PersoonlijkWinactie

Slimme mensen diëten niet! + WINACTIE (GESLOTEN)

Het atkins dieet of misschien wel Sonja Bakker. Of koop je liever maaltijdvervangers in de winkel? Allemaal manieren om af te vallen, maar welke is nou het beste? Eerlijk gezegd kan ik jullie daar geen antwoord op geven. Zelf ben ik namelijk heel slecht in diëten. Ooit eens vier kilo afgevallen met Sonja bakker, maar die zaten er ook zo weer aan. Overige diëten heb ik niet eens geprobeerd. Toen ik het boek ‘Slimme mensen diëten niet’ kon ik het niet laten om deze te lezen, want dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Niet diëten, maar toch gewicht verliezen.

Slimme mensen diëten niet

Hoe doe je dat dan?

Hoe verlies je gewicht zonder te diëten dat is de vraag. Eigenlijk een vraag die je kan beantwoorden door logisch na te denken, maar toch is de oplossing diëten vaak de eerste oplossing waar veel mensen aan denken. Charlotte Markey, schrijfster van het boek, heeft hier voor een oplossing, hiervoor is alleen tijd nodig. In het boek beschrijft zij hoe je in kleine stapjes kunt afvallen. Vaak niet wat je wilt horen, maar het is bewezen dat langzaam aan afvallen vaak effectiever is dan de zogenaamde crashdiëten.

Leer je eigen eetgewoontes kennen

Wat je leert in dit boek is het in kaart brengen van je eetgewoontes. Heel simpel door een eetdagboek bui te houden, evenals mogelijke emoties waarbij je meer gaat eten. Je moet je eigen eetgewoonte echt goed leren kennen en dit werkt het beste door dit op te schrijven.

Verander je eetgewoontes stap voor stap

Na het in kaart brengen van je eetgewoontes ga je ze stap voor stap aanpassen. Zo begin je bijvoorbeeld eerst door minder te snoepen, geen koekje meer bij je thee. Of begin bijvoorbeeld met minder suiker in je koffie of thee. Kleine veranderingen die je ook helpen om gezonder te gaan leven. Belangrijk is dat je beter inzicht krijgt in wat je eet en wat niet goed is, maar tevens wanneer je eet.

Win het boek: Slimme mensen diëten niet

Voor de laatste ondersteuning heb je natuurlijk gewoon het boek ‘Slimme mensen diëten niet’ nodig. Dit heeft namelijk nog meer interessante informatie en tips om af te vallen zonder een streng dieet te volgen. En zeg eerlijk, wie wil er nou niet op een redelijk eenvoudige manier kilo’s verliezen. Zelf ben ik begonnen met het vervangen van diverse sappen en frisdranken door water. Een kleine verandering die mij zeker bevalt. Maar goed, belangrijker is dus hoe je dit boek wint!

Wat moet je doen?
Het is heel simpel, je hoeft alleen maar de volgende stappen te doorlopen:
1.  Vertel in een reactie waarom je dit boek wilt winnen! Gebruik hiervoor een geldig e-mailadres.
2. Like SoMama op Facebook  en plaats een reactie onder het bericht!

Extra kans maken? Elke actie is een extra kans!
– Volg SoMama op Twitter
– Volg SoMama op Instagram
– Deel deze winactie op Facebook, Twitter of Instagram.

De actie loopt t/m 23 september. De winnaar wordt op Facebook bekend gemaakt!

Mocht je denken, geen tijd voor een winactie. Ik wil het boek nu! Het is te bestellen via Bol.com!

Hebben jullie wel eens een dieet geprobeerd en heeft het geholpen?

Dit artikel heeft 20 reacties

 1. Simpel,met een snufje liefde.

  Ik ben ook veel afgevallen met een dieet en vervolgens weer bijgekomen. Nu lukt het me aardig om het bij te houden, maar het blijft moeilijk.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Het leed dat zwangerschapstesten heet……streepje na afleestijd.My Profile

 2. kristel

  Ik maak graag een kans om nog een paar kg’s te minderen. Dit boek kan de stok achter de deur zijn die ik nodig heb.

 3. Joden Klaver

  Ik haat diëten maar wel wel afvallen! !!! 😉

 4. Lilian

  Super leuk actie en ik doe graag mee. Sinds twee weken geleden in de knop om gegaan en wil ik meer sporten en gezonder gaan eten. Maar hoe als je er totaal geen verstand van hebt? Ik zoek alles uit en probeer dichterbij mijn doel te komen. Updates deel ik ook op mijn blog. Ik denk dat het boek mij nog meer de goede richting uit kan helpen.

 5. Miranda de Jong

  Ik heb de app van Yazio gedownload. Die brengt niet alleen in beeld hoeveel je eigenlijk mag eten op een dag maar je kunt er ook je bewegingen invullen.
  Zo moeten mensen die zwaar werk hebben meer eten dan mensen die de hele dag zitten. Maar als je savonds eens een uur gaat rennen mag je ook ietsje meer eten. Deze app laat dat duidelijk zien. Ook kun je een doel hebben zoals afvallen of aankomen. Ik werk er nu al weken mee en vind het super prettig.

 6. Marije

  Ikke ! Haha
  ik kan alle hulp wel gebruiken, kom geen stap verder behalve dat ik net een cursus hardlopen ben begonnen 😉

 7. Anna

  Jaaa afvallen willen we allemaal wel altijd.. ik ben nog op zoek naar een passende methode voor mij en probeer graag nieuwe dingen uit..

  Facebook: An Na

 8. Linda

  Hey, leuk. Ik doe graag mee want er mag nog wel wat af haha
  Linda onlangs geplaatst…Geeky must haves! Hebbuhhhhhh!My Profile

 9. Nina

  Tja hier ben ik natuurlijk wel heel benieuwd naar!

 10. Tamara

  Het leed dat Sonja Bakker, Montignac, South Beach heet. Ik ben er klaar mee, ben heel benieuwd naar dit boek.

 11. Merel

  Lijkt me leuk en ook wel nodig haha, momenteel mag er best wel weereens wat af…
  Merel onlangs geplaatst…Reken nu voorgoed af met die verlegenheid!My Profile

 12. Erika van koert

  Ik zie door de bomen het bos niet meer qua diëten dus misschien moet ik idd gewoon niet diëten. Ben erg benieuwd naar dit boek.

 13. Saskia van de L.

  Vorig jaar ben ik, na bijna 25 jaar stomen, gestopt met roken. Heel zwaar, maar heb in juni mijn 1-jarig rookvrij jubileum mogen vieren. En ondanks dat me verzekerd was dat je met het stoppen “hooguit” een kilo of vier zou aankomen, en dat je die snel weer kwijt zou zijn, zaten er na 3 maanden niet roken al 17 kilo op m’n heupen. Nu, na een jaar, ben ik er dan wel weer 10 kwijt, maar er zitten nog steeds zeven hardnekkige kilo’s op m’n heupen die me maar niet willen verlaten. Ondertussen al verschillende diëten geprobeerd, maar nog steeds niets gevonden dat én werkt, en vol te houden is. Daarom zou ik dit boek heel graag een kans geven

 14. Anna

  Erg benieuwd naar dit boek,diëten en jojoën is niets voor mij,toch wil ik graag wat kilootjes kwijt

 15. Anita te Gussinklo

  Lijkt me een leerzaam boek.
  Ik loot graag mee en volg je via Facebook & Twitter.

 16. Fleur

  Als diëtist altijd geinteresseerd in nieuwe dieetboeken, maar deze lijkt me lekker praktisch en de tips daarin kan ik vast wel gebruiken in de praktijk

 17. anja

  Toen ik de titel las dacht ik, dit moet ik hebben. Ik heb al zoveel boeken over diëten gelezen en natuurlijk ook uitgeprobeerd. Sonja Bakker, Weightwatchers, Dr. Frank, Hoe afvallen, Atkinson e.d. Hier thuis werden ze er helemaal gek van. Bij de meesten val je wel af, maar uiteindelijk kom je toch weer aan. Dus ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek.

 18. jacqueline

  Geweldig dit klinkt echt super ik geloof ook niet in dieeten ben heel erg benieuwd naar dit boek hoor!

 19. Sandra

  na 26 diëten en ongeveer een gelijk aantal kilo’s ben ik gewoon weer “struis”, en ja ik wil zeker wat minder wegen en nee, inderdaad ik wil niet meer diëten 😉 ik ben dus helemaal klaar voor dit boek!

 20. Anneliese de Waal

  Nee, heel even, toen kwam ik veel meer weer aan !!

  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk, Winactie
Mamablogger dag = meer dan 50x kans op mooie prijzen! (GESLOTEN)

Hallo, jij! Welkom op SoMama. Wellicht ben je een vaste lezer of misschien kom je hier voor het eerst maar...

Sluiten