Moestuintjes het begin
ShoppenVrije tijd

Waarom wij de moestuintjes van Albert Heijn zo leuk vinden!

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, de moestuintjes van Albert Heijn. Vorig jaar al spaarde ik alles bij elkaar, voor zowel Jamie als voor Fenna en begon ik enthousiast met zaaien. Het heeft heel wat moeite (en hulp van manlief) gekost maar uiteindelijk hadden wij wat tomaatjes en wortels. Opgepropte gekrulde wortels, maar we hadden iets! Maar dit jaar hoop ik het beter aan te pakken want ik vind de moestuintjes actie van de Albert Heijn eigenlijk geweldig!

Ik beken, ik doe meer boodschappen bij de Albert Heijn!
Laat ik beginnen met het feit dat het gewoon een leuke marketingactie is. Om de één of andere reden heeft iedereen het erover en willen veel mensen de tuintjes hebben. Zelf behoor ik ook tot die categorie, stiekem doe ik normaal liever boodschappen bij de Lidl of via Picnic, maar tijdens deze actie haal ik meer bij de Albert Heijn. Zo kocht ik afgelopen week wasmiddel (+ extra tuintje!) gewoon omdat ik het leuk vind, maar ook Jamie het prachtig vindt.

Het ‘samen gevoel’
Heb jij de watermeloen al? Ruilen tegen de augurk? De Facebookgroepen van vorig jaar komen weer tot leven en je hoort mensen erover praten. Want hoe leuk is het om alle tuintjes weer bij elkaar te sparen. Hier appte mijn moeder laatst nog: ‘Oma heeft de tuinkers voor je!’, heel leuk.

Leuk en vooral ook leerzaam voor kinderen
Maar het belangrijkste is nog de lol die je aan de tuintjes kan beleven. Jamie vindt het fantastisch, onlangs begon hij al met de oude tuintjes bij zijn oma. Oma die een kas in de tuin heeft en echt heel veel zaait en oogst. Toen wij hier de eerste tuintjes verzamelden kon hij ook niet wachten om hier mee te helpen.

Moestuintjes Albert Heijn
Samen met zijn zusje gingen we aan de slag. We konden beginnen met maar liefst vier moestuintjes: tuinkers, spinazie, peterselie en broccoli. We pakten de moestuintjes en wat water en we gingen met zijn drieën aan de slag.

Moestuintjes Water geven
Jamie was chef ‘water geven’ en vond het prachtig om te zien hoe de aarde ‘groeide’. Hij vulde de moestuintjes en zijn zusje was chef ‘zaadjes’.

Moestuintjes Zaadjes
Samen waren ze heel trots op het uiteindelijke resultaat. Vier moestuintjes die nu bij het raam staan. Afgelopen donderdag ontdekte Jamie dat de tuinkers al te zien was. Je had zijn blije koppie moeten zien, genieten.

Moestuintjes het begin
Ik ben overigens blij met de gedetailleerde beschrijven als het gaat om overpotten en alle andere extra informatie. Vorig jaar had ik namelijk een haat-liefde verhouding met de tuintjes wat niet zo goed heeft uitgepakt. Dit jaar gaan we beter ons best doen, op naar een goede oogst!

Sparen jullie de moestuintjes ook?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. demallemolenmoeder

  Het is ook erg leuk. Ook leuk om te zien dat er heel wat mensen en vooral ouders met kinderen mee bezig zijn. Het is ook erg educatief op een speelse manier. Hier ook druk bezig, alleen dochterlief is eigenlijk nog net iets té klein.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn kapsels door de jaren heen.My Profile

 2. Nicole

  Nope ik geef ze aan een collega. Kom ook zelden tot nooit bij de AH 😉

 3. Charlotte

  Als ze ze volgend jaar weer hebben dan sparen wij mee. Nu vind ik Aukje nog net wat te klein…

 4. doortjesblog

  Ik had er nog heel veel staan van vorig jaar, dus daar zijn we nu eerst mee aan de slag gegaan 🙂 Ik vind het wel heel leuk, vooral voor kinderen vind ik het heel leerzaam en leuk.

 5. Farah

  Zelf doe ik niet mee, maar vind het wel erg leuk hoe je er mee aan de slag bent gegaan met de kinderen.

 6. Kyraa

  Wat leuk! En wat een vrolijke foto’s. Succes met jullie oogst. c:

 7. Pingback: Week in foto’s #9 – Peuterschool, Pascal & de Primark – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Shoppen, Vrije tijd
Review: Nijntje Stoelendans

Zelf ben ik van kleins af aan al fan van spelletjes! Kwamen wij bij mijn opa en oma dan speelden...

Sluiten