kind-wil-niet-eten
Kinderen

Pas op! We bellen de eetpolitie ;)

Het is een fase!Ja, wij hebben een peuter in huis. En ja, ook die heeft bepaalde fases. We hadden dit keer te maken met de ‘ik wil niet eten’ fase. Meneer at een paar hapjes van zijn ontbijt, lunch en avondeten maar dat was het. Tussendoor af en toe wat fruit maar verder werden we helemaal gek van de vragen om een snoepje of een koekje. Vooral het avondeten werd echt een strijd en er bleek niets te helpen.

Uiteraard hebben we heel wat tips en adviezen opgezocht en uitgevoerd, denk hierbij aan geen strijd aan gaan, op tijd eten, het eten aankondigen en ga zo maar door. Toch was alles behalve eten veel interessanter, Jamie voerde liever zijn zusje of werd boos dat hij überhaupt aan tafel moest zitten. Op een gegeven moment is dat toch wel vrij frustrerend, je blijft dan maar denken: ‘Het is een fase! ;)’.

Jamie eet weer!Op de verjaardag van mijn schoonmoeder gingen werd de barbecue aangeslingerd en weer hadden wij daar een kleine meneer die niet wilde eten. Toen vertelde mijn schoonzusje dat ze dat probleem goed kende en dat zij hier een makkelijke oplossing voor hadden. Als hun dochter niet wilde eten dan vroeg ze gewoon: ‘Moeten we de eetpolitie bellen?’. Ook Jamie ving dit verhaal op en stelde wat vragen, jammer genoeg leek het in eerste instantie weinig uit te halen. Later bleek dat Jamie er wel over na heeft gedacht.

De volgende dag tijdens het eten vroeg hij namelijk of wij de eetpolitie gingen bellen als hij zijn bord niet leeg had. Wij vertelden hem dat we dat zouden doen en dat vond Jamie toch niet zo leuk! Inmiddels zijn we bijna een week verder en we hebben weer een peuter die gewoon zijn bord zo goed als leeg eet, zonder problemen! Ik klop dit meteen even af, anders zul je zien dat we morgen hetzelfde probleem weer hebben 😉

Of dit de gouden tip is voor andere peuters, ik heb geen idee. Maar het is natuurlijk altijd het proberen waard!

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Laura - Dagelijkse hap

  Mijn ouders gingen altijd Sinterklaas “roepen” als ik niet wilde eten of iets niet wilde doen. Want dat hoort Sinterklaas natuurlijk in de zomer als hij in Spanje zit xD Ik was als de dood dat dat inderdaad het geval was en ik geen cadeautjes zou krijgen haha.
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Doel deze zomer: boeken lezen!My Profile

 2. Claudia

  Bij ons doet de slaappolitie iedere avond zijn ronde om te controleren of de kindjes braaf op tijd in bed liggen 🙂

  • SoMama

   Die hebben wij nog niet nodig, maar is handig om achter de hand te houden. Tot dusver werkt hier alles met het woordje politie, hihi. Overigens moet ik er zelf inmiddels ook aan geloven: ‘Mama, als jij je bord niet leeg eet dan moet papa de eetpolitie bellen’. Duss… 😉
   SoMama onlangs geplaatst…Mama, als ik jarig ben mag ik dan trakteren?My Profile

 3. Bianca

  Wat een leuke tip! Nog niet eerder aan gedacht, maar inderdaad. Ze zijn hier nogal onder de indruk van Dé Politie hahaha, dus de moeite waard om te proberen… Anderzijds is onze oudste ook wel erg aan het uitproberen wat dat dan inhoudt…. OOPS….

  Leuke blog heb je zeg! Ik ben zelf nog maar pas begonnen en vind jouw blog echt heel erg leuk. Ga je volgen!

 4. Romy

  Het is dat mijn dochter nog geen idee heeft wat het woord politie betekent, anders had ik dit ook geprobeerd. 😉 Wat hier het meeste effect heeft is zelf gewoon lekker gaan eten en niet op haar letten. Dan zie ik vanuit mijn ooghoek dat ze toch snel een paar happen neemt. En ik ga er van uit dat de ze goed weet wanneer ze vol zit…

  Dwingen werkt toch averechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Raapstelen! Repelsteeltje? Uhh wat?!

Oké, ik denk maar zo: 'Je bent nooit te oud om te leren!', toen ik namelijk voor het eerst het...

Sluiten