Fenna
Kinderen

Waarom heet Fenna eigenlijk Fenna?

Met regelmaat zie ik ze voorbij komen, de top 10 meest gegeven naam van het jaar. Puur uit nieuwsgierigheid lees ik deze artikelen eigenlijk al enkele jaren, maar zelf hebben wij tijdens mijn eerste zwangerschap nooit gewerkt met lijstjes met namen. Toen ik zwanger bleek te zijn van Jamie waren wel ergens al heel snel uit en dat was de meisjesnaam! Fenna is de eerste naam die ik opperde en eigenlijk ook meteen de naam die het geworden is, bij Jamie was dit wel even anders 😉

Zoals ik ook al eerder vertelde kwam de naam niet uit het niets. Ik zat die avond de serie Moordvrouw te kijken en daarin speelt Wendy van Dijk de hoofdrol en haar personage heet Fenna Kramer! In mijn hoofd bedacht ik me nog is Jenna niet ook leuk? Anyway, ik dacht al veel te moeilijk want ik moest het uiteraard nog wel even overleggen  (klein detail ;)). Ik opperde het voorzichtig maar manlief zijn reactie was heel positief, eigenlijk was ik nog best verbaasd ook. Fenna zou het worden!! Totdat het een jongetje bleek te zijn.

Fenna

Maar de naam hebben we altijd in ons achterhoofd gehouden en bewust ook nooit tegen iemand verteld. En wat een geluk hadden we toen het tijdens de tweede zwangerschap een meisje bleek te zijn. De naam Jenna was voor mij geen optie meer want Jamie en Jenna vind ik niet leuk samen, dat bekt niet lekker. Dus we waren er heel snel uit, inmiddels vond ik Sofie ook wel heel mooi dus er kwam een kleine twijfel. Totdat manlief opperde om haar dan Fenna Sofie te noemen, opgelost! Er kwamen geen lijstjes of discussies aan te pas, we waren zo klaar.

Achteraf zocht ik er de betekenis eens bij en die is eigenlijk best leuk! Zo is de betekenis van de naam Fenna ‘eerlijk’ en van Sofie ‘wijs’. Twee eigenschappen waarvan ik echt hoop dat Fenna deze zal hebben! Hoe zijn jullie op de naam van jullie kinderen gekomen en heeft deze naam nog een betekenis?

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Wilmaaa

  Fijn dat jullie het zo eens waren met elkaar! Bij Yard wisten wel het ook in een keer, dat ik het! Leuk!

 2. Charlotte

  Dat was fijn, dat jullie er zo snel samen over uit waren. Dat was bij ons wel anders!

 3. Nicole

  Fenna vind ik wen hele mooie naam!! Spencer is zoals je weet uit de TV-serie Criminal Minds 🙂

 4. Patricia

  Mijn dochtertje van 3 heet ook fenna! En heel afgezaagd, maar ook door moordvrouw! Vond het zo’n leuke naam! En het is ook een beetje scandinavisch, mijn zoontje heet Bjorn, dus past er goed bij.

 5. Maai

  Mijn dochter heeft Fenne. En ik kan me echt niet meer hetinneren hoe ik er opgekomen ben. Stom he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Paw Patrol niks is te dol of toch wel?

We hebben hier in huis een Minions fan, maar we hebben hier in huis ook een Paw Patrol fan. Eigenlijk...

Sluiten