Stoppen met bloggen
Persoonlijk

Is het dan tijd om te stoppen?

Ken je het gevoel dat er iets in je hoofd blijft rondspoken? Dat je ergens over twijfelt maar geen beslissing kunt nemen. Dit is er wat de afgelopen drie weken in mijn hoofd om ging: Stoppen met bloggen of niet? Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat er ineens minder artikelen werden geplaatst. Niet meer dagelijks, maar om op de dag. Met mijn twijfel had dit eigenlijk nog weinig te maken, die keuze werd gebaseerd op onze vakantie. Vorig jaar schreef ik nog elke dag een artikel, dit jaar besloot ik vooruit te werken en van mijn vakantie te genieten. Maar dat heeft mij wel aan het denken gezet!

Drie weken niet bloggen, wat doet dat met je?

Als je drie weken geniet van je vakantie en je gezin en je eigenlijk bijna niet met bloggen bezig bent dan geeft dat stof tot nadenken. Mis ik het bloggen of geniet ik meer van de tijd met mijn gezin? Als ik in mijn vakantie bij diverse onderwerpen denk ‘blogmateriaal’, dan mis ik het bloggen dus stiekem wel! Maar aan de andere kant is de extra qualitytime met het gezin ook absoluut heel fijn geweest. Eigenlijk heb ik het dilemma al snel teruggebracht naar het dagelijks schrijven van artikelen, is dat wat ik wil? Dat ik wil schrijven is duidelijk maar de frequentie staat ter discussie. Een discussie die eigenlijk alleen in mijn hoofd speelden, maar ik bij deze wereldkundig maak. Iets waarin jullie mij best mogen adviseren (graag in de reacties hieronder), maar waar ik zelf het volgende op heb bedacht.

Stoppen met bloggen? Dacht het niet!

Stoppen met bloggen ga ik dus niet! Mijn blog blijft mijn passie en het is stiekem ook een onderdeel van ons gezin geworden. Even een foto voor op de blog, want het is en blijft een soort mini dagboek. Maar het kan de aankomende tijd best eens zijn dat er soms wat minder artikelen verschijnen. Niet omdat ik het schrijven niet meer leuk vind, maar puur om mijn tijd eens aan wat andere dingen te besteden. Het schrijven voelde af en toe als ‘moeten’. Een druk die ik mijzelf heb opgelegd overigens, dus dat ga ik even loslaten. En ik hoop dat jullie het ook dan alsnog leuk vinden om ons te volgen, maar jullie weten in ieder geval alvast dat er niks aan de hand is als er even geen artikel online komt!

Jullie hebben overigens niks aan dit geratel, maar het lucht ontzettend op! Bedankt lieve lezers!

Dit artikel heeft 14 reacties

 1. Nicole

  Tijd voor je gezin is heel belangrijk en het moeten schrijven is niet fijn! Doe lekker wat goed voelt.. Wij lopen niet weg!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie | Marvel Universe LIVE!My Profile

 2. Merel

  Even afstand kan inderdaad veel duidelijk maken. En het is ook goed, soms even vooruit werken en bepaalde dagen even niet publiceren. Ik ben blij dat je in elk geval doorgaat!
  Merel onlangs geplaatst…In het zonnetje: Nicole van Everyday-LifeMy Profile

 3. Volgmama

  Onbewust ben je er toch vaker mee bezig aan je blog als je denkt he?!
  Volgmama onlangs geplaatst…AANKONDIGING #WIN WEEKEND 19, 20 EN 21 AUGUSTUS | DE PRIJZENMy Profile

 4. Nicole

  Die druk van dagelijks moeten schrijven, heb ik mezelf ook opgelegd, en soms gaat dat gewoon niet met een baan en gezin en nu ook nog zwanger. Dus dat probeer ik ook los te laten!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie! – Win prachtige spullen van Rosti MepalMy Profile

 5. Jeanne

  Blog wanneer je er zin in hebt, niet omdat het moet maar wanneer het jou uitkomt. Geniet van je kids, ze zijn zo groot!
  (ik geniet intussen van je blogs )

 6. Tamara

  alleen al om die allerlaatste zin blijf ik je volgen! Zo heerlijk!
  Je moet gewoon lekker doen wat je zelf het prettigst vindt. Ik loop niet weg en volgens mij veel anderen ook niet.

  Wij blijven fan! 😀

 7. Bregje

  Lekker je gevoel volgen, doe ik ook! Soms schrijf ik vooruit, soms een paar dagen niks en dan weer twee artikelen op 1 dag omdat ik nog even wat kwijt wil
  Ik blijf je gewoon volgen hoor!
  Bregje onlangs geplaatst…6 x lekker lunchen in Zuid LimburgMy Profile

 8. Jessica

  Blog wanneer je zin hebt, ik schrijf 3 artikelen per week en dat vind ik voor nu mooi, en zeer goed te doen naast mijn parttime baan. Het moet leuk blijven en goed voelen. Luister naar je gevoel!

 9. Kleine Prinses

  je moet doen waar je je goed bij voelt! Ik lees met veel plezier jouw logjes!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ring light voor mijn iPhoneMy Profile

 10. Marleen@Burgertrutjes

  Mooi artikel! Lekker blijven bloggen hoor 😉

 11. Ilse van Kreanimo

  Ratelen moet ook eens kunnen…
  😉
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…herbruikbare knuffel – Pay it Forward MC2016My Profile

 12. Simone

  Ik herken mezelf in je verhaal. Ik wil ook niet stoppen maar heb wel de druk van het dagelijks willen bloggen losgelaten. Ik hoop dat het wat meer rust brengt. Ik heb het gewoon te druk.

 13. Vlijtig Liesje

  Ik heb blogs waar ik maar 1 x per week op publiceer en een paar zelfs 1 x per maand. Het is net waar je je lezers aan went : )

  Op Huisvlijt plaats ik 2 posts per dag.

  Ik zou gewoon doen waar je je goed bij voelt.

 14. Kirsten

  Het ‘moeten’ schrijven is iets waar ik het ook lastig mee zou hebben als het om den duur zo zou aanvoelen. Voorlopig schrijf ik alleen als ik tijd/zin heb & dat bevalt me goed. Toch weet ik dat de frequentie snel verwacht wordt omhoog te gaan. Het is niet evident om een goede balans te vinden. Je moet je er gewoon zelf goed bij voelen, dat is nog altijd het belangrijkste.
  Kirsten onlangs geplaatst…Een nieuw speeltje voor mamaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Eigenschappen die je er als moeder gratis bij krijgt!

Nee hoor, als ik straks moeder ben dan verander ik echt niet hoor! Blijf gewoon Channa, net zoals altijd. Dit...

Sluiten