Poepluiers
Kinderen

Soms is het ouderschap helemaal niet leuk! #rotklusjes

Vooral mensen zonder kinderen kunnen het vast beamen. Als je aan kinderen begint krijg je te maken met allemaal onaangename gebeurtenissen, wat dat je van de  gebroken nachten, poepluiers en andere zaken waar je je liever niet mee bezig houdt. Iets waar je je toch liever niet mee bezig houdt? Vandaag bekijken we de rotklusjes van het ouderschap, een tag die is bedacht door Charlotte van Aukjeswereld. Benieuwd hoe vervelend wij die klusjes daadwerkelijk vinden?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Grappig dat ik bij de nagels altijd moet denken aan het feit hoe snel die nageltjes van kinderen wel niet groeien. En wat zeg ik, dat begon als baby al! Ik had het idee dat ik er elke week mee bezig was. Inmiddels is het eigenlijk grotendeels de taak van papa. Om de één of andere reden mag hij rustig de nagels knippen terwijl ik een hele strijd moet voeren. Vind ik overigens helemaal niet vervelend dat papa dit altijd doet!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Oh, hier hebben wij eigenlijk totaal geen ritme in zitten. We hanteren geen vast moment, zouden we misschien bij nader inzien wel eens moeten doen! Maar als ik erover nadenk dan zijn de oren van de kinderen gewoon niet heel vies.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Bedden verschonen, tja. Niet mijn favoriete hobby, ik ben blij dat we dit dan ook gelukkig verdelen. Over het algemeen gebeurt dit eens per week, kan ook wel eens 1,5 week zijn. Het liefst doe ik toch Fenna haar ledikant, daar ben je zo klaar. Ons bed vind ik het ellendigst, ik kruip altijd helemaal in die hoes en sta als een debiel te klooien. Tja… 😉

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Dit doen we beiden. Vooral de poepluiers of eigenlijk alles wat met poep te maken heeft proberen we maar al te graag op elkaar af te schuiven, haha. Maar uiteindelijk wordt het toch wel eerlijk verdeeld.

 

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Ik, ik en ik? Tja, hier hoop ik af en toe nog steeds dat manlief ook eens wakker wordt, maar helaas! Die momenten zijn echt zeldzaam.

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Volgens mij ben ik dacht echt altijd in mijn eentje geweest of misschien een enkele keer met zijn tweeën. Daarom vind ik het nu wel tijd dat papa het mag gaan doen, laat Jamie nou ook toevallig binnenkort weer moeten! Ik vond het met de kleintjes al naar, maar Jamie gaat het nu natuurlijk helemaal mee krijgen, nog vervelender!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Meestal ik, toevallig heb ik afgelopen week net het nummer van de oppas doorgestuurd naar manlief. Stiekem een stille hint naar manlief, al vraag ik mij af of hij het door heeft want hij geeft zelf altijd al aan dat hij slecht is in hints.

Op zich valt het hier dus eigenlijk wel mee met de rotklusjes. Het rottigste klusje staat er niet tussen maar dat vind ik echt alles wat te maken heeft met spuug/kots. Super zielig voor de kinderen hoor, maar daarnaast ook heel zielig voor diegene die het op moet ruimen 😉  Verder wil ik overigens nog even melden dat ik alle rotklusjes uiteindelijk, na soms wat gezucht en gezeur, met heel veel liefde uitvoer. Want voor je kinderen doe je uiteindelijk (bijna) alles, no matter what!

Wat vinden jullie het vervelendste klusje van het ouderschap?

Dit artikel heeft 11 reacties

 1. Merel

  Grappig, mijn vriend doet hier thuis ook de nagels.

  Maar wat ik het vervelendste vind, is als ze in de poep zijn gaan staan. Of er doorheen rijden met je kinderwagen.
  Merel onlangs geplaatst…“Ik hou mama’s.. eh.. mijn spreekbeurt over…”My Profile

 2. demallemolenmoeder

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt iets een rotklusje vind. Al vind ik het nu wel vervelend om haar luier te verschonen omdat ze nu moord en brand schreeuwt, zucht.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Onder de loep; zwangerschapshaptonomieMy Profile

 3. Nicole

  Valt allemaal reuze mee dus!

 4. Elise

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk wel leuk vind die klusjes, zelfs onder de poepluiers hebben wij dikke pret.

  Nagelsknippen doe ik als hij slaapt lekker makkelijk en de prikjes ag ja het zijn maar prikjes hoor daar gaat hij niet aan dood.

  Als mijn man thuis is hoef ik niks te vragen en doet hij de dingen uit zich zelf of we doen het samen zoals naar bed brengen, ik kleed mijn zoon uit en doe hem in bad en mijn man leest voor geeft nog de laatste fles en legt hem in bed.

  We hebben nooit strijd met elkaar.

 5. Charlotte

  Leuk dat je hem hebt ingevuld! Jullie hebben het keurig verdeeld zo te zien! En overgeefse opruimen heb ik nog nooit hoeven doen, vandaar dat hij er niet tussen staan haha. Gewoon geen erg in gehad 😉

 6. Lilian

  Een poepluier vind ik ook een rotklusje, blehh kan nog steeds niet tegen die stank! Haha maar we doen het met liefde. De nagels knippen, bedje verschonen en de oppas regelen vind ik helemaal geen probleem. S’nachts opstaan doen wij meestal om de beurt. Dit gaat alleen niet altijd van harte. Wij kunnen allebei niet zo goed opstaan en dat levert nog wel eens frustratie op.

 7. Eline

  Leuk en zeer herkenbaar! Ik ben ook altijd degene die naar het consultatiebureau moet. Niet dat ik ‘t supererg vind, maar manlief mag ook best wel een keertje :-)! Voor de rest hebben wij het ook prima verdeeld!

 8. safia

  Leuke reacties allemaal zeg, zo verschillend ook! Ik en mijn man doen de nachten om en om. En als we vrij zijn slapen we ook om en om uit, heerlijk! Nagels doe ik alleen, hij vindt dat maar eng. Verder is alles lekker verdeeld zonder daarbij na te hoeven denken, gaat gelukkig vanzelf.

 9. Pingback: Would you rather... Mommy style! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Hoe bereid je een peuter voor op zijn vaccinatie?

Een tijdje geleden viel er weer een brief op de deurmat, binnenkort is het weer tijd voor de DKTP-vaccinatie, dus...

Sluiten