Dreumesgym en Peutergym
KinderenVrije tijd

Dreumes- en peutergym, is het wat?

Inmiddels ga ik alweer een aantal maanden elke woensdagochtend op pad met Fenna. We sloten een familieabonnement af bij een sportschool in de buurt en ook dreumes- en peutergym staat daar op het programma. Een half uur dreumesgym is waar wij mee begonnen en inmiddels doen we aan drie kwartier dreumesgym.

Wat is dreumes- en peutergym?

Ik heb zo een vermoeden dat dit per organisatie verschilt, maar ik kan jullie wel een beeld geven van wat wij doen. Zowel dreumes- als peutergym vindt plaatst onder begeleiding van een vader, moeder, oom, tante, opa of oma. We starten altijd met zijn alleen in een kring waar diverse kinderliedjes voorbij komen, een aantal dezelfde liedjes gevolgd door liedjes die per week verschillen. Vervolgens lopen de kinderen een parcours, de volgorde verschilt per week maar de onderdelen zijn vaak hetzelfde. Lopen, glijden of kruipen over die lange schoolbanken. Je kent ze vast nog wel van vroeger! Glijden van glijbanen, springen op een kussen, kruipen door tunnels, lopen over blokken alsof je over het water loopt en lopen over een balk!

Peutergym

Na het parcours wordt er altijd nog iets extra’s uit de kast getrokken, hierbij kan je denken aan ballonnen, tennisrackets, voetballen, skippyballen, pittenzakjes, hockeysticks en ga maar door. Alles uiteraard geschikt voor de kleintjes. Er wordt opgeruimd, vinden de kinderen gek genoeg vaak het leukste en tot slot wordt er weer gezongen.

Welk verschil zit er tussen dreumes- en peutergym?

Allereerst in ons geval de leeftijd, dreumesgym tot 2,5 jaar en peutergym van 2,5 jaar tot 4 jaar. En daarnaast de tijd, dreumesgym een half uurtje en peutergym drie kwartier. Verder is het een stukje niveau, de peuters zijn natuurlijk allemaal net wat drukker, kunnen al meer en hebben de energie om langer bezig te zijn. Verder is het programma namelijk hetzelfde!

Peutergym

Is het aan te raden?

Fenna vindt het fantastisch, ze roept altijd heel enthousiast lekker gymen. In het begin was het allemaal even wennen, inmiddels doet ze lekker haar ding. Ze zingt de liedjes mee, komt al enigszins in aanraking met wat (simpele) sporten, dus ook zeker goed voor haar ontwikkeling. Mocht je erover twijfelen dan zou ik gewoon eens een proefles proberen, zo begon het bij ons ook!

Peutergym

Doen jullie aan dreumes- of peutergym? Of hebben jullie dat gedaan?

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Josan

  Ik heb aan babygym gedaan met de andere 2 dochters. Binnenkort wil ik voor jongste dochter eens rond kijken. Het lijkt me wel leuk voor haar.
  Josan onlangs geplaatst…Is een autoreiswieg veiliger dan een autostoel?My Profile

 2. Daisy Dingen

  Ziet er leuk uit! Wij hebben zoiets nooit gedaan maar het lijkt me best leuk…Emma is nu 4 en vraagt ook echt om dingen waar ze op wil nu. We zijn dus wel aan het kijken voor een sport, maar deze leeftijd zijn e helaas al voorbij 🙂
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Het beginMy Profile

 3. Charlotte

  Super leuk! Aukje begint zaterdag met haar eerste dansles. Nou ja, een proefles dan. Ben heel benieuwd wat ze ervan vindt!

 4. Merel

  Lijkt me erg leuk voor onze peuter. Ze is zo ondernemend en wil van alles doen, dus volgens mij zou zo’n uurtje perfect bij haar passen. Zwemmen vond ik trouwens ook heel leuk om te doen met deze leeftijd!
  Merel onlangs geplaatst…Niet lekker! – Wat moeten we met deze nieuwe dreumesfase?My Profile

 5. Floor

  Heel leuk! Onze dochter Jula zit sinds haar 2e op peuterdans. Ze vindt het helemaal geweldig en het ziet er zo schattig uit in haar roze balletpakje :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Shoptip! Olliewood voor baby- en kinderkleding

Mocht je ons al langer volgen dan heb je inmiddels kunnen zien dat er voor Jamie al twee kerstoutfits zijn...

Sluiten