Stichting Babyspullen
Kinderen

Zo help je ook andere baby’s aan een goede start!

Vanaf het moment dat ik hier een positieve test in mijn handen had begon het te kriebelen. Allereerst van de zenuwen, want dan is het allemaal echt! Maar het begon ook te kriebelen qua aankopen, al die schattige babykleertjes, een babykamer, een kinderwagen en ga maar door. Je hebt zo ontzettend veel spullen nodig om een baby te verzorgen dat je niet zo een twee drie bent uit gewinkeld. Maar wat doe je als je in een situatie zit waarbij je helemaal niet in staat bent om de juiste spullen aan te schaffen? Dan kun je terecht bij Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen

Mensen in deze situatie kunnen bij stichting Babyspullen terecht. Een stichting die ouders die het financieel moeilijk hebben ondersteunen met de zogenaamde babystartpaketten. Deze stichting is in 2012 opgestart en heeft inmiddels al 4.700 gezinnen geholpen.

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s die in armoede geboren worden.

Als je dan hoort hoeveel baby’s in armoede worden geboren, dan kunnen we alleen maar heel blij zijn met stichtingen zoals deze!

Hoe kan jij helpen?

Stichting Babyspullen

Zelf heb ik er eigenlijk nooit bij stilgestaan om dit soort stichtingen te steunen. Alle babyspullen die wij niet gebruikte verkochten we via Marktplaats, gaven wel door aan familie, vrienden of kennissen of het belandde uiteindelijk op de vuilnisbelt of bij de weggeefwinkel. Maar er zijn dus diverse verzamelpunt in heel Nederland waar je dit naartoe kunt brengen! Ongetwijfeld ook bij jullie in de buurt, klik hier voor de verzamelpunten!

Maar ook op andere manieren kun je helpen, zo kun je al donateur worden door maandelijks slechts 2 euro te schenken. Voor 35 euro schenk je een gezin direct een heel starterspakket. Of wellicht wil je je vrije uren besteden als vrijwilliger. Ook dit is mogelijk!

Hebben jullie al eens spullen gebracht, gedoneerd of vrijwilligers werk gedaan bij een dergelijke stichting?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Malou

  Nee nog niet, maar ik ga eens kijken. Altijd goed dat er dit soort stichtingen bestaan natuurlijk 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Shoppen voor na de bevallingMy Profile

 2. simpel, met een snufje liefde

  Ik heb dat nog nooit gedaan. Ik heb mijn spullen ook verkocht of naar de kringloop gebracht.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…DIY: wandbord van pallethoutMy Profile

 3. Merel

  Eerlijk gezegd wist ik hier ook niks van. We hebben nog genoeg op zolder, dus als ik weer zin krijg in een enorme schoonmaak dan zal ik eens aan zo’n plek denken!
  Merel onlangs geplaatst…‘Thuisblijfvaderschap lijkt me wel wat’ en 9 andere antwoordenMy Profile

 4. Josan

  Ik geef meestal spullen weg in de weggeefhoek. Sowieso heb ik het kraampakket dat ik niet gebruikte gedoneerd.

 5. Charlotte

  Mooie stichting is dit hè! Ik duik binnenkort ook eens de zolder op om te kijken wat ik kan doneren.

 6. Nicole

  Slim persbericht van deze stichting want hij komt nu overal voorbij 😉 Zeker een goed doel! Ik geef onze spullen meestal weg in mijn omgeving.
  Nicole onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #3: Op vakantie in Toscane!My Profile

 7. Volgmama

  Ja en zelfs gebruik van gemaakt toen ik op mijn 21e zwanger was en we op studentenkamers leefden! Toen bestond dit doel nog niet maar was er wel een jonge moedergroep die ons meehielp aan de uitzet. En mijn ouders en schoonouders. En kijk hoe we nu leven! We mogen echt niet klagen.
  Volgmama onlangs geplaatst…Qibbel voorzitje voor op de fiets + WinactieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Helpen jullie mee? Project Sjaki-Tari-Us

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten heeft mijn broertje het Syndroom van Down, een verstandelijke beperking dus. In...

Sluiten