Traktatie Ik vlieg uit
Kinderen

Het trakteren (op school) van tegenwoordig

Afgelopen maandag was het zover! Jamie was voor het laatst op de peuterschool en mocht trakteren. Eerdere jaren had hij er nog niks mee, midden in de zomer jarig en dus eigenlijk nog niet eerder getrakteerd. Dit keer wilde hij het uiteraard wel heel graag, dus we gingen we op zoek naar een geschikte traktatie. Trakteerde ik vroeger nog een zakje chips, bij uitzondering zelfgebakken cakejes. Tegenwoordig ligt de lat een stuk hoger!

Traktaties op Pinterest

Op diverse websites had ik al traktaties voorbij zien komen, zelf besloot ik op Pinterest even rond te kijken. Wauw, dat is allemaal wel even wat anders dan een zakje chips! Hoogstaande knutselwerken, het liefst met cadeautjes. Lichtjes onder de indruk heb ik het even gelaten voor wat het was, ik ging even een paar weken op zoek naar mijn eigen creativiteit! Nou, tot een week geleden dan. Toen kwam ik toch echt tot een conclusie dat ik geen creativiteit kon vinden, wederom besloot ik mijn grote vriend Google te raadplegen.

Traktatie gevonden op i-Presents

Mijn grote vriend bracht mij op de website van i-Presents (zelf gevonden, niet gesponsord!). Ik vond daar allemaal hele leuke traktaties! En deze loedermoeder besloot wat te bestellen. Jamie zocht zijn favoriete traktatie uit en mama plaatste de bestelling! Wel besloot ik de onderdelen los te bestellen, daar er een snoepketting in de traktatie gestopt zou worden, liever koos ik voor iets verantwoordelijker voor de 2 t/m 4-jarige bij Jamie op de groep. Het werden dus rozijntjes en een ontbijtkoekje! De traktatie werd dezelfde dag nog verstuurd en het was uiteindelijk ruim op tijd in huis!

Traktatie - onderdelen
De avond voordat Jamie ging trakteren ben ik dus nog wel even bezig geweest met het in elkaar zetten, zorgt ervoor dat ik mij toch iets minder een loedermoeder voelde! En Jamie die vond het prachtig.

Traktatie

En heel eerlijk? Het was best handig om dit te bestellen, zeker vanwege de tijd. Volgens jaar zal ik proberen mij er niet zo makkelijk vanaf te maken. Gelukkig heb ik nog een jaar de tijd om het niveau van de traktaties in de gaten te houden, misschien gaan we dan toch weer terug naar het simpele zakje chips of zou dat er niet meer in zitten?

Wat vinden jullie gaat het trakteren van deze tijd te ver? Wat is de gekste traktatie die jullie voorbij hebben zien komen?

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Merel

  Ziet er hartstikke leuk uit! Handig gedaan en kinderen vinden dit geweldig.

  Wij hebben zelf altijd popcorn getrakteerd in roze (zoet) en blauwe (zout) bekertjes van hema. Zout zelf gebakken in de magnetron en de zoete uit een zak.

  Op de peuterspeelzaal trouwens potjes bellenblaas. Dat blijft leuk, is goedkoop (Action!) en verantwoord.

  Verder valt t hier mee qua gekte. Ze komt soms thuis met (verhalen over) zakje chips, gekochte cakejes, mandarijn of ijs. Dus het kan best! En anders ben je misschien wel een trendsetter
  Merel onlangs geplaatst…Zomervakantie voor Lotus Writings?My Profile

 2. Erika van Koert

  Ziet er hartstikke leuk uit !
  Vind dit leuker dan “gewoon” een zakje chips. Zeker op de peuterspeelzaal

 3. Vlijtig Liesje

  Ik vind het behoorlijk overdreven allemaal. En wat je ziet is dat de kinderen de traktatie vaak vergeten of weggooien.

 4. Charlotte

  Super leuk zeg! En weet je wat ik vaak merk in groep 3? Dat de kinderen met een zakje chips gewoon het meest blij zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Het grote diplomaboek voor kinderen + WINACTIE (GESLOTEN)

Kinderen motiveren is soms niet altijd even makkelijk. Hier is het soms nog wel eens een kleine drama als het...

Sluiten