Overkomt
KinderenPersoonlijk

Dat overkomt ons echt niet! Nou lieve ouders, dus wel!

Heb ik al eens verteld dat mijn blik op het ouderschap heel anders was toen ik nog geen moeder was? Nou, dat was dus zeker het geval. Zo wist ik mij heel goed in te beelden hoe het met onze kinderen zou gaan verlopen. Die zouden wij heel goed opvoeden, ze zouden lief luisteren en voorbeeldig zijn. Juist ja, snap je in wat voor droomwereld ik leefde? Inmiddels ben ik er wel achter, dat sommige dingen ook de beste ouders kunnen overkomen. Hoe goed je intenties ook zijn, het loopt nou eenmaal niet altijd zoals gepland. Mocht je denken dit overkomt mij niet, nou wel dus!

Opvoedprincipes, die hebben wij in sommige gevallen laten varen!

Schat, onze kinderen gaan echt niet veel televisie kijken. En de iPad dat is echt pas voor op latere leeftijd. Oh en wat dacht je van snoep, nou daar beginnen we echt niet te vroeg aan hoor. Water, melk en thee mogen onze kinderen drinken en af en toe eens limonade. Strak plan toch? Bij de opvoeding van Jamie ging dit allemaal nog aardig, maar heel eerlijk aan bovenstaande punten moet hier echt wel weer even gewerkt worden. Want jeetje, wat klinkt het allemaal makkelijker dan gedaan. En als je eenmaal de touwtjes laat veren…

Hoor ik daar nou mijn moeder praten?

Wel grappig, af en toe dan denk ik bij mijzelf hoor ik daar nou mijn moeder praten? Laat ik vooropstellen dat mijn moeder mij prima heeft opgevoed en dat er niks mis mee is, maar vroeger dacht ik nog. Nou, kom op dat kan wel op een andere manier toch? Blijkbaar heb ik ook op dat vlak toch iets meer van mijn moeder weg dan ik dacht! Overigens niet raar natuurlijk, ze heeft mij tenslotte al die jaren geprobeerd op te voeden 😉 .

Mama, ik vind jou echt niet meer lief!

Boze kinderen? Oh, die zou je hier niet zien, alleen bij andere ouders. Want ik zou in samenspraak alles gewoon bespreken met de kinderen, uitleggen en er zou geen ruzie ontstaan. Nou, welkom in de wereld van een peuter die geen genoegen neemt met het antwoord: nee. Dit resulteert in een boze peuter met een woedeaanval. En dat overkomt je dus gewoon!

Je vergeet wel eens wat…

Een goede voorbereiding is het halve werk. En wat een geluk, daar was ik eigenlijk altijd heel goed in. Totdat wij ouders werden, je ineens niet alleen een kind met je meeneemt maar ook nog is een tas met allerlei voorwerpen. Nou, het pak billendoekjes of zelfs schone luiers, die lagen nog wel eens thuis in plaats van in de luiertas. Van andere moeders heb ik begrepen dat studiedagen er ook nog wel eens tussendoor glippen, dus ik houd mijn hart vast. Hopelijk ga ik dat dus niet vergeten!

Gebonk, een harde knal en een huilend kind…

Gevallen van de bank of de commode, maar wat dacht je van een val van de trap? Een nachtmerrie voor daadwerkelijk iedere ouder. Dat overkomt ons echt niet, dacht ik nog! Je kunt je toch niet voorstellen dat je kind van de trap afvalt, verschrikkelijk. Hier kwamen de traphekjes dan ook heel snel in huis, want ook ons zou dat niet overkomen. En eigenlijk gebeurde dat ook een hele tijd. Tot het onbenullige moment waarop onze dochter met een paraplu de trap op wilde, kaboem. Mijn hart zat in mijn keel, de tranen stonden in mijn ogen. Hoe had dit ons nou kunnen overkomen? En helaas gebeurt het meer ouders, ook Saskia van Twinkelbella.nl kreeg hiermee te maken. En het zal veel meer ouders zijn overkomen, helaas. Het kan iedereen overkomen…

Hadden jullie voor het ouderschap ook het idee dat bovenstaande jullie niet zou overkomen?

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Merel

  Dat is zeker iets waar ik van teruggekomen ben: dat je opvoedplannen nog zo mooi kunnen zijn, of ze in de praktijk werken en sowieso bij jouw kind is echt een tweede.

  Studiedag ben ik hier nog niet vergeten (school stuurt regelmatig een reminder en zet het dik omcirkeld in de weekplanner), maar luiers, doekjes… Zelfs de complete tas. En die commode is hier helaas een keer gebeurd. Wat voelde ik me verschrikkelijk, tot ik ontdekte dat het meer mensen overkomt (ik heb daardoor vijf jaar voor niks met schuldgevoel rondgelopen). Ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Gelukkig liep het goed af!
  Merel onlangs geplaatst…Mijn guilty pleasureMy Profile

 2. Bregje

  Hahaha ik kan ze allemaal afvinken hoor

 3. Charlotte

  O ja ik was ik zo. Ik wist het precies en ik zou de dingen heel anders doen… Nou nooit niet dus haha

 4. Nicole

  Hier is Fay met 3 mnd van de bank gerold. Voelde me de meest verschrikkelijke moeder ter wereld.. Tot ik van mijn moeder en schoonmoeder hoorde dat iets soortgelijks hen ook was overkomen. Daarom vind ik het goed dat er meer over gepraat wordt zodat je inziet dat je echt niet de enige bent die…

 5. Nathalie

  Ja helaas heel herkenbaar.

 6. Marjon

  Ik kan me in alles wat je schrijft vinden hihi.. leuk om het eens zwart op wit te benoemen! Veel liefs, Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
Avonturenpark Hellendoorn: Baba & Bella en de Berenboom

Deze week blikken we terug op afgelopen zaterdag. De dag waarop wij een bezoek brachten aan Baba en Bella in...

Sluiten