Camping Caravan
Vrije tijd

5x waarom het op de camping zo leuk is!

Kamperen sommige noemen het creperen, andere gaan voor een vorm van glamping en wij gaan gewoon voor genieten in onze eigen stacaravan op ons eigen plekje op de camping. Ja, wij vinden kamperen wel leuk. Al vanaf mijn geboorte kom ik op de camping waar wij inmiddels onze eigen plekje hebben. En hoewel ik het camping noem is het eigenlijk meer een stuk grond in het bos waar je een eigen plekje creëert. Het is namelijk geen camping met kantine, speeltuin of groot zwembad. Waarom het dan toch zo leuk is ga ik jullie vandaag vertellen!

Lekker in de natuur

Wij wonen in de stad en vinden het heerlijk om aan de drukte te ontsnappen. Dat is dan ook het fijne van veel campings, ze liggen vaak in een natuurrijke omgeving. De camping waar wij gaan vertoeven ligt gedeeltelijk in een bos, dus je kan prachtige wandelingen maken of in het bos op zoek naar bramen. Altijd wel wat leuks te verzinnen om in de buitenlucht te doen.

Camping Natuur

Meer waardering voor het ‘gewone’

Laat ik vooropstellen dat wij gewoon een televisie hebben in de caravan, zelfs een airco voor in de zomer dus ik ga niet claimen dat wij back to the basics gaan. We maken het onszelf namelijk gewoon zo gemakkelijk mogelijk, maar toch krijg je meer waardering voor de simpelste en normaalste dingen. Op de camping doen wij namelijk de afwas en heel eerlijk, ik ben zo blij als ik thuis onze lieve vaatwasser weer zie, terwijl het afwassen op de camping ook niet als een straf voelt, het hoort erbij. Het is nogal een dubbel gevoel, maar het doet ons beseffen dat niet alles wat we hebben zo normaal is!

Camping Spelen

Alles kan, maar niets moet!

De camping brengt om de een of andere reden heel veel rust. We kunnen er van alles, op de camping vergt het je eigen creativiteit maar in de omgeving is echt meer dan genoeg te doen. Dus we kunnen van alles, maar we hoeven niets. Voor de kinderen is het op de camping gewoon al fantastisch dat ze heerlijk met andere kinderen kunnen spelen, vies mogen worden en veel meer vrijheid hebben dan thuis op straat.

Camping Glijbaan

Tijd voor jezelf

Het heeft hier even geduurd, maar de kinderen kunnen allebei lopen en vermaken zichzelf. Het moment is daar dat we ook gewoon heerlijk tijd voor onszelf hebben. De kinderen weten zich op de camping vaak uitermate goed te vermaken zonder dat ze daar papa en mama voor nodig hebben. Even met een boek in de zon, het gaat daar net iets gemakkelijker dan thuis.

Camping (5)

Het gevoel van samen op de camping

En het laatste is nog wel het belangrijkste. Je bent zelden alleen. Wij hebben mijn ouders tegenover ons staan, dus dat is heel leuk voor de kinderen maar daarnaast maakt iedereen gewoon een praatje met elkaar, zegt elkaar gedag en vaak worden er ook nog wel activiteiten samen ondernomen. Als ik dit vergelijk met thuis dan ligt het vaak toch wel anders, als ik tegen voorbijgangers vriendelijk gedag zeg, dan is het nog maar de vraag om er wat wordt terug gezegd.

Camping Stoepkrijt

Wat heeft jullie voorkeur? Ook naar de camping of liever in bijvoorbeeld een hotel?

Dit artikel heeft 12 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde

  Mijn voorkeur gaat ook uit naar de camping. Ik vind het ook heerlijk om je caravan uit te stappen en dan in de natuur te staan.

 2. Nicole

  Hahahah. Voor mij is kamperen de hel zoals je weet!

 3. MARIJKE

  Ik vind een camping ook altijd het leukst, zeker met kinderen. Lekker met andere kinderen spelen!

 4. Wilmaaa

  Hier een weekje in een hotel geweest, maar met kindjes is dat toch minder denk ik.. Volgende keer misschien maar naar de camping, want dat vind ik heerlijk chill, haha!

 5. Batboy

  Ik ben eigenlijk niet zo’n camping persoon… maar we gaan het wel doen, want voor de kinderen is het natuurlijk geweldig !

 6. Rosanne

  Ik ben gek op kamperen! Al van kleins af aan gaan we ieder jaar naar een camping in Frankrijk. En ik kan mij bijna geen leukere vakantie bedenken en het is ook heerlijk ontspannen 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Tag: Waar je huis woontMy Profile

 7. Merel

  Eerlijk gezegd nog nooit op de camping geweest. Nou ja, bij een vriendinnetje. Ik vond het geweldig, mijn ouders niet. Zelf eigenlijk ook nooit gegaan, maar staat op mijn bucket list. Je enthousiaste verhaal bevestigt dat alleen maar.
  Merel onlangs geplaatst…Falend ouderschap: spreekbeurt begeleidenMy Profile

 8. Margriet

  Ik ben ook dol op de camping. Maar dan wel het liefst gewoon in een tent. Dat geeft voor mij echt het kampeergevoel. Ook als kind vond ik dat al heerlijk.

 9. Chantal

  Heerlijk naar de camping wij hebben een eigen caravan ben er helemaal blij mee begrijp je gevoel helemaal.
  Morris loopt nu stevig en het is echt genieten om hem zo vrij te zien. Groetjes Chantal

 10. Nathalie

  Wij gaan liever naar hotels, maar een camping zou ik ook weleens uit willen proberen voor een weekje. Ik weet niet of ik het leuk zou vinden om elk jaar elke vakantie naar de dezelfde caming te gaan.

 11. Pingback: 7x de leukste buitenspelletjes (van vroeger)! - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
Wanneer laat je kinderen alleen buitenspelen?

Buitenspelen, iets wat ik als kind graag deed. Verstoppertje, tikkertje, hutten bouwen, belletje lellen, heitje voor een karweitje en ga...

Sluiten