hartslag,hyperthyreoïdie
PersoonlijkZiekte van Graves

Persoonlijk | Diagnose hyperthyreoïdie

Zo, het is hier de afgelopen dagen even wat rustiger geweest. Op het advies van de dokter heb ik Mud Masters overgeslagen, daar even ik flink van gehaald maar het is inderdaad bezig geweest. Allerlei vage klachten zorgden er namelijk voor dat ik richting het ziekenhuis ging voor een echo en bloedonderzoek. Afgelopen woensdag kreeg ik daar de uitslag van: hyperthyreoïdie.

Diagnose: hyperthyreoïdie

Een moeilijke benaming voor een te snel werkende schildklier. Iets wat dus heel veel van mijn klachten kan verklaren, want dit zorgt voor een hoge hartslag, beven, vermoeidheid, darmklachten en gewichtsverlies. Een verklaring voor veel van mijn klachten. Overigen iets wat ik totaal niet had verwacht, veel van deze klachten kan je namelijk ook hebben bij bloedarmoede. In iedere geval een diagnose waar iets aan gedaan kan worden. Op dit moment zit ik aan de medicatie om mijn hartslag naar beneden te krijgen om te zien of dit zorgt voor verlichting van mijn klachten. Over twee weken terug naar de dokter om te kijken hoe of wat. De kans is groot dat het een ontsteking van de schildklier is, dan zou je er vrij snel weer vanaf moeten zijn. Is dit niet het geval dan wordt het een doorverwijzing naar een internist.

Hoe gaat het dan nu?

Op dit moment slik ik dus bètablokkers. En zoals gewoonlijk heb ik last van de bijwerkingen. De apotheker vertelde dat koude handen/voeten, duizeligheid en vermoeidheid vaak voorkomen. Bleek ik nou de eerste dag het bloed heet te hebben. Ik was gewoon aan het werk en ben normaal gesproken diegene die het hardst roept dat ik het koud heb. Dit keer waren dat dus mijn collega’s met vesten aan. Zelf zat ik in een shirt met korte mouwen met een zelf gevouwen waaier te wapperen. Na contact met de doktersassistente bleek dit een bijwerking te zijn die waarschijnlijk werd veroorzaakt door mijn schildklier. Inmiddels gaat het beter, ben ik wel super snel moe en heb ik nog meer last van hoofdpijn. Mijn hart gaat af en toe nog steeds te keer, dus het is nog even afwachten. Naar is het wel, want ik voel mij momenten de oude en vlak daarna weer belabberd. Ik kan jullie dan ook niet beloven dat ik jullie elke dag weer voorzie van een nieuw artikel, ik ga het uiteraard wel proberen!

Heeft één van jullie wel eens last gehad van zijn schildklier (hyperthyreoïdie)?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Simpel,met een snufje liefde.

  Ik heb er naar mijn weten gelukkig geen last van gehad. Hopelijk voel je je snel beter.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…15 dagen declutter challenge #2My Profile

 2. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Ik ken aeen mensen die het tegenovergestelde hebben, dus een te trage schildklier. Sterkte ermee!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een kaartspel van Squla!My Profile

 3. Charlotte

  Ik hoop echt voor je dat het snel beter gaat, wat een ellende dit zeg! Ik heb ooit de voortekenen gehad van een te snel werkende schildklier, toen had ik een hele dikke bult bij mijn keel maar verder geen klachten. Gelukkig heeft dat nooit doorgezet. Beterschap lieverd!

 4. Angela - Mama met passie

  Wat een ellende meis! Ik hoop dat het snel beter met je gaat. Ik ben daar ook eens op getest, omdat ik zo enorm afviel. Maar dat kwam bij mij echt van de borstvoeding. Je hoort vaker dat een schildklier van slag is na een zwangerschap.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Ik ben niet de moeder die ik dacht te zijnMy Profile

 5. Merel

  Vervelende diagnose! Veel sterkte met de medicatie, hoop dat het binnenkort beter gaat.
  Merel onlangs geplaatst…‘Vrouwen hebben maar één recht!’ – over verdelen van huishoudenMy Profile

 6. Nicole

  Wat naar zeg! Ken het zelf niet en ken volgens mij ook niemand die dat heeft. Maar te hoge bloeddruk ken ik wel en dat alleen al is erg naar!
  Nicole onlangs geplaatst…8 manieren om de herfstgeur in huis te halenMy Profile

 7. Vlijtig Liesje

  Ik ken het als iets waarvan vrouwen last kunnen krijgen na een zwangerschap. Vervelend dat je dit hebt, maar anderzijds wel weer fijn dat duidelijk is wat er aan de hand is. En dat er wat aan gedaan kan worden.

 8. Lilian

  Jeetje wat heftig, wel fijn dat ze weten waar het vandaan komt. ik hoop dat je er snel weer boven op komt, beterschap!
  Lilian onlangs geplaatst…Waarom tweedehands spullen helemaal niet zo verkeerd isMy Profile

 9. Pingback: Diagnose: de ziekte van Graves - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Ziekte van Graves
Corrigerend ondergoed is het de oplossing?

Vandaag ga ik iets heel persoonlijks met jullie delen, maar ik denk dat ik niet de enige ben, dat jullie...

Sluiten