Persoonlijk
Persoonlijk

Persoonlijk: What’s going on?

Eigenlijk vond ik het wel eens tijd voor een persoonlijke update. Je zult je wellicht nog herinneren dat ik sinds de zomervakantie eigenlijk minder aan het schrijven ben, ik vroeg mij zelfs af of het dan misschien tijd was om te stoppen? Dat gaan we uiteraard niet doen! Vandaag voor jullie wel een kleine update als het gaat om wat er zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld bij ons thuis.

Naar school!

Allereerst is het jullie vast niet ontgaan dat Jamie naar de basisschool gaat en Fenna naar de peuterschool. Dit was uiteraard wennen geblazen voor Jamie en Fenna, maar het had meer voet in aarde. Het was voor ons als ouders zijnde namelijk ook even een hele omschakeling. Voorheen bestond ons ochtendritme uit opstaan, aankleden, ontbijten en naar de opvang (gastouder of opa en oma’s). Tegenwoordig voegen we hier aan toe: broodtrommels vullen, schooltas controleren, naar school wandelen, weer terug naar huis, spullen pakken en naar kantoor. Het lijkt een klein verschil, maar het verschilt aanzienlijk in tijd. Daarnaast moet alles nu ook echt op tijd. Geen tijd voor getreuzel en op tijd naar school. Voorheen maakte het niet uit, hoefde we niet stip op tijd de deur uit. Even een heel ander ritme dus!

Minder werken

En dat ritme is ook nog eens op een ander vlak verandert. Voor de zomervakantie schreef ik het al: ‘We gaan het even helemaal anders doen!‘. Onze gastouder besloot om te stoppen met werken op de vrijdag (groot gelijk heeft ze), dit was echter de enige dag nog waarop we opvang nodig hadden. Een zoektocht naar een nieuwe gastouder die op de vrijdag  plek had was lastiger dan verwacht. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de oplossing kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang zou worden. Een duur grapje dus! Een andere oplossing, minder werken! Van 28 uur ben ik dus inmiddels terug naar 24 uur werken, waarbij ik op de woensdag en vrijdag lekker thuis ben bij de kinderen. Inmiddels geniet ik dus al twee weken van een extra lang weekend, maar het voelt nog vreemd! Het gevoel is moeilijk te omschrijven maar op vrijdag vrij voelt als vakantie, het klopt in ieder geval niet maar is super fijn. In ieder geval, het is nog even wennen.

Mijn werkschema is dus verandert, maar dat van manlief ook. Niet meer alleen maar ochtend diensten, maar ook avond diensten. Dit betekent (deze week voor het eerst) dat manlief er dus niet is met het avond eten en naar bed brengen van de kinderen. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat verlopen.

Hardlopen

Mijn enthousiasme voor hardlopen is nog niet verdwenen. Herinner je het artikel  ‘7x waarom hardlopen zo leuk is!‘ nog? Mijn mening is absoluut niet verandert, maar toch heb ik al weken niet meer gelopen. De vakantie kwam natuurlijk tussendoor, slecht excuus, maar het gebrek aan ritme zorgde ook voor een gebrek aan motivatie. Inmiddels zorgt mijn energielevel ervoor dat ik nog niet heb gelopen. Gaat wel moeten gebeuren, over drie weken is het namelijk de bedoeling om 6 km te gaan hardlopen, door de modder te kruipen en tussendoor nog obstakels te trotseren. Absoluut een uitdaging, maar we gaan ervoor: Mud Masters! Deze week zal het dus weer moeten gebeuren!

Heel veel verandering dus, maar verandering kan ook heel goed zijn. Het is alleen even een kwestie van wennen en omschakelen. Het liefst heb ik alles goed op een rijtje, maar met deze veranderingen is het af en toe nog even chaotisch in mijn hoofd. Gaat goed komen, kost alleen wat tijd!

En nu is het aan jullie! Hoe gaat het met jullie?

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Simpel,met een snufje liefde.

  Herkenbaar dat je ritme weg is door de vakantie. Daar had ik hier ook last van. Ik heb in de vakantie weinig geschreven en niet hardgelopen. Nu zitten we weer in het schoolritme.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Maak je huishouden makkelijk met een Home Management BinderMy Profile

 2. Merel

  Lekker hoor, zo’n extra vrije dag. En kan me voorstellen dat het wennen is, dat nieuwe ritme.

  Superstoer dat je de mud masters gaat doen, spannend ook wel maar spieren schijnen een geheugen te hebben waardoor je het nu waarschijnlijk sneller oppikt. Veel succes!
  Merel onlangs geplaatst…3 dingen die mij intens gelukkig makenMy Profile

 3. Marguerita

  Lekker zo’n nieuw ritme!
  Marguerita onlangs geplaatst…Bloggersupdate septemberMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Is het dan tijd om te stoppen?

Ken je het gevoel dat er iets in je hoofd blijft rondspoken? Dat je ergens over twijfelt maar geen beslissing...

Sluiten