Middagdutje
Kinderen

Vanaf wanneer slaapt je kindje niet meer in de middag?

Sinds de diagnose ‘Ziekte van Graves‘ begon ik het middagslaapje steeds meer te waarderen. Jamie slaapt al sinds hij 2,5 jaar oud was niet meer door, van Fenna haar middagdutje konden we nog even genieten. Was het voorheen een moment voor extra tijd met Jamie of een moment om snel door het huis heen te razen (schoonmaken, opruimen, je kent het wel), dit moment sloeg na de diagnose snel om naar een moment dat ik echt nodig had om te rusten. De vraag was alleen, hoe lang gaat het middagdutje nog duren?

Jamie’s middagdutje

Jamie is eigenlijk altijd al een slechte slaper geweest als we het hebben over de slaapjes overdag. Twee slaapjes op een dag? Nou, dat duurde bij Jamie niet lang. Zijn middagdutje moesten we inkorten omdat hij anders de nachten niet doorsliep en toen hij net 2,5 jaar oud was besloot hij dat slapen niet meer nodig was.

En bij Fenna dan?

Bij Fenna was het allemaal afwachten, ook zij naderde de leeftijd van 2,5 jaar, maar we hadden hoop, ze sliep nog elke middag. Wel ook maximaal 1,5 uur anders sliep ze de nachten niet door. Maar niks leek erop dat ze haar middagdutje zou gaan overslaan. En toch was daar het moment ineens, met 2 jaar en 5 maanden vond ze het genoeg. Na middagen waarbij ik een half uur bezig was haar in bed te houden heb ik het opgegeven. Ze wil het niet meer, thuis dan. Bij de opa’s en oma’s heeft ze nog een aantal weken langer in de middag geslapen. En inmiddels met 2 jaar en 7 maanden is het helemaal klaar. Twee druktemakers in huis, geen tijd meer voor middagdutjes voor moeders.

Stopt een middagdutje bij de leeftijd van 2,5 jaar?

Hier hebben we dus uiteindelijk twee kindjes die er praktisch op dezelfde leeftijd klaar mee waren. Maar is dat bij alle kindjes zo? Absoluut niet hoor, de slaapjes verschillen echt per kind. En dat heeft mij nieuwsgierig gemaakt.

Wanneer stopten jullie kinderen met hun middagdutje? Laat het weten in een reactie hieronder!

— De afbeelding komt van Shutterstock. — 

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Marieke

    Elin (3jr, 3mnd) wilde bijna geen middagdutje meer doen toen ze 2 jaar en 2 maanden was. Vanaf toen wilde ze nog ongeveer 2 dagen per week naar bed, bijv. de dag nadat ze 2 dagen naar het kdv was geweest. Maar idd vanaf 2,5 was het echt over.
    En toch zegt ze nog zo héél af en toe dat ze op bed wil slapen. Maar das echt maar zo héél af en toe.
    Marieke onlangs geplaatst…‘Enjoy Kinderfeest!’ van uitnodiging tot versiering! van Ark MediaMy Profile

  2. Vlijtig

    Het stomme is dat ik dat helemaal niet meer weet. Maar ik weet nog wel dat ik de overgangsfase lastig vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Schminken (kindergrime) is leuk!

Heb je ook wel eens van die momenten waarop je uit het niets een nieuwe hobby verzint? Zoiets, gebeurde mij...

Sluiten