Wintertocht - Vreemde Vogel
Syndroom van DownVrije tijd

Pascal liep de wintertocht! #downsyndroom

Vorige week was het zover, het was weer tijd voor de wintertocht! De wintertocht is een evenement dat eens in de zoveel jaar wordt georganiseerd op locatie Nieuwenoord in Baarn. De locatie waar Pascal inmiddels al weer een hele tijd woont, dus besloot ik samen met Jamie op pad te gaan om de wintertocht met Pascal te lopen. Dit jaar was deze toch extra speciaal, het maakte namelijk deel uit van het 60-jarige bestaan van de Amerpoort en er werd groots uitgepakt! Dat cliënten, medewerkers, verwanten en publiek een bijzonder wintertocht zouden gaan beleven, dat stond vast.

Pascal zou de wintertocht om 19:15 uur gaan lopen, dus samen met Jamie stapte ik om 18:30 uur in de auto. Ruim op tijd zou je denken voor een autorit van een kleine twintig minuten. Niets was overigens minder waar, want we kwamen nog bijna te laat. Het bleek zo druk te zijn dat we helemaal achter op het terrein van Sherpa moesten parkeren. Na flink doorgelopen te hebben kwamen we uiteindelijk precies op tijd. Samen met nog meer cliënten, begeleiders en ouders liepen we naar het startpunt, waar we direct wat leuks aantroffen: een levende taart! Bij de taart zongen we met zijn allen een aantal liedjes om het 60-jarige jubileum van de Amerpoort te vieren. De taartenbakker kwam nog even bij Jamie buurten, maar die vond dat toch nog wel even iets te spannend 😉

Wintertocht - Levende taart Wintertocht - Samen zingen

We vervolgden onze tocht en kwamen onderweg allerlei leuke dingen tegen! Allereerst een mooi verlichte engel/fee die ons vertelde wat ons te wachten stond. Vervolgens kwamen we bij een tent waarin een koor stond te zingen en ons helemaal in kerstsfeer bracht! Helaas liepen we inmiddels met meerdere groepen dus helaas konden we niet alles even goed zien, maar de pret was er niet minder om. Jamie zong de hele weg al allerlei liedjes en Pascal kletste gezellig met allemaal (oud) bekende die hij tegen kwam, erg gezellig!

Wintertocht - Engel Wintertocht - Koor

Het enige wat eigenlijk een beetje tegen zat was het weer. Het heeft de hele tocht geregend, hele vieze miezer! Dus het was af en toe nog best een kunst om je met een kinderwagen en paraplu overal tussendoor te manoeuvreren, maar Pascal had een lampje bij zich en wees ons heel goed de weg. Na het zingende koor vervolgde we onze weg en kwamen we nog een aantal vuurkorven tegen waar we ons lekker konden opwarmen en we werden geleid naar de stal waar het kindje Jezus is geboren.

Wintertocht - Vuur Wintertocht - Stal van Jezus

Na de drukte wat ontweken te hebben liepen we verder waar we diverse vreemde wezens tegen kwamen! Allereerst een soort van Pinguins, vreemde wezens aldus Pascal. Hij had dan ook helemaal niet door dat het een bekende van hem was, pas na een kort gesprek herkende hij één van de begeleiders! Daar hebben we wel even om moeten lachen. We kregen een kopje chocolade melk aangeboden wat er allemaal prima in ging en we liepen verder. Ook hier kwamen we nog een aantal aparte maar mooie wezens tegen. Kerstbomen, vreemde vogels en allemaal heel leuk verlicht. Ik kan zeggen dat we enorm genoten van de creativiteit!

Wintertocht - Chocolademelk Wintertocht - Pinguin

Inmiddels was het alweer half negen geweest. Vrij laat voor Jamie, maar ook Pascal had het eigenlijk wel gezien. We waren nat en moe, dus hebben niet de hele tocht afgemaakt. Maar van het deel wat we hebben gelopen hebben we absoluut genoten. Het was heel mooi opgezet, chapeau voor de organisatie en iedereen die er aan heeft meegewerkt! Hopelijk kunnen we volgend jaar weer genieten van een prachtige wintertocht!

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. karlien

    Heel erg leuk gedaan, die wintertocht!

  2. Wilmaaa

    Hee leuk en knap van ze dat ze zover kwamen 🙂

  3. Charlotte

    Super leuk! En knap inderdaad dat ze zo ver zijn gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Syndroom van Down, Vrije tijd
Ik walg van het nieuws!! #downsyndroom

Het is maandagavond, kinderen liggen op bed en ik lig heerlijk in bad. Ik check mijn Facebook, ik app gezellig...

Sluiten