Pascal aan het houtbranden
PersoonlijkSyndroom van Down

Pascal doet aan pyrografie! #Downsyndroom

Vandaag is het weer tijd voor een verhaal over mijn broertje! Eerder liet ik jullie al kennis maken met één van Pascal zijn hobby’s, namelijk: quad rijden! Naast het rijden op zijn quad heeft hij nog een andere hobby waar hij heel lang zoet mee kan zijn. Pascal doet aan houtbranden (pyrografie)!

Wat is pyrografie?

Wanneer wij op de camping zijn is Pascal vaak te vinden bij Ronald en Sabine, waar hij zijn eigen ‘werkplekje’ heeft! Sabine tekent iets op een plankje hout en dan gaat Pascal aan de slag. Stip voor stip brandt hij de lijnen met uiteindelijk een hartstikke leuk resultaat, namelijk diverse werkjes, zie de foto’s! En dit heet dus pyrografie, simpel gezegd branden op hout.

Pascal aan het houtbranden

Zelfgemaakte cadeaus

Ook op bijzondere dagen brengt hij vaak de leukste zelfgemaakte cadeautjes mee. Zo heeft hij ook wel eens houten bakjes gebrand, leuk voor nootjes en pinda’s. En ook op onze bruiloft kwam hij met een prachtig zelfgemaakt cadeau. Dit zijn echt de dingen die het hem doen, zo bijzonder.  Afgelopen week werd Jamie verrast met een mooie creatie uit de film Cars, Takel! Als je ziet hoe leuk Pascal het vindt om iets te branden, dan is het ook genieten om iets te krijgen. Jamie was ontzettend blij met zijn Takel, hij wilde hem zelfs meenemen naar de speeltuin de ballenbak in!

Houtbranden Cars

Houtbranden Konijntjes

Houtbranden Quad

Ik ben heel benieuwd wat jullie van zijn creaties vinden?

Dit artikel heeft 5 reacties

  1. Marijke

    Wat leuk om jouw verhalen over Pascal hier te lezen! En zijn kunstwerkjes zijn zeker net zo leuk. Kan me voorstellen dat Jamie er blij mee was. Groetjes!

  2. Hendrina Dijkhuizen

    Wat vreselijk leuk om zo weer eens over Pascal te horen. En wat een vent is het geworden.
    Wij kennen Pascal uit het logeerhuis, waar onze zoon een flink aantal jaren “zijn grote vriend” was.;)

  3. Pingback: Broer & Zus Tag #Downsyndroom - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Syndroom van Down
Flashback Monday #4 – Summertime

Afgelopen week was wederom druk en gezellig. Dus ik neem jullie in vogelvlucht mee terug, via deze Flashback Monday! Qua...

Sluiten