Pascal Jamie
Persoonlijk

Pascal is een trotse oom! #downsyndroom

Het is alweer een tijdje geleden dus vandaag weer eens een artikel over Pascal. Zoals jullie weten is hij mijn broertje en heeft hij het Syndroom van Down. Voor Pascal ziet de wereld er dus wat anders uit, al zullen wij ongetwijfeld nooit begrijpen hoe hij de wereld ziet! Toch kan ik absoluut zeggen dat het een gevoelsmens is, een familiemens, een lieverd! Het is inmiddels alweer meer dan drie jaar geleden dat hij voor het eerst oom werd, maar zelfs de tweede keer was het voor Pascal weer even bijzonder!

Toen wij voor de eerste keer zwanger waren brachten wij onze ouders al snel op de hoogte. Hoe we het Pascal zouden vertellen dat wisten we eigenlijk nog niet. Uiteindelijk hoefde we daar ook niet over na te denken, want mijn ouders deden dit niet. Ze waren op weg naar mijn verjaardag toen mijn ouders Pascal een cadeautje gaven en zeiden: ‘Die is voor de baby!’. Pascal zat achterin de auto, liet het bezinken en kwam toen tot de conclusie dat hij oom zou worden: ‘Dat is leuk! Dan word ik oom!!’. Helemaal enthousiast kwam hij op mijn verjaardag binnenstormen, hij werd oom en hij vond het geweldig.

Er zat een baby in mijn buik, dat is wat hij wel leek te begrijpen. Of toch niet? Toen wij op pad gingen voor een 3D/4D echo leek het mij heel bijzonder om Pascal mee te vragen. Dus ik stelde hem de simpele vraag: ‘Wil je mee de baby bekijken?’. Nou, dat wilde hij wel! Toen het moment daar was belde ik hem op om te vragen of hij zin had, maar heel enthousiast was hij niet meer. Ik vond het vreemd, dus ik vroeg door. Wat bleek nou, hij begreep er niks van. Hoe kan je nou de baby bekijken als hij bij iemand in zijn buik zit? Hij dacht dat mijn buik opengesneden moest worden 😉 dat zag hij niet echt zitten, hihi. En hoe logisch is het eigenlijk, hij heeft natuurlijk het Syndroom van Down en begrijpt wel meer niet, waarom zou zo iemand dan weten wat een echo is! Uiteindelijk ging hij mee, vond hij het prachtig en zat hij constant aan iedereen te vertellen dat hij de baby had gezien, super schattig.

Nu is hij inmiddels de oom van Jamie en Fenna en dat vind hij ook heerlijk. Als hij ze ziet dan wil hij altijd met ze knuffelen en spelen. Soms misschien iets te hardhandig, dat heeft hij nog niet helemaal door, maar hij bedoelt het allemaal zo goed. Ik denk dat de onderstaande beelden wel voor zich spelen, hij is gewoon super trots!

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Dineke

    Wat een schat! En wat een aangrijpend artikel. Zelf heb ik 2 zwagers met het fragiele X Syndroom. De ene vind het oom zijn helemaal geweldig maar de ander moet er niet veel van weten.

  2. Vlijtig Liesje

    Wat een leuke foto’s. Heerlijk zo’n liefhebbende oom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
‘Is het al bijna Kerst?’ #tag

Is het al bijna Kerst? Nou dat kan ik jullie wel vertellen, het duurt nog 65 dagen voordat het Kerst is!...

Sluiten