Super Sand Inhoud Koffer
KinderenVrije tijd

7x waarom Super Sand (speelzand) zo leuk is!

Heb je ook zo’n  hekel aan al dat zand dat je huis in wordt gelopen? Schoenen die je oppakt waar vervolgens nog een Himalayagebergte aan zand uitstroomt? Dan is Super Sand, oftewel binnenzand, een oplossing. Hier komt namelijk geen grote zandbak of iets aan te pas. Je zet je kinderen op een stoel geeft ze Super Sand en ze hebben uren speelplezier. Niks nieuws denk je wellicht, want deze rage is allang weer voorbij. Nou, hier is de rage in huis sinds kort pas begonnen!

Waarom Super Sand zo leuk is!

We kregen van Goliath een koffer met Super Sand thuisgestuurd om te testen. Toen de koffer tevoorschijn kwam was Jamie meteen helemaal blij. We kregen de variant met alle letters van het alfabet, dus hij wilde meteen weten wat dat was en hoe we zijn naam konden schrijven. Het was dus hoog tijd om het maar snel uit de verpakking te halen! Ook Fenna kwam snel kijken wat we aan het doen waren en riep enthousiast ‘eien eien’ oftewel kleien. En hoewel het geen klei is, heeft het er toch ook wel iets van weg.

Super Sand Proberen

Waarom Super Sand zo leuk is!

Antibacterieel, van natuurlijke materialen & glutenvrij
Het is natuurlijk altijd fijn om te weten dat het zand gewoon schoon en veilig is. Zand in een zandbak buiten is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik denk niet dat we willen weten in welke staat dat kan verkeren. Dus laten we het maar bij schoon en veilig houden!

Licht, luchtig & zacht
Het zand heeft een lichte kleur en de structuur van het zand is heel luchtig. Daarnaast is het lekker zacht dus makkelijk door elkaar te kneden. Of heerlijk uit elkaar te plukken, dat vond Fenna echt prachtig!

Super Sand Plukken

Stoft niet en plakt niet aan de handen
Het zand glijdt zo van je handen af, plakt niet en wordt niet kleverig! Blijft er wel iets zitten dan is het er ook zo weer af. Geen last van echt zand onder je nagels wat er uren later nog zit.

Ideaal voor binnen (in de herfst en winter)
Hier zou ik het niet in mijn hoofd halen om een zandbak of een emmer zand in huis te zetten, maar Super Sand daar laat ik ze gewoon hun gang mee gaan. Ideaal voor binnen, want het is zo weer opgeruimd.

Geen enorme knoeiboel
Wat ik al zei, je ruimt het eenvoudig op. Zand dat op de grond terecht komt pak je zo op omdat het wat aan elkaar kleeft. Dus als de kinderen zelf ook een beetje opletten blijft alles gewoon schoon.

Goed voor de motoriek en creativiteit!
Spelen met zand en de bijbehorende accessoires stimuleert de motoriek en de creativiteit. Als ie zie wat de kinderen hier allemaal van het zand maken/ in het zand zien. Heel bijzonder!

Super Sand

Urenlang speelplezier
En met recht: het levert echt urenlang speelplezier op. De kinderen hebben zeker 1,5 uur zitten spelen en vragen er steeds naar.

Hier is het dus een grote hit, ik moet bekennen dat Super Sand niet goedkoop is. Overigens ben ik van mening dat het zeker je geld waard is. Ook bij de Action verkopen ze binnenspeelzand, maar de kwaliteit hiervan is toch beduidend minder. Spelen jullie kinderen wel eens met Super Sand?

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Wilmaaa

  Yarah kreeg laatst ook supersand en leuk dat ze het vind! Ik vind het ook ideaal, al vind ze het heel leuk om op de grond te gooien, haha!

 2. Mama Lifestyle Blog

  Nee. Ik heb het al wel eens in de winkel zien liggen, maar nooit gekocht omdat ik dacht dat het zo’n knoeiboel zou geven. Je schreef dat het superzand veel weg heeft van klei. Wat vind jij de voor-of nadelen c.q. verschillen t.o.v.klei? Waarom zou ik superzand kopen en geen klei? Dit is zeker geen kritische noot hoor ☺ Ik ben alleen erg nieuwsgierig, omdat ik het product niet ken.

  • SoMama

   Hihi, het is een soort combinatie van klei en zand. Super Sand plakt niet snel, vind ik bij klei vaak wel. Daarnaast haal je het makkelijker van de grond, helemaa als het bijvoorbeeld op tapijt valt. Oh en het voelt gewoon veel zachter en prettiger aan 🙂

 3. Nicole

  Haha ze verzinnen ook van alles tegenwoordig. Binnenzand , het moet niet veel gekker worden!

 4. Ina

  Ik ben 18 jaar en ik vond dit dit jaar toevallig eens op school, ik heb mezelf er echt uren mee vermaakt toen haha. Lijkt mij dus zeker een aanrader voor kinderen!
  Ina onlangs geplaatst…Parfum | Viktor & Rolf BonbonMy Profile

 5. Pingback: Week in foto's #15 - Camping, huisartsenpost & Moederdag - SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Vrije tijd
20x waarom moeders de beste zijn!

Je wilt na het lezen van de titel vast weten waarom wij moeders de beste zijn. Het klinkt alsof ik...

Sluiten