De Ziekte van Graves
PersoonlijkZiekte van Graves

Persoonlijk | Ziekte van Graves (Strumazol)

Minder artikelen online, minder berichten op Social Media. Je voelt hem waarschijnlijk al aan komen, maar echt lekker ging het de laatste tijd niet. Volgens de internist kon je met medicatie van de ziekte van Graves afkomen. Hij deed het zelfs overkomen alsof ik er al snel vanaf zou komen. Het voelt helaas heel anders!

Wat doet de medicatie?

In mijn laatste update over de ziekte van Graves kon je lezen dat ik met de medicatie (Strumazol 30mg) ben begonnen. De medicatie die ik slik staat bekend om zijn ‘block and replace’ werking. Mijn schildklier werkt te hard en dit zorgt voor een heleboel klachten. De medicatie stopt de te snelle werking en dit zou zo’n 2 tot 4 weken duren voordat je iets zou merken volgens mijn internist, weer een andere internist vertelde dat de meeste mensen zich na 6 weken pas goed voelen, dus pin mij er niet op vast.

Maar goed, na twee weken medicatie ging het hier echt niet lekker. Mijn klachten verergerde en ik kon alleen nog maar huilen. Begon de dag met en jankbui en ik hield niet meer op. de simpele vraag hoe gaat het, was mij echt al teveel. Nadat ik mij ziek heb gemeld op kantoor belde ik ook nog maar even het ziekenhuis. Mijn eigen internist was er niet, nadat ik de dag daarna nogmaals belde kreeg ik een andere internist aan de telefoon. Veel kon ze niet voor mij betekenen, andere medicatie kan dezelfde bijwerkingen hebben en moest vaker geslikt worden. Daarnaast was het ook maar de vraag of het de medicatie was. Tijd om maar weer eens bloed te prikken, want enkel de bloedwaarden konden iets zeggen over de werking van mijn schildklier.

Een week na mijn tweede ziekmelding bezocht ik de bedrijfsarts, die heel meelevend was en de ziekte kende. Hoewel ze aanstuurde op voorlopig niet werken, totdat ik goed ben ingesteld op de medicatie, had ze snel door dat ik dat absoluut niet zag zitten. Hoewel je misschien zou denken lekker rustig de hele dag thuis! Nou, ik kan het niet. Netflix is na een dag al niet zo leuk meer als je niks anders kan, dus werk ik een uurtje per dag vanuit huis en daar voel ik mij heerlijk bij. Later die middag belde de internist met de uitslagen, volgens hem heel positief, het gaat de goede kant op. Mijn verergering van klachten heeft waarschijnlijk te maken met de verandering van te snel naar een stuk langzamer. Dus het is nog even afwachten en eind van de maand weer bloedprikken.

En hoe gaat het nu met Graves?

Inmiddels zijn we een week verder, werk ik een uurtje vanuit huis, rust ik nog regelmatig door in de middag op bed te liggen dan wel te slapen. Ook in mijn hoofd krijgt de ziekte van Graves steeds meer een plek en langzaam aan krabbel ik op. Ik weet dat het met de dag verschilt, dat ik mijn energie moet verdelen en dat het een ingewikkelde ziekte is, maar ik heb goede hoop dat ik alles toch langzaam aan weer op kan bouwen. Wordt dus vervolgd!

— De afbeelding komt van Shutterstock. —

Dit artikel heeft 8 reacties

 1. Marije

  Hele dikke knuffel van ons xxx

 2. Nicole

  Sterkte mop!!
  Nicole onlangs geplaatst…Random favorieten op dit moment!My Profile

 3. Bregje

  Heel veel sterkte Chan! ❤
  Bregje onlangs geplaatst…Dingen waar ik totaal niet goed in benMy Profile

 4. Charlotte

  Zo fijn dat je nu vanuit thuis kan werken. Dat geeft toch wat meer rust. Dikke knuffel en hopelijk gaat het snel een beetje beter met je! X

 5. Volgmama

  Aah geef niet op. Veel sterkte en succes!

 6. Henrieke

  Veel sterkte gewenst!

 7. MetMirjam

  Pfff.. wat rot! Sterkte!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Dank u Sint & Piet | Fiene’s Sinterklaas cadeausMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Ziekte van Graves
Hopperdehop, doe mee aan meer dan 30 winacties! (GESLOTEN)

Herinner jij je de Mamablogger dag nog? De dag waarop je kans maakte op heel veel leuke prijzen? Vandaag is...

Sluiten