Twee kinderen
Kinderen

Waarom wij twee kinderen ideaal vinden!

Al vanaf het moment dat ik over kinderen na begon te denken had ik het idee dat twee kinderen ideaal zou zijn. Ik droomde er al vrij snel over, twee kinderen, de grote broer voor het kleine zusje! Wellicht is dat altijd onbewust een wens geweest, aangezien ik juist de grote zus voor het kleine broertje ben geweest. Ik zag het helemaal voor mij, de vraag was natuurlijk of dat ook voor ons weggelegd zou zijn. En zoals jullie wellicht hebben meegekregen, het heeft zo mogen zijn. Inmiddels zijn wij ouders van Jamie (3) en Fenna (1). En dat er geen derde komt heeft te maken met rottige zwangerschappen en/ of bevallingen, maar twee is in onze ogen ook nog eens ideaal!

Twee kinderen

We passen makkelijk in één auto!
We hebben eigenlijk altijd een 5-deurs auto gehad met plek voor vijf personen. Hier passen wij met zijn vieren gemakkelijk in, indien noodzakelijk zelfs met zijn vijven, ik pas precies tussen de autostoelen van Jamie en Fenna in. De kinderen zitten allebei aan hun eigen kant en kunnen elkaar dus niet lastig vallen, ideaal!

Genoeg (eigen) kamers in huis
Toen wij ons huis kochten had deze slechts één verdieping. Een verdieping met één grote slaapkamer en twee kleine slaapkamertjes. Naar ons idee te klein en te krap dus wij lieten er een verdieping opbouwen. Op dit moment hebben beide kinderen een eigen kamer en hebben we nog een extra sport-/waskamer over. Voor iedereen genoeg ruimte, super fijn dus. Dit is namelijk wel iets wat wij belangrijk vinden.

(Gezellig) samen spelen
Elkaar irriteren dat kunnen onze kinderen wel, maar gelukkig kunnen ze ook heel lief samen spelen. En ze vermaken zich dat het best op hun eigen kamertjes. En daar kan ik enorm van genieten. Ze bouwen hutten en zetten de hele boel op zijn kop maar oh wat hebben zij een schik!

Slechts twee ritmes om rekening mee te houden
Het ritme van Jamie en Fenna hebben wij aardig op elkaar kunnen afstemmen. Erg fijn dus! Wordt natuurlijk met nog een kindje erbij wel een uitdaging.

Fietsen zonder bakken of karretjes
Toen ik laatst op de fiets stapte bedacht ik het mij nog. Hoe doe je dat toch als je meer dan twee kinderen hebt? Het enige wat ik kon bedenken was een bakfiets, dus ik ben erg blij met twee stoeltjes op mijn fiets. Lekker makkelijk en neemt niet zoveel ruimte in beslag.

Boodschappen doen met één winkelwagen
Boodschappen doen met twee kinderen is vaak al een uitdaging, maar goed er past er eentje in het stoeltje en de ander in het karretje zelf. Tevens lukt het dan nog om de boodschappen ernaast te proppen. Prima dus!

Ik heb maar twee handen
Iedereen heeft natuurlijk maar twee handen maar dat is soms toch echt wel handig met twee kinderen die soms hun eigen pad bewandelen. Nu kan ik ze nog beide vastgrijpen, hoe doe je dat toch met meerdere kinderen, haha.

Koken voor slechts vier personen
Vaak zijn maaltijden gericht op vier personen, helemaal als je bijvoorbeeld de Knorr wereldgerechten neemt. Dus dan is met vier toch net wat handiger. Overigens ook prima voor minder mensen en zonder pakjes te bereiden, Geertje van Lifesabout plaatst hier regelmatig hele handige recepten voor! Ik ga ze ook zeker proberen, moet er alleen nog even de tijd voor vinden!

Eerlijke verdeling voor papa en mama
Het is ook makkelijk om even de kinderen ‘te verdelen’. Papa let op de ene, terwijl mama de ander in de gaten houdt. Best handig.

Bovenstaande punten zijn overigens gebaseerd op onze eigen ervaringen, ouders met één of wellicht drie of meer kinderen kijken hier ongetwijfeld anders tegenaan. Dus ik ben wel benieuwd wat jullie van de bovenstaande punten vinden. Hoeveel kinderen hebben jullie en is dat volgens jullie ‘ideaal’?

Dit artikel heeft 13 reacties

 1. Kaatje krabbelt

  Mijn droom was ook minimaal 2 kindjes te krijgen. Ik leerde mijn man 7 jaar geleden kennen en hij had al 2 kinderen, deze heb ik cadeau gekregen 🙂
  39 was ik toen ik beviel van onze zoon en vanaf het begin af aan hebben we besloten dat ons gezin compleet was.
  Ik had graag nog een kindje willen hebben maar ik ben al redelijk op leeftijd, hele zwangerschap was vreselijk zwaar en ben alleen maar doodziek geweest. En bovendien 3 kinderen kosten veel geld. Ze hebben allemaal een eigen kamer en we passen prima in onze ruime auto nu.
  Mensen moeten vooral doen wat goed voelt…en de randvoorwaarde kan je wel aanpassen denk ik. En het allerbelangrijkste is…..het moet ook nog lukken 😉

 2. Wilmaaa

  Ik vinden allemaal praktische punten, maar je hebt wel gelijk. Al zou ik me niet hierdoor laten tegenhouden mocht ik het wel willen. Mijn gezondheid laat ziezo niet veel toe, dus geen idee of ik er drie mag krijgen. Twee je voor mij ook heel mooi, maar nu houden we het nog even bij ons meisje 😉

 3. Mara

  Ik heb er drie, gekregen in 3.5 jaar tijd en het is meer dan goed te doen…. ik vind het een gezegende rijkdom.. de eerste verdieping is gevuld met kind, op de zolder slapen wij..ze zijn gezond, en wij genieten… het is wel druk, maar je weet niet beter.. en het gaat allemaal overal mee naar toe, en is altijd ook overal mee naar toe gegaan.. je weet niet beter.. in mijn hart was er plek voor een derde en ik ben zo dankbaar en blij met die derde… nooit willen missen…ik heb er eigenlijk nooit nagedacht voor het praktische gedeelte en ben daar ook blij om… wat je hebt daar schik je je naar.. en die derde draaide ook weer gewoon mee in het geheel…. die is opgegroeid aan de kleuterklasen en was en is sneller zelfstandiger dan die twee ervoor….op de fiets ging het ook gewoon allemaal, de oudste fietste al snel naast me, daarnaast heb je van die zitjes waar je ook twee kinderen mee achterop kan plaatsen.. wij komen in de buurt van de school, peuterspeelzaal en supermarkt en ook de huisarts was en is dichtbij.. het gaat gewoon allemaal.. ik wilde er altijd 5, maar na drie zwangerschappen was mijn huis en hart vol… en vond ik het wel welletjes…maar soms denk ik een vierde of vijfde was ook welkom geweest…

 4. Nicole

  Vooralsnog vind ik 1 kind ideaal. Lekker veel bewegingsvrijheid, ik kan ‘m overal mee naar toe nemen. Maar ik sluit niet uit dat er ooit nog een kindje komt.

 5. Annika

  Mijn ideaal was altijd 2 gezonde kinderen. De 2 kinderen zijn gelukt alleen het gezonde niet. Dus hier is het helemaal compleet met 2 jongens en ons puppekind. Past allemaal normaal in de auto van papa of de bakfiets van mama

 6. Vlijtig Liesje

  Ik heb vijf kinderen. Maar ik ben het met je eens dat 2 kinderen een stuk overzichtelijker en handzamer is.

 7. Volgmama

  Ik heb 3 kids. Kan er nog wel één bij we hebben kamers zat. Helaas denkt manlief er anders over.

 8. Ilse van Kreanimo

  Ik wilde er eerst geen (echt, waar zat ik met mijn gedachten?)

  Toen kwam ons zoontje en anderhalf jaar erna mijn dochtertje en iedereen dacht dat we ‘klaar’ waren.
  Maar ik had zo een gek gevoel in mijn buik – er was nog een kamertje – er was nog een plaatsje aan onze keukentafel – net of alles riep: Zet er nog een kindje bij.
  Uiteindelijk is er die derde gekomen en wat ben ik daar blij mee – Leni maakt echt ons gezinnetje compleet, het hoort gewoon zo.
  We passen nog steeds in één auto hier, zelfs met autostoelen lukt dat (moeilijker, maar het gaat) – ieder heeft zijn eigen kamertje – ze kunnen alle drie samen spelen. De meisje doen nu soms wel meer ‘meisjes’-dingen. Maar dat samen spelen gaat over het algemeen erg goed. – Ik winkel op mijn vrije namiddag of voormiddag of in het weekend als manlief thuis is… Hoeveel kinderen je ook hebt, je past jezelf en je gezin gewoon aan.

  Maar ik moet toegeven, als ze allemaal ziek zijn bijvoorbeeld, vraag ik me soms wel af waarom ik er nu zo dringend drie wilde hebben 😉

 9. Mona - Vandaagismooi.nl

  Haha goed om te lezen dit!!

  Ik heb altijd geroepen 1 of geen. Het is er 1 geworden, maar nu kriebelt het toch voor een 2e hahaha!

 10. Charlotte

  Wij hebben nu één dochtertje en ik zou dolgraag nog een kindje willen. Dat lijkt mij ideaal. Maar mijn mam vindt één ideaal dus dat is nog wel een dingetje haha

 11. Nathalie

  Wij hebben twee meisjes, ik weet niet wat ik ideaal vindt. Inderdaad twee handen, twee kinderen… geen gedoe met de auto. Maar als ik echt op mijn gevoel af had moeten gaan was het misschien wel anders gelopen. Aangezien het al bijzonder is dat we twee kinderen hebben en ik een verbod heb op zwanger worden denk ik er verder maar niet over na 😉

 12. Angela - Mama met passie

  Wij hebben momenteel één dochter. Ik zou dolgraag nog een kindje willen, mijn man zou nog wel twee kindjes willen. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het ons wederom gegeven is, maar ik vind twee kinderen ook ideaal!

 13. Simone

  Vooral het feit dat het allemaal nog lekker in één auto past lijkt me heel praktisch 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Het verschil tussen jongens en meisjes (Jamie vs. Fenna)!

Toen wij hoorden dat ons tweede kindje een meisje zou worden, toen moest ik wel even slikken. Jurkjes, roze, haren...

Sluiten