Sinterklaas en het gouden hoefijzer
KinderenVrije tijd

Sinterklaas en het gouden hoefijzer

De herfstvakantie is hier inmiddels alweer voorbij, maar het was wel het moment om een bezoek te brengen aan de bioscoop. Zo bezochten wij de film Sinterklaas en het gouden hoefijzer. Vroeg, maar zo kunnen wij jullie al wel vast vertellen wat wij van de film vonden.

Waar gaat de film over?

De film gaat dit jaar over Bloem, een meisje dat helemaal gek is op het paard van Sinterklaas. Ze doet verschillende pogingen om Sinterklaas te vragen of zij een rondje op Amerigo mag rijden. Wanneer het dan eindelijk zo ver is gebeurt er iets verschrikkelijks. Amerigo verliest zijn gouden hoefijzer, zijn magische hoefijzer waarmee hij over de daken loopt. Nu het gouden hoefijzer is verdwenen durft Amerigo het dak niet meer op, maar Pakjesavond staat voor de deur. Sinterklaas gaat samen met Bloem op zoek naar het hoefijzer.

Hoe zien de Pieten eruit?

Sinterklaas en het gouden hoefijzer

Het is natuurlijk de discussie van het jaar. Komen er zwarte pieten, kaaspieten, regenboogpieten of roetpieten? In deze film is er dit jaar voor gekozen voor de roetveeg pieten. Dat vond ik overigens nog niet het meest opvallende, het opvallende was eigenlijk het gebrek aan Pieten. In het begin van de film en aan het eind van de film zie je de Pieten, maar verder helemaal niet. Zonde, want of ze nou zwart zijn of niet Sinterklaas hoort toch zijn Pieten in de buurt te hebben. Ach, ik vond het zonde, maar belangrijker is natuurlijk wat de kinderen ervan vonden.

Sinterklaas en het gouden hoefijzer, wat vond Jamie ervan?

Rondom de hele Sinterklaas en Pieten discussie vind ik eigenlijk dat we in het oog moeten houden dat het een kinderfeest is. En dat de kinderen hiervan moeten genieten en ik kan jullie vertellen dat Jamie dat heeft gedaan.

Mama, de Sinterklaas film was leuk hé! Amerigo heeft schoenen, dat heten hoefijzers. En de gouden die is heel speciaal!

Hij heeft het geen moment gehad over het feit dat er roetveegpieten in de film speelden, hij heeft gewoon genoten van het verhaal en heeft het er nog dagelijks over. Jamie heeft heel hard gelachen en vond het daarnaast ook nog eens super spannend. Helemaal prima dus!

Zijn jullie al naar de film Sinterklaas en het gouden hoefijzer geweest?

 

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Sonja Hubregtse

    Nog niet…maar lijkt ons super leuk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
De afgelopen maanden in vogelvlucht

De afgelopen maanden stond bij ons natuurlijk in het teken van de verhuizing. Maar daarnaast hebben we ook ontzettend veel...

Sluiten