Trouwen

Trouwen #5 – De eerste dag

De trouwjurk aantrekkenVandaag is het alweer drie maanden geleden dat wij elkaar officieel het jawoord gaven (we deden het ook nog eens wat minder officieel ;) ). Dus ik vond het eigenlijk wel even leuk om terug te blikken op deze bijzondere dag. Hoe wij invulling aan deze dag hebben gegeven en hoe wij deze dag hebben ervaren. Ik heb het hier trouwens over donderdag 4 juni 2015, de eerste verjaardag van Fenna! Waarom we op die datum trouwde kan je lezen in ‘Trouwen #2 – De datum‘.

De dag begon eigenlijk redelijk normaal, we stonden op en deden ons dagelijks ochtendritueel. Kinderen aankleden en ontbijten om vervolgens de deur uit te gaan. Dit keer werden de kinderen alleen opgehaald door opa en oma zodat wij deze dag rustig konden beginnen. Mike vertrok naar een vriend om vanuit daar nog wat dingen te regelen. Bij mij stroomde langzaam het huis vol en het was wachten op de kapster! Zij deed naast mijn haar ook mijn make-up en het haar van wat vriendinnen. Ondertussen werd ook de ballonnenboog voor het huis geplaatst en het was echt begonnen! Langzaam aan begonnen toch ook wel de kriebels te komen, de avond hiervoor toen ik mijn nagels liet doen had ik nog nergens last van.

Het momentNa het haar en make-up was het tijd om de jurk aan te trekken. Ondertussen waren ook de fotografen gearriveerd, dus het was gezellig druk. En ik kan je vertellen met een huis vol met mensen is het best een uitdaging om je jurk aan te trekken. Na een tijdje zat de jurk, kreeg ik mijn sieraden om en werd mijn haar en make-up nog even wat bijgewerkt. Ik was er klaar voor! Of was ik dat toch niet? De zenuwen begonnen toch wel wat te komen en het was nu ook nog eens wachten geblazen op Mike. Mike zou mij komen ophalen om vervolgens foto’s te schieten op de Soesterduinen. Toen hij er eenmaal was werd hij met zijn rug naar de deur gezet! En daar ging ik, in mijn jurk naar buiten, afwachtend op de reactie van Mike. Zou hij de jurk net zo mooi vinden als ik deed? Hij moest even wennen, maar goed als je je vriendin voor het eerst in een jurk ziet dan is dat ook wel even wennen!

TrouwschoenenNa elkaar even goed bekeken te hebben zijn, hebben we wat gedronken en zijn we vertrokken. Een fotoshoot samen op de Soesterduinen, iets wat ik ontzettend graag wilde. En wat een geluk hadden we, het was werkelijk waar het mooiste weer van de wereld en de foto’s zijn fantastisch geworden. Ik zal hieronder nog even een collage neerzetten, want ik zou alle foto’s hier wel willen plaatsen. Nadat we ongeveer twee uur foto’s gemaakt te hebben gingen we weer op huis aan. En ik kan je vertellen dat was al best wel een inspanning, door de duinen lopen met een zware jurk is best een beproefing, hihi. Ik liep dan overigens ook gewoon op normale schoenen, mijn pumps heb ik even aan de kant gegooid. Toen we thuis kwamen hadden we weer even de tijd om bij te komen en toen kwam ons tweede vervoersmiddel, de koets!

De koets was werkelijk waar een beleving op zich, wat een bijzondere manier om vervoerd te worden. Je hebt echt de hele weg een bekijks, mensen die je feliciteren, mensen die naar je zwaaien, heel gaaf! Ondanks dat ik eigenlijk helemaal niet van aandacht houd vond ik dat toch zeker fantastisch. We werden als eerst naar de Koppelpoort gebracht, een hele mooie plek van onze mooie geboorteplaats Amersfoort. Hier kwamen ook alle gasten naartoe en ook daar hebben we wederom prachtige foto’s gemaakt. Hierna maakte we nog een aantal rondjes door de stad om vervolgens aan te komen op het gemeentehuis.

Het JawoordHoe dichter we bij het gemeentehuis kwamen hoe meer het ging kriebelen! Eigenlijk wordt je grotendeels de hele dag geleefd, ben je te druk om erover na te denken, maar toen we aankwamen werd het toch wel echt. Iedereen stond binnen en wij liepen tussen iedereen door, werden vervolgens in een kamer gezet zodat alle gasten in de zaal konden plaatsnemen. De trouwambtenaar kwam nog even naar ons toe om nog een kort praatje te maken en toen was het zover. Mike die mocht als eerste naar binnen en zou op mij wachten, mijn vader bracht mij naar binnen. En werkelijk waar bij de eerste stap die ik naar binnen deed schoot er al een brok in mijn keel, hoe ging ik het in godsnaam droog houden? Nou, uhh niet dus! Ik hield me vrij lang groot, hoorde het verhaal van de trouwambtenaar aan, werd regelmatig afgeleid door een druk rond rennende Jamie, maar toen was het zover. We moesten elkaar het jawoord gaan geven. Op het moment dat Mike ‘Ja’ zei hield ik het niet meer. Het enige wat ik toen nog dacht was: ‘Help, ik moet nog JA zeggen!’. En dit was niet omdat ik het niet wilde, maar meer omdat ik niet wist of dit hoorbaar mijn strot uit zou komen, haha. Maar het is gelukt! We zijn man en vrouw!

Pascal Emotioneel

Nadat Jamie ons de ringen bracht gingen we verder met het officiële gedeelte, de handtekeningen werden gezet door ons, de getuigen en de trouwambtenaar. De trouwambtenaar hield nog een speech en het was tijd om de trouwzaal te verlaten. Uiteraard namen wij diverse felicitaties in ontvangst, waarvan die van mijn broertje de meeste indruk heeft achtergelaten. Hij vond het allemaal heel bijzonder, maar kon er niet tegen dat zijn zus stond te huilen. Niet veel later stonden we dus gezellig samen te huilen, uiteraard van geluk! Na de felicitaties liepen we naar beneden waar iedereen buiten stond en bellen aan het blazen was. Echt fantastisch, er werd geen rijst gegooid dus ik vond alles best, hihi. We vervolgden onze rit naar huis, waar we met alle gasten de dag hebben afgesloten met een barbecue. We gaven geen groot feest, dat zouden we twee dagen later nog doen.

Benieuwd naar onze bruiloft op het festival? Volg mijn blog dan even op Facebook, binnenkort een verslag van het trouwen op Summer Energy! 

Alle foto’s van onze bruiloft zijn gemaakt door Mijke Derks Fotografie!

Dit artikel heeft 6 reacties

  1. Vlijtig Liesje

    Wat zit je haar mooi zeg! De jurk vind ik ook prachtig, maar naar je haar heb ik echt even zitten kijken. Wat is het mooi opgestoken!

  2. Pingback: Pascal was mijn getuige! #downsyndroom - SoMama

  3. Pingback: Hoe voelt dat nou? De After Wedding #Tag - SoMama

  4. Pingback: Ons jaar in vogelvlucht! #2015 – SoMama

  5. Pingback: Trouwalbums van Webprint + WINACTIE – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Trouwen
Trouwen #4 – Het vervoer

Hoe wilde ik trouwen? Voordat wij de mogelijkheid kregen om op het festival Summer Energy te trouwen had ik er...

Sluiten