Persoonlijk

Sorry dat het hier zo stil was!

Stilte, ineens was het helemaal stil op SoMama. Geen bericht meer, heel af en toe nog een foto op Instagram, maar dat was het. Na ruim 3,5 maand radiostilte vanuit deze kant ben ik jullie toch wel een uitleg verschuldigd, vind ik zelf. En het heeft eigenlijk alles te maken met een artikel dat ik in mei heb geschreven:  De keuze is gemaakt: we gaan verhuizen!

Wat brengt een verhuizing allemaal met zich mee?

Misschien ben je al eens of meerdere keren verhuisd. In dat geval komt wat ik jullie ga vertellen jullie vast wel bekend voor. Het aankopen van een woning gaat gepaard met heel veel rompslomp, het regelen van een hypotheek, het regelen van de bijbehorende verzekeringen, het regelen van de verhuizing zelf, eventueel het verzorgen van een nieuwe inrichting voor in huis en ga maar door. Druk, maar over het algemeen toch best leuk met het vooruitzicht dat je in een nieuw droompaleisje kan gaan wonen. Hier verliep het echter niet helemaal zoals we hadden gehoopt.

Wanneer je leert dat je dus wel kan stressen!

Mensen die mij kennen zullen mij zien als een nuchter persoon, rustig en vooral relaxed. Stress? Daar heb (of inmiddels had) ik nog nooit van gehoord. Natuurlijk heb ik ook wel eens last van (gezonde) spanning, maar stress was mij totaal onbekend. Totdat onze hypotheekadviseur er echt een rotzooi van maakte. Het hele verhaal is te lang om neer te zetten, maar het was een lang en slopend proces. Voor onze vakantie (afgelopen augustus) leek eindelijk alles onder controle en konden we met een gerust hart op vakantie, dachten we…

Wat stress met je lichaam kan doen

In de tweede week van onze vakantie werd ik wakker met pijn in mijn bovenrug, tussen mijn schouderbladen. Vreemd, maar iedereen slaapt wel eens in een verkeerde houding, dus ik dacht dat ik even niet lekker had gelegen. De pijn bleef echter aanhouden en een lekkere relaxte vakantie was het zo niet. Maar ach, de kinderen hadden het naar hun zin en dat is het belangrijkste. Aan het eind van de tweede week kregen wij een mailtje, de afrekening van de notaris voor de aankoop van onze nieuwe woning. Laat ik het erop houden dat het te betalen bedrag duizenden euro’s meer was dan aangegeven. Snel daarna bleef het niet meer bij rugpijn, maar straalde het uit naar mijn schouders en nek. Na een bezoek aan de dokter leerde ik weer wat, stress kan op je spieren slaan. Pijnstilling en fysiotherapie, dit is waar ik weken zoet mee ben geweest. Niet handig als je net de sleutel van je nieuwe woning krijgt…

En waarom dan geen artikelen meer online?

Maar waarom staan er dan sinds juli al geen artikelen meer online? In verband met de drukte en de stress rondom de aankoop van onze woning besloot ik in eerste instantie om juli en augustus rustig aan te doen, enkele artikelen online te plaatsen en te genieten van de zomer. Maar als snel werd het chaos in mijn hoofd en kon ik de rust niet meer vinden om te gaan schrijven. Dus ik besloot geen extra druk op te leggen door ook nog artikelen online te plaatsen, maar even mijn rust te pakken. Toen de stress op mijn rug sloeg en wij de sleutel van onze woning kregen lukte het ook even niet meer.

En nu?

Maar, we zijn weer terug! Inmiddels wonen wij al bijna twee weken in onze nieuwe woning, is onze oude woning verkocht en begint de rust weer terug te komen. We hebben een hele verbouwing achter de rug (later meer!) en zijn ook deels nog bezig, maar voor de rest genieten wij enorm in onze nieuwe woning. En voor het eerst sinds lange tijden zit ik even rustig een artikel te tikken en het voelt heerlijk! Hoeveel artikelen er de aankomende tijd online gaan komen weet ik niet, maar dat je regelmatig weer iets van ons voorbij gaat zien komen is een feit. Want jeetje, eigenlijk heb ik dit best wel gemist.

Ps. bedankt voor alle lieve berichtjes die binnen kwamen naar aanleiding van de radiostilte!

— De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Nathalie - Volgmama

  Hey Channa, welkom terug! Ik weet hoeveel stress je kan hebben met verhuizen. Hopelijk voel je je al een beetje thuis in je nieuwe huis. Doe het rustig aan.

 2. Farah

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en welkom terug! Stress kan zeer slopend zijn, fijn dat het weer beter met je gaat

 3. Gerdi - Blond&Bruin

  Logisch dat het even wat rustiger was, ik ben nieuwsgierig naar jullie nieuwe huis en de blogjes die weer gaan komen!
  Gerdi – Blond&Bruin onlangs geplaatst…Van appartement naar woonhuis! | UPDATEMy Profile

 4. Jeanine

  Héél begrijpelijk. Welkom terug.

 5. Janske

  Welkom terug en veel geluk in jullie nieuwe thuis!
  Janske onlangs geplaatst…De leukste kinderfeestjes (waar ik nu al naar uitkijk)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Verhuizen & wat daar allemaal bij komt kijken!

Mochten jullie ons volgen dan heb je ongetwijfeld mee gekregen dat wij gaan verhuizen! Uiteraard moeten wij hier eerst de...

Sluiten