De Ziekte van Graves
PersoonlijkZiekte van Graves

Persoonlijk: van hyperthyreoïdie naar hypothyreoïdie

Geen artikelen, weinig foto’s op Instagram, tja het was weer zo ver. Kwakkelen met mijn gezondheid is het afgelopen half jaar iets waar ik continu mee bezig was. En net toen ik er een stijgende positieve lijn in begon te ontdekken, je raadt het vast al… Juist, toen werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt.

Van hyperthyreoïdie naar hypothyreoïdie

Over de ziekte van Graves, de te snel werkende schildklier, heb ik jullie al zoveel verteld, dat laat ik dit keer achter wegen. Mocht je het gemist hebben, klikkerdeklik! Maar goed, ik heb dus de afgelopen weken de tegenhanger ontdekt: hypothyreoïdie, de te traagwerkende schildklier. Mijn te snelwerkende schildklier wordt behandelt met medicatie, deze medicatie remt de werking van mijn schildklier. Wanneer deze medicatie teveel gaat remmen kan je te maken krijgen met een traagwerkende schildklier, wat hier helaas het geval is. Overigens zou dit heel goed een omslagpunt kunnen zijn om de juiste hoeveelheid medicatie te vinden, dus we bijten maar weer door de zure appel heen. Overigens een vrij zure appel…
De klachten bij een te langzaam werkende schildklier zijn ook niet mis, grotendeels heb ik last van klachten die ook bij een te snelwerkende schildklier al had: vermoeidheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, concentratieproblemen, maag- en darmklachten maar daarnaast heb ik kennis gemaakt met het hebben van breekbare nagels. Ooit had ik nog redelijk mooie nagels, waar ik weinig voor hoefde te doen. Nu scheuren ze continu in, een en al ellende.
Toen ik ook nog eens een aantal dagen de griep kreeg, tijdens al een hele emotionele periode binnen onze familie, tja toen kwam er van bloggen helemaal niks meer. En hoewel ik mij nu nog steeds niet top voel, moest ik het gewoon even kwijt, want het schrijven is absoluut iets wat ik mis. Dus vandaar deze update. Maar wees niet bang, de aankomende tijd ga ik weer hard mijn best doen voor een aantal leuke artikelen en winacties.
Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Ziekte van Graves
Persoonlijke update: gezondheid & de zoektocht naar een huis

Regelmatig wordt de vraag gesteld: "Hoe gaat het nu?". Negen van de tien keer wordt er gevraagd naar mijn gezondheid, de...

Sluiten