Fenna ziek
Kinderen

Soms is moeder zijn echt niet leuk!

Genieten van het moederschap, dat is iets wat ik eigenlijk bijna elke dag wel doe. Ik ben absoluut een hele trotse moeder, de kleinste dingetjes zijn momenten om van te genieten, maar helaas zijn er ook minder leuke momenten. En dan heb ik het niet over het kapot maken van spullen, het kliederen met eten en drinken, het niet luisteren. Nee, dan heb ik het over iets wat ik persoonlijk echt vele malen erger vind. Waar heb je het dan over zul je waarschijnlijk denken, nou dat zijn dus zieke kindjes!

Fenna ziek

Bij mama slapen

Zieke kindjes zijn echt heel zielig!
Om ons heen hoorde ik het al heel veel, mensen die verkouden zijn, mensen met de griep of nog vervelender buikgriep. Dat het weer de tijd van het jaar is, dat was me wel duidelijk. Stiekem hoopte ik dat wij er twee weken geleden al vanaf waren toen we allemaal een nacht hebben overgegeven. Helaas is niet minder waar, want kleine Fenna heeft iets te pakken. Ik noem het maar even ‘iets’ want het lastig vast te stellen wat het is. Af en toe snottert ze wat, ze hoest wat maar is voornamelijk nogal hangerig en heeft koorts (meer dan 40 graden). Ziek zijn over het algemeen is natuurlijk niet leuk, maar wij als volwassenen kunnen onder een dekentje duiken, een kopje thee met honing drinken, wat paracetamol innemen en toch wel redelijk voor ons zelf zorgen. Bij kleine kinderen is dit helaas wel anders.

Ik denk dat alle moeders die wel eens met een ziek/grieperig kindje hebben gezeten dit wel kunnen beamen. Het is vooral heel sneu omdat in ieder geval kleine kindjes er geen bal van snappen! Fenna wil alleen maar bij mama hangen en weet zich geen houding te geven. Voelt zich even wat beter en gaat spelen, maar komt paar minuten later weer als een hondje met staart tussen de benen terug. Daarnaast zijn snotneuzen ook heel ellendig, voordat je het weet loopt het al de mondjes in en ze snappen er niks van. Zelf hun neus snuiten is natuurlijk nog niet voor ze weggelegd. Daarnaast vind ik het aanzicht nog het vervelendst, die glazige oogjes, het hangerige zijn maar ook vaak de zielige geluidjes die ze maken.

Wat doe je eraan?
Lastig is wat je kan doen om je kindje zich beter te laten voelen. Fenna heeft hier meer dan 40 graden koorts, hangt alleen maar en wil amper eten en drinken. Om haar een beetje op de been te houden heb ik haar dus een zetpil gegeven en probeer ik haar veel te laten slapen, ze slaapt wel alleen op mij maar goed, ze slaapt! Daarnaast is vooral voldoende drinken wel erg belangrijk, dus dat blijven aanbieden is van belang. Uiteindelijk is dat hier aardig gegaan, het eten ging minder maar ze heeft wel wat op. Wanneer je denkt dat je kindje echt te ziek is, niet goed drinkt, niet meer plast of niet meer reageert op prikkels gewoon per direct een dokter bellen. Luisteren naar je gevoel is daarbij echt ontzettend belangrijk.

Hoe gaan jullie om met zieke kindjes? Hebben jullie nog goede tips?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Nicole

  Aww ja zielig 🙁 Spencer en ik zijn ook allebei ziek 🙁

 2. Charlotte

  Arme Fenna! Dikke beterschaps knuffel!

 3. Wilmaaa

  Ja bah, zo zielig! Lekker veel knuffelen en een zetpil geven. Meestal wil Yarah vooral bij mij zijn, dus neem ik lekker alle tijd voor haar tot ze weer wat opgeknapt is. Wauw, Fenna had het goed te pakken zeg!

 4. Bianca

  Zelf heb ik geen kinderen, maar als ik bij familie of vrienden ben en een van hun kleintjes is ziek, dan vind ik dat zo sneu. Die kleine koppies, met die vuurrode wangetjes en de rest van de toet zo bleek.
  Hoop dat je kleine snel opknapt.

 5. Vandaagismooi.nl

  Ach wat sneu, dat is zeker niet leuk! Heel veel beterschap!!

 6. Linda

  heel veel beterschap 🙁

 7. Neelke

  Aah wat zielig! Ik kan me voorstellen dat je even baalt van dat ze ziek zijn, ze zijn ook nog zo klein. Beterschap voor Fenna!

 8. Channah

  Ik heb net voor de eerste keer een ziek kind gehad (vijfde ziekte), en mijn hemel.. Wat voelde ik me rot! Ik vond het zo sneu om te zien.. Zo cliché maar wat had ik het graag van haar willen overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Waarom heet Fenna eigenlijk Fenna?

Met regelmaat zie ik ze voorbij komen, de top 10 meest gegeven naam van het jaar. Puur uit nieuwsgierigheid lees...

Sluiten