Sinterklaas cadeaus spelletjes
KinderenShoppen

Sinterklaas cadeaus #2 – Favoriete spellen

Bam, een harde knal op de deurmat. Diverse speelgoedboeken zorgde hier weer voor een hard dof geluid, gevolgd door super enthousiaste kinderen. En stiekem vind mama de speelgoedboeken ook erg leuk! Maar goed, daar een keuze uit maken is natuurlijk niet heel eenvoudig. Om wat tips voor leuke Sinterklaas cadeaus op een rijtje te zetten bespreek ik het favoriete speelgoed van onze kinderen. En voor deze keer heb ik onze spelletjeskast opengetrokken.

De leukste spelletjes voor onze 3- en 5-jarige

Jamie en Fenna zijn beide dol op spelletjes spelen. Dit varieert van de wat makkelijkere spelletjes tot de spelletjes waar iets meer bij komt kijken. Spelletjes die zij alleen kunnen spelen, maar ook spelletjes waarbij onze hulp nodig is.

De favoriete spelletjes van onze 3-jarige

Laten we beginnen met de favoriete spelletjes van Fenna. Dit zijn de vrij simpele spelletjes die waarschijnlijk bijna iedereen wel in huis heeft. Had je deze spelletjes vroeger nog in standaard varianten, tegenwoordig is de keuze reuze!

Kwartetten (Woezel en Pip, K3, Kikker & dieren)

Zoals ik al eerder heb verteld werden wij de afgelopen zomer al helemaal gek van de vraag: ‘Wanneer gaan we kwartetten?’. Fenna speelt dolgraag kwartet en heeft inmiddels verschillende varianten, waarbij Woezel en Pip favoriet is, maar de K3 variant mag ook echt niet vergeten worden. Voor de kleine kinderhandjes is het overigens super handig om hier een zogenaamde kaartenhouder bij te hebben:

Kaartenhouder

Memory – in verschillende variantenBuurman & Buurman

Had je vroeger nog de standaard memory, tenminste ik herinner mij de houten variant of de kartonnen kaartjes met iets simpels zoals dieren. Tegenwoordig heb je ze in allerlei soorten en maten. De kinderen spelen hier graag met een bak waar je schatkistjes uittrekt, waar allerlei piraat gerelateerde items op staan (ooit eens bij de Action gekocht). Maar je hebt dus varianten in alle soorten: Frozen, Cars, Buurman en buurman, Minions, van de Julianatoren en nog veel meer!

De favoriete spelletjes van onze 5-jarige

Dan gaan we verder met de favorieten van Jamie. Fenna vindt deze spelletjes overigens ook heel erg leuk, maar soms moeten er handelingen gedaan worden die voor haar nog net te moeilijk zijn.

Holle Bolle BigHolle Bolle Big

Holle Bolle big heeft honger en wil graag hamburgers eten! Door te gooien met een dobbelsteen wordt bepaald hoeveel hamburgers er in de buik van de big mogen. Op den duur eet de big natuurlijk teveel hamburgers en ploft zijn buik. De riem sprint open en heb je de big net gevoerd dan heb je verloren. De kinderen vinden het hilarisch en voor de kleinste helpt het ook bij het leren van de kleuren en het leren tellen.

Vos laat losVos laat los

Vos laat los is eigenlijk een variant op de Holle Bolle big. Hier zit alleen nog net wat meer actie in het spel. Je rolt met een dobbelsteen en stopt het aantal benodigde kippen in de broek van vos, je drukt een aantal keer op de vos en de volgende speler is aan de beurt. Wanneer de vos zin heeft in zijn kippetjes zakt zijn broek af en wil hij ze opeten! De bedoeling is dat de kinderen zo snel mogelijk vijf kippen verzamelen in hun kippenhokken. Succes gegarandeerd, wederom leerzaam door het tellen maar daarnaast lekker actief door zo snel mogelijk de wegrollende kippen te pakken.

TwisterFrozen Twister

Je kent het vast wel: Twister! Draaien aan een schijf om te bepalen welk lichaamsdeel je op welk vak van het speelveld mag neerzetten. Op 3-jarige leeftijd zag Jamie het ons een keer spelen en hij wilde meteen meedoen. Wij speelden natuurlijk de volwassen variant en voor kinderen is dat wel lastig met de kleine armen en benen. Onlangs kwam ik een aantal kindervarianten tegen, leuk idee dus voor tussen de Sinterklaas cadeaus! Wat dacht je van een Frozen twister of  Twister Hoepla.

Reuze Disney GanzenbordDisney Ganzenbord

Een tijdje geleden heb ik in de uitverkoop het reuze Disney ganzenbord op de kop getikt. Voor het eerst speelde de kinderen ganzenbord en ze vinden het geweldig. Het was even schrikken toen Jamie ontdekte dat je ook teruggestuurd kan worden naar het startvlak door de gemene heks. Want zo kon hij natuurlijk niet winnen! Maar nadat de regels allemaal duidelijk waren werd het favoriet. Het is al met meerdere vriendjes en vriendinnetjes gespeeld. Af en toe zie je het reuze ganzenbord nog is voorbij komen bij het Kruidvat, maar hij lijkt verder uitverkocht te zijn. Een leuk Disney alternatief is het kleinere Disney Ganzenbord.

MuizenvalMuizenval

Tot slot nog het spel Muizenval, dat je wellicht nog kent van vroeger. Het is in een nieuw jasje gestoken en vooral Fenna vindt het een heel leuk spel. Dit is echter wel een spel waarbij er hier altijd hulp nodig is om het in elkaar te zetten, het bevat namelijk veel onderdelen die in elkaar gebouwd dienen te worden. De pret is er vervolgens niet minder om, de kinderen liggen helemaal dubbel als er een muis wordt gevangen.

Sinterklaas cadeaus voor volwassenen

Spelletjes voor kinderen zijn natuurlijk heel leuk, maar wellicht heeft Sinterklaas ook nog wel wat in petto voor een aantal volwassenen. Zelf vind ik het heerlijk om met een leuk gezelschap een aantal spelletjes te spelen. Favoriet zijn hier Escape Room the Game (Speelgoed van het jaar 2016) en Wie is de Mol? Ben je weer van de actieve spelletjes of kaartspellen? Probeer dan Jungle Speed eens!Escape Room the Game

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar de favoriete spelletjes van jullie kinderen. Welke spelletjes mogen niet ontbreken tussen de Sinterklaas cadeaus? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Ook leuk:
> Sinterklaas cadeaus #1 Favoriete speelgoed

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Nicole Orriëns

    Memory vind ik altijd supermoeilijk. Mijn geheugen is echt een zeef. Maar kinderen kunnen het vaak juist supergoed.

  2. marjonS

    Leuk om weer wat nieuwe spelletjes te zien.

    Bij ons spelen ze graag kroko loko, kwartet.
    Onze 3 jarige nijntje speelt tikkertje en onze 6 jarige speelt graag uno, buurman & buurman bordspel of memory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Shoppen
Schuldgevoel – Extra ochtend peuterschool

Sinds haar tweede verjaardag gaat Fenna één ochtend in de week naar de peuterschool. Het zit in de basisschool waar...

Sluiten