Raapstelen of Repelsteeltje
Kinderen

Raapstelen! Repelsteeltje? Uhh wat?!

Oké, ik denk maar zo: ‘Je bent nooit te oud om te leren!’, toen ik namelijk voor het eerst het woord raapstelen hoorde dacht ik echt ‘Uhh, wat?’. Wil je raapstelen mee naar huis was de vraag van mijn schoonmoeder, die heb ik in de kas staan. Ik dacht serieus eerst dat ze Repelsteeltje zei en dat ik het allemaal niet goed had verstaan, maar bij het woord kas ging er een lampje branden. Mijn schoonmoeder is elk jaar druk met zaaien en oogsten van fruit en groenten. Heel ideaal, want ze heeft altijd teveel dus dat scheelt weer een ritje groenteboer!

Maar goed, terug naar de raapstelen. Ik had er dus nog nooit van gehoord, maar ben inmiddels helemaal op de hoogte. Raapstelen zijn namelijk langwerpige blaadjes met een knapperige steel, het lijkt denk ik het meest op spinazie of rucola. De smaak is licht pittig en het is heerlijk in een stamppot. Dat ik het niet kende vind ik achteraf niet heel vreemd, want ik heb het serieus nog nooit in een supermarkt gezien, echt zonde. Naast dat het dus heerlijk smaakt is het ook nog is super gezond. Raapstelen zitten namelijk vol ijzer en vitamine C, deze combinatie zorgt ervoor dat het ijzer goed wordt opgenomen. Naast ijzer en vitamine C bevat het ook veel foliumzuur.

Hier is het dus inmiddels een favoriete maaltijd, stond ook eergisteren weer op het menu. Wij eten het alsvolgt, we maken een aardappelpuree gooien daar nog een bakje kruidenkaas doorheen en uiteindelijk de raapstelen. Erg lekker is ook om er wat spek bij te bakken en er doorheen te gooien, maar gisteravond hebben wij het heerlijk gegeten met een paar ballen gehakt, smullen! Ook de kinderen zijn er dol op:

Raapstelen met gehaktballen!

Raapstelen met gehaktballen!

Fenna eet raapstelen

Fenna geniet ook van de raapstelen.

Toetje: galiameloen

Samen het ‘toetje’ eten!

Toetje: watermeloen

Jamie smult van zijn watermeloen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tot slot nog een foto van het toetje, ik kan er zo van genieten als de kinderen zo genieten van in dit geval galia en watermeloen!

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Pingback: Ik ben 'Gewoon Nederlands' #tag - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Mama, als ik jarig ben mag ik dan trakteren?

Af en toe val je van de ene in de andere verbazing. Het begon gisteren met het feit dat Jamie...

Sluiten