Waterpokken
Kinderen

Wat een ellende.. waterpokken bende!

Afgelopen dinsdag begon het. Met een graad of 30 was het natuurlijk tijd voor een zwembadje voor de kinderen. Toen het waterspeelgoed was gekocht en het waterbadje was gevuld moesten de zwemluiers en zwemkleding nog aan. Tijdens het uitkleden zaten er een aantal rode vlekjes/plekjes op Jamie zijn rug. Warmte-uitslag of …..?

De volgende ochtend was het wel duidelijk, plekken op zijn rug, buik, nek en in zijn gezicht. Plekjes die zich vulden met vocht tot blaasjes, ja hoor wat een geluk waterpokken! Gelukkig leek Jamie op wat koorts na er nog niet heel veel last van te hebben. Gedurende de dag gingen er een aantal blaasjes kapot, dit veroorzaakte wat jeuk maar Jamie slaat zich er kranig doorheen. Helaas blijven de waterpokken er nog steeds bijkomen..

Inmiddels al met wat andere moeders gesproken en het internet rondgezocht naar de middeltjes die helpen tegen de jeuk. De goedkoopste optie die mij ten oren kwam was het havermoutbadje. Dit hebben we vanochtend direct geprobeerd, washandje vullen met havermout en vervolgens wat warm water er doorheen spoelen zodat er ‘wit’ water tevoorschijn komt. Jamie vond het zelf erg leuk en was vrolijk op zijn ‘pokkies’ aan het dippen!

Jamie trotseert de waterpokken als een echte bikkel. Nu hoop ik dat de waterpokken Fenna (en mij?!) overslaan! Blijkbaar heb ik als kind hier geen last van gehad, het zou wat zijn als we straks met zijn allen als gevlekte monsters door het huis lopen. Laten we hopen van niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Gezocht: Cadeautips voor een 3-jarige

Hebben we net begin deze maand de 1e verjaardag van onze dochter gevierd, gaan we nu alweer nadenken over de...

Sluiten