P20 zonbescherming
KinderenVrije tijd

Tip! P20 zonbescherming voor de hele dag

Wat was het de afgelopen week toch een prachtig weer! Oké, wellicht ook wat aan de hete kant, maar dagen vol met zonneschijn. Wij hebben er enorm van genoten! Tevens was dit een mooi moment om de zonbescherming van P20 eens te testen, die wij enige tijd geleden kregen toegestuurd. Bij de introductie van het merk P20 zonbescherming was ik eigenlijk al snel om, P20 biedt bescherming tot wel 10 uur en hiervoor hoef je slechts één keer te smeren en tevens blijft het tijdens het zwemmen tot wel 80 minuten zitten. Ideaal toch of niet?

P20 zonbescherming, ik ken het niet?

Mocht je P20 nog niet kennen dan is dat helemaal geen probleem! P20 is een in Denemarken ontwikkelde en gefabriceerde zonnecrème. P20 is te verkrijgen in een spray of lotion variant. Beide zijn transparant en sneldrogende zonnebrandcrèmes met fotostabiele UVA- en UVB filters. De spray of lotion breng je slechts één keer aan en vervolgens ben je tot 10 uur lang beschermt tegen de zon. P20 is waterbestendig, zelfs na meerdere keren gezwommen te hebben.

P20 zonbescherming

Wat zijn UVA- en UVB filters?

De UVA- en UVB filters noemde ik net al even kort, maar deze zijn eigenlijk heel belangrijk. En ik denk dat velen onder ons er weinig vanaf weten, dit was ook bij ons thuis het geval. Echter zijn het hele belangrijke termen wanneer het om zonnebescherming gaat. UVA- en UVB zonnestraling kan namelijk heel veel schade aanrichten. 95% van de zonnestraling bestaat uit UVA (de A staat voor Aging effect) en UVA kan vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade veroorzaken.De overige 5% van de zonnestraling bestaat uit UVB (de B staat voor Burning effect) en deze veroorzaakt verbranding, huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade. Om de huid goed te beschermen is het belangrijk om een zonproduct te kiezen met hoge UVA bescherming. En hier voldoen alle P20 producten aan, ze hebben een finificant hogere UVA-bescherming dan het minimale vereiste van de EU.

Zwemmen met P20 zonbescherming, kan dat?

Ja, je kan prima zwemmen met P20! Zo is het bewezen dat zelfs na 80 minuten in het water de huid nog even goed beschermt wordt als buiten het water. En dit zorgt ervoor dat P20 tot de topcategorie van Cosmetics Europe’s water resitant classification behoord. Nu zit er natuurlijk overal een maar aan, want P20 blijft in principe prima zitten, maar dan moet je niet na het zwemmen met een handdoek heel hard gaan poetsen. Even droog deppen en je kan weer verder genieten van het prachtige weer.

Hoe bevalt P20?

We mochten de P20 zonbescherming natuurlijk testen. En hiervoor hebben wij de continuous spray gebruikt. Deze spray maakt het mogelijk om de spray gelijkmatig over het hele lichaam te verdelen. Iets wat naar mijn mening ideaal is bij kleine kinderen! Worden er zonnige dagen voorspeld dan is het eerste wat wij in de ochtend doen insmeren met P20!

P20 zonbescherming

De spray is ontzettend fijn! De spray is een beetje olie-achtig, glimt en dat zorgt ervoor dat je goed ziet waar je het nog moet smeren. Op de onderstaande foto zie je hoe het eruit ziet als je de spray nog niet hebt uitgesmeerd:

P20 zonbescherming

Eenmaal ingesmeerd is het de bedoeling dat je het 15 minuten laat intrekken voordat er kleding wordt aangetrokken. Met het warme weer ontbijten de kinderen dus even in hun ondergoed en ondertussen kan de spray goed intrekken! Naar mate het kwartier vordert zie je de spray in de huid trekken en minder glimmerig/plakkerig worden. Eenmaal aangekleed kan je er dus praktisch de hele dag mee vooruit, tot 10 uur lang beschermd P20 de huid!

En werkt het?
Wij hebben uiteindelijk na het insmeren een hele dag in de Julianatoren gelopen (in de volle zon) en een weekend ons op de camping vermaakt (iets minder zon). Het was niet meer om de zoveel uur smeren, maar alleen in de ochtend en er is niemand verbrand! Ik moet bekennen dat ik vaak nogal sceptisch ben, maar in dit geval aangenaam verrast ben.

Moet je gedurende de 10 uur nog ergens op letten?
Natuurlijk is het altijd opletten geblazen! Je kunt er niet van uit gaan dat er een zonnebrandcrème bestaat waarbij je non-stop in de zon kunt gaan zitten. Bij het gebruik van elke zonnebrand wordt aangeraden om rekening te houden met de volgende tips:

  • Blijf tussen 12 uur  en 15 uur in de schaduw.
  • Draag een hoed, shirt en zet een zonnebril op.
  • Houd kinderen uit direct zonlicht!

Mocht je inmiddels benieuwd zijn waar je P20 zonbescherming kunt kopen? Bezoek hiervoor even een Etos of bestel het online bij het Kruidvat!

Zijn jullie al bekend met de P20 zonbescherming? Of gebruiken jullie wellicht iets anders?

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. wendy

    Ik gebruik het al jaren. Vind het super fijne zonnebrand. Ideaal als de kinderen op schoolreisje of kamp gaan met scouting. Je smeert ze ”S morgens effe in en ze hoeven er zelf niet de hele dag aan te denken. Een fles is wel duurder dan een gewone fles zonnebrand. Maar omdat je maar 1 keer hoeft te smeren en de andere merken meerdere keren, is het in verhouding denk ik even duur. Maar veel gemakkelijker in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
Ons weekend in foto’s #2 – Studiedagen, Dolle Pret & Motorcross

Is het jullie ook opgevallen dat het de laatste tijd wat stil is op mijn blog? Nou, dat komt omdat...

Sluiten