Verhuizen verzekeringen
Verhuizen

Verhuizen en verzekeringen – waar moet je aan denken?

Verhuizen en verzekeringen – waar moet je aan denken?

Alweer ruim een maand geleden zijn wij verhuisd. Bij het aankopen van een woning komt een heleboel kijken. De hypotheek moet geregeld worden en natuurlijk de hele verhuizing. En in ons geval een aardige verbouwing. Je hebt vrij veel aan je hoofd, maar daarnaast is het ook heel belangrijk dat je goed na denkt over diverse verzekeringen. Vandaag een aantal tips rondom verhuizen en verzekeringen, waar moet je opletten?

Verhuizen en verzekeringen – heb je hier al naar gekeken?

De financieel adviseur, familie en bekenden hebben ons er allemaal op gewezen. Denk je aan het aanpassen/afsluiten van verzekeringen? Iets wat je vaak wel bedenkt, maar door allerlei andere zaken rondom het verhuizen wel eens vergeten kunnen worden.

Inboedelverzekering – verzeker je spullen in huis

In het artikel dat ik eerder schreef ‘Verhuizen & wat daar allemaal bij komt kijken!’ benoemden ik deze verzekering al. Bij het betrekken van elke woning heb je een inboedelverzekering nodig. Je hele inboedel verzeker je dan voor een bepaald bedrag. Mocht er schade ontstaan door bijvoorbeeld diefstal, inbraak, water of storm dan zijn de spullen in huis verzekerd. Tenminste onder de inboedel worden alle ‘losse’ spullen in huis verstaan. Spullen die je kunt verhuizen zonder iets aan de woning te slopen.

Opstalverzekering – verzeker schade aan je huis

De inboedelverzekering zorgt ervoor dat de spullen in huis zijn verzekerd. Maar wat nou als brand, water of storm schade aan de woning veroorzaakt? In dat geval is het mogelijk om je te beroepen op de opstalverzekering. Zelfs wanneer er iemand met zijn auto tegen jouw huis aanrijdt, iets wat je de laatste tijd helaas wel vaker in de krant leest.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering – wanneer je niet meer kunt werken

Het aankopen van een woning, het regelen van een hypotheek het wordt allemaal gebaseerd op het inkomen van de kopers. Maar wat als dat inkomen ineens wegvalt doordat je arbeidsongeschikt wordt? Geen of minder inkomen zorgt in ons geval voor problemen, daar de hypotheek op twee inkomens is berekend. Wij besloten ons te laten informeren over een arbeidsongeschiktheidsverzekering en wellicht is dat in jullie geval ook aan te raden!

Overlijdensriscoverzekering – overlijden voor een bepaalde datum

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een bepaald bedrag uitkeert bij het overlijden van een persoon voor een bepaalde datum. Om onze hypotheek rond te krijgen moesten wij een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Mocht ik komen te overlijden dan wordt er een bedrag uitgekeerd waardoor het voor mijn man mogelijk is om in de woning te blijven wonen. Andersom is het overigens ook het geval. Vonden wij erg belangrijk. Je weet nooit wat er gebeurt, maar wetende dat je in geval van overlijden de rest van je gezin financieel goed achterlaat is toch wel erg fijn.

Uitvaartverzekering

Van een overlijdensrisicoverzekering ga ik nog snel even door over een uitvaartverzekering. Heeft niet zo zeer te maken met verhuizen en verzekeringen, maar ik blijf mij er over verbazen dat er mensen zijn die geen uitvaartverzekering afsluiten. Het kan natuurlijk een financiële kwestie zijn, maar anders is een uitvaartverzekering afsluiten echt belangrijk. Persoonlijk vind ik het ontzettend belangrijk dat mijn gezin goed achterblijft mocht ik komen te overlijden. En een uitvaartverzekering is daarbij heel belangrijk. Een begrafenis of crematie kost ontzettend veel geld, maar is vaak voor het verwerken van het verlies van een dierbare erg belangrijk. Je wilt toch niet dat de nabestaanden zich druk moeten maken over het financiële plaatje? Voorkom dat en ga snel een uitvaartverzekering afsluiten!

Laat je informeren!

Mocht je na het lezen van dit artikel denken: help? Laat je dan goed adviseren door een financieel adviseur. Op allerlei vlakken kunnen zij het risico berekenen wat je loopt wanneer je een bepaalde verzekering niet afsluit. Het is dan altijd nog aan jou om te bepalen welke verzekering je wel afsluit en welke niet. Het vinden van een goede financieel adviseur is belangrijk, op de website van het Nibud vindt je tips voor het vinden van een goede financieel adviseur.

Verhuizen en verzekeringen, het is een ontzettend belangrijk. Hebben jullie alle bovenstaande verzekeringen afgesloten?

— Alle afbeeldingen in komen van Shutterstock. —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge