten! Gelukkig is het goed gekomen 😉

 2. MamaOnderneemt

  Wat een leuk verhaal! En wat heb jij een super romantische man dat hij juist op de eerste verjaardag van jullie eerste kindje op zijn knieën gaat voor jou! Wow, dat wil toch elke vrouw (zwijmel…)! Hoe ik mijn vriend heb leren kennen, lees je morgen – speciaal in het kader van Valentijnsdag – op mijn blog, haha! Oké, ik zal een tipje van de sluier oplichten: ik werkte bij een hotel en hij werkte bij een leverancier en hoe wij een setje werden dat verklap ik nog niet. Uiteindelijk werd 1 + 1 vier. Fijne dag!

 3. MamaOnderneemt

  En wat gaaf trouwens dat je op een dance festival bent getrouwd! Dat is ook een droom van veel vrouwen denk ik zo: een bruiloft winnen! Geluksvogels!

 4. Bregje

  Oooh zo leuk!! En wat hebben jullie al mooie dingen meegenaakt samen ❤

 5. Nathalie

  Leuk om te lezen!! Onverwachts maar helemaal goed zo te lezen!
  Wij ontmoeten elkaar op vakantie in Duitsland, geen liefde op het eerste gezicht… dat ontstond in de maanden daarna.

 6. Karen

  Leuk om te lezen! Bij ons sloeg pas een jaar of 20 (!) later de vonk over. Ik kende hem van vroeger en vond het wel een lekker ding, maar verder niet. Jaren later kwam ik hem weer tegen en was het meteen raak. 3 maanden later ging hij op z’n knieen en na 7 maanden trouwden we.

 7. Sabine

  Superleuk verhaal! 😀 Wij leerden elkaar kennen op het werk. Iedereen om ons heen wist dat we elkaar leuk vonden, alleen bij onszelf drong het nog niet zo door. Na vriendschap ontstond er na een half jaar toch die relatie. Nu 2.5 jaar geleden 🙂

 8. Simone

  Wat een leuk verhaal! Wij leerden elkaar kennen op het festival Appelpop.

 9. Nathalie

  Grappig verhaal. Wij hebben elkaar in een discotheek ontmoet. Werkten allebei achter de bar.

 10. Pingback: Hoe je leven in 10 jaar kan veranderen! – SoMama

 11. Pingback: Met de billen bloot #2 – Wat je nog niet over mij wist! – SoMama

 12. Pingback: Vandaag in de spotlight: manlief! – SoMama

 13. Anja

  Wat een leuk verhaal. Ik werk ook achter de kassa en ik denk soms, vind ik ooit de ware?
  Achter de kassa draag je eenmaal niet de mooiste kleding die je figuur goed doen laten uitkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Trouwen
Shit, ik heb last van Nomophobia. En jij misschien ook wel!

Manlief roept het al tijden: 'Zit je nou alweer op je telefoon!'. In het begin vond ik mijzelf heel grappig...

Sluiten