Poppenhuis
Kinderen

6x de meeste bijzondere poppenhuizen

Fenna is alweer bijna 21 maanden en langzaam begon het tot mij door te dringen dat ook haar tweede verjaardag er aan zit te komen. Al vanaf haar geboorte kan ik eigenlijk niet wachten om een mooi poppenhuis voor haar aan te schaffen of misschien wel zelf te maken. Met haar tweede verjaardag in het vooruitzicht begon ik heel enthousiast Marktplaats en Pinterest af t zoeken. En vooral op Pinterest kom je echt de mooiste poppenhuizen tegen!

Wat dacht je allereerst van dit schattige kleine huisje! Lekker klein en compact en toch ook nog eens super schattig. Ik ben er stiekem een beetje verliefd op!

Gaan we een stapje verder dan kom je bij dit prachtige poppenhuis. Wij genieten met regelmaat op een camping heerlijk in het bos, dus ook deze valt heel erg in de smaak. Prachtig gemaakt, ik zou er zo gaan wonen!

Je hobby combineren met het maken van een poppenhuis, geniaal! Prachtig idee ook, voor kinderen wellicht nogal lastig om mee te spelen, maar zeker mooi als decoratie.

In dit huis zou ik werkelijk waar wel kunnen wonen! Voor de binnenkant van dit poppenhuis moet je echt even hier klikken! Het was eigenlijk een ouderwets ‘Lakehouse’ dat is omgetoverd naar de moderne versie.

En dan toch wel de meest bijzondere, een poppenhuis waar maar liefst 13 jaar aan gebouwd is. Miniatuur artiest Elaine Diehl heeft hier in de jaren 80 heel hard aan gewerkt en met resultaat. Dit prachtige poppenhuis is 8,5 miljoen dollar waard!

Gezien het feit dat de vorige iets boven ons budget ligt, toch nog maar even verder gezocht. En hoe leuk is deze Ikea doe-het-zelf variant! De Ikea behoort tot één van mijn favoriete winkels en de kast die wordt gebruikt hebben we zelfs thuis al staan. Dus dit zou een goede optie zijn om hem zelf te maken.

Of ik daadwerkelijk al aan de slag ga voor Fenna, ik weet het nog niet. Ik vind het zelf echt super leuk, maar is twee jaar nog niet te jong? Als het na twee maanden al kapot is  dan is dat natuurlijk ook echt niet leuk. Aan de andere kant is Fenna heel voorzichtig en is ze constant bezig met een stoeltje, bureau en een Brandweerman Sam die daar op moet zitten. Het is en blijft lastig, nog maar eens goed over nadenken!

Welke poppenhuis is jullie favoriet? En op welke leeftijd zouden jullie een poppenhuis geven aan jullie kinderen?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Kelly

  Sommige mensen zijn echt zo creatief! Ik vind nummer 4 en 6 heel mooi En een goede leeftijd om een poppenhuis te geven? Ik dacht zelf een jaar of 3 of 4? Maar het ligt natuurlijk ook aan je kind denk ik?
  Kelly onlangs geplaatst…‘Geboortepakje + sneak peek in Mini’s kast’My Profile

 2. Judith

  Ik vind ze prachtig!! Mijn kleinste van 2 heeft nu het Barbie huis van haar grote zus.

 3. Charlotte

  Ik wil Aukje graag voor haar derde verjaardag een poppenhuis geven. Ik heb me er nog niet in verdiept naar wil ook graag een houten. Zelf maken gaat hem niet worden denk ik…

 4. Marguerita

  Ik denk dat 3 jaar een mooie leeftijd is, omdat poppenhuizen en hun inhoud vaak nogal fragiel en pietepeuterig zijn. Nu mijn dochters bijna 5 en 3,5 zijn zou ik zo’n poppenhuis ook erg leuk voor ze vinden, maar we hebben geen plek. Zoveel ander speelgoed! Misschien als het speelkeukentje weggaat.

 5. Nathalie

  Poppenhuizen, prachtig!
  Onze (oudste) dochter kreeg er ééntje met haar derde verjaardag, maar eigenlijk heeft ze er nooit echt naar omgekeken… helaas, ik vond het leuker als dat zij dat vond.

 6. Margriet

  Met een Ikea kast kan je heel gemakkelijk zelf een poppenhuis maken. Als je van dat decoratiepapier koopt bij de Action en op karton plakt, heb je al snel hele makkelijke inzet-kamertjes. Ik heb er een D.I.Y. van op mijn blog staan.

 7. Nathalie

  Ik vind de gitaar wel erg bijzonder moet ik zeggen. Hoe komen ze erop.

 8. Diana

  Wow wat een leuke originele poppenhuizen. Ik vind nummer 2 echt helemaal geweldig. Zou hem zo zelf willen hebben. mmm welke leeftijd? Ik zou zeggen een jaar of 4 , 4,5 denk ik.
  Maar ook eerder zou natuurlijk kunnen.

 9. Pingback: 10x cadeausuggesties voor een 2-jarige! – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Je kinderen gezond laten eten. Hoe doe je dat?

Afgelopen week zag ik nog een artikel voorbij komen, 70% van de kinderen eet te weinig groenten. En te weinig...

Sluiten