Workshop Schminken is leuk
KinderenVrije tijd

Schminken (kindergrime) is leuk!

Heb je ook wel eens van die momenten waarop je uit het niets een nieuwe hobby verzint? Zoiets, gebeurde mij een hele tijd geleden. Elke feestje of evenement waar wij kwamen, waar iemand stond te schminken, daar stonden wij in de rij. Jamie en Fenna vinden het namelijk prachtig. Dus zo zittend op de bank bedacht ik mij dat ik zelf ook wel kon gaan schminken. Mijn grote vriend Google wist mij veel tutorials voor te schotelen, evenals websites waar je allerlei soorten schmink kon aanschaffen. Maar misschien was een workshop een beter idee.

Schminken is leuk!

Annemiek van Kooten is schrijfster van het boek ‘Schminken is leuk’ en geeft bijbehorende workshops. Mijn interesse was gewekt, alleen mijn energielevel nogal laag door mijn schildklierproblemen. Ik schoof het dus maar even aan de kant, op een ander moment kwam het wellicht iets beter uit. Manlief dacht daar heel anders over en verraste mij een week later met een boekingsbevestiging. En eigenlijk had ik het ook wel even nodig, even eruit en twee weken later ging ik op pad.

Een workshop kindergrime, wat leer je dan?

Vooraf dacht ik nog, ik ben heel benieuwd wat we gaan leren, want schminken het kan toch niet zo moeilijk zijn? Eenmaal binnen bij de workshop zag ik een tafel vol materialen en het boek waarmee we aan de slag gingen.

Workshop Schminken is leuk

En dan begint het, uitleg over de materialen en oefenen met de basistechnieken. Al snel blijkt dat het er uiteraard makkelijk uitziet dan dat het is. Zo blijkt dat je de keuze hebt uit verschillende grote penselen en welke gebruik je dan waarvoor? Een tijgerstreep maken of een simpele krul? Als je de juiste technieken niet beheert is het nog verdomde lastig.

Workshop Schminken is leuk

Het blijkt overigens ook vooral een kwestie van oefenen, hoe vaker je schminkt of oefent, hoe makkelijk het gaat.

Welke materialen gebruik je dan?

Dit is helemaal aan jezelf! Er zijn verschillende soorten schmink en penselen. Vind ik schminken met merk a fijn? Mijn buurvrouw heeft misschien wel de voorkeur voor merk B. Tijdens de workshop maakten wij gebruik van Partyxplosion schmink en penselen. Mijn ervaring met deze materialen is positief, evenals de ervaring van twee andere cursisten die voorheen met andere merken werkten. Maar ik heb dus eigenlijk geen vergelijkingsmateriaal, dus kan ik zeggen dat je absoluut deze merken moet kopen? Nee! Adviseer ik het om te proberen? Ja!

Wat vinden de kinderen ervan?

De kinderen vragen regelmatig of ik wil schminken. Uit het boek kiezen ze een voorbeeld en ik probeer het uit. En ook dan blijkt dat het allemaal wel even oefenen is. Tijdens de workshop oefenden we op elkaar, op volwassenen mensen dus.

Workshop Schminken is leuk

Bij kinderen is het toch wel even een ander verhaal, maar het is erg leuk! Evenals de blije koppies van de kinderen, want heel eerlijk, zij zien het toch niet als er een lijntje net even iets schever loopt dan dat de bedoeling was! De kinderen vinden het overigens ook prachtig om elkaar te schminken.

Workshop Schminken is leuk

*Tip* Mocht het je leuk lijken om ook te gaan schminken? Ik kan je het boek ‘Schminken is leuk’ adviseren om mee te beginnen. Heldere uitleg van de basistechnieken en stap voor stap uitleg hoe je bijvoorbeeld een Spiderman, prinses of monster kunt schminken.

Hebben jullie wel eens een dergelijke workshop gevolgd?

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Simone

  Geen workshop, maar ik heb weleens kindjes geschminkt met koninginnedag. Zo leuk al die blije gelukkige kindjes dat ze geschminkt mochten worden en ik vond dat superleuk om te doen. Ik help okk vaak in de grime voor dd balletvoorstellingen van de balletschool waar ik dans. Echt heel leuk om te doen

 2. Nathalie

  Leuk artikel!

  Ik schmink nu een jaar of vijf denk ik, daarnaast ook al wel eens een belletje en bodypaint gedaan. Ik volg incidenteel eens een cursus of workshop, gewoon omdat het kan en leuk is.

  Hier ook voorkeur voor PartyXplosion en DiamondFx

  Hier een behoorlijke voorraad materiaal in huis.

 3. Dewi

  Heel leuk! Ik zou dat ook wel willen doen. Mij meiden vinden dat geweldig. Lijkt mij wel moeilijk

 4. Volgmama

  Wauw echt superleuk! Ik vind het meestal wel een gedoe om de schmink er goed af te krijgen. Heb je daar nog een tip voor?
  Volgmama onlangs geplaatst…5 tips om goedkope merkkleding te scorenMy Profile

  • SoMama

   Altijd met koud water eraf halen, warm water opent de poriën waardoor sommige kleuren in de huid trekken. Zelf gebruik ik een klein soort handdoekje dat ook door make-up artiesten wordt gebruikt voor het verwijderen van make-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Help? Voor het eerst naar de tandarts met onze peuter

Eigenlijk niet helemaal voor het eerst, aangezien wij onze kinderen vanaf jongs af aan al meenemen naar de tandarts. Bij...

Sluiten