Poep
Kinderen

Wat je als moeder doet zonder er over na te denken!

Afgelopen week kwam er een artikel voorbij ‘Hoe mijn kind een euro poepte‘. Een artikel wat mij eigenlijk meteen deed denken aan vroeger, want ik weet het nog zo goed. Als klein meisje zat ik onder de tafel te spelen met wat kwartjes (die goede oude tijd ;)) toen ik besloot het kwartje door te slikken. Je snapt het gevolg natuurlijk, mijn moeder controleerde elke dag mijn poep op dat kwartje. Ontzettend smerig vond ik dat, maar na een aantal jaar moederschap ben ik er wel achter dat je eigenlijk heel veel dingen doet zonder er over na te denken.

Poep, poep & poep

We blijven nog even bij het poepen, want hoe meer ik erover nadenk hoe smeriger het eigenlijk wordt, haha. Wat dacht je van poepluiers, billen afvegen of poep scheppen wanneer er weer één van de kinderen heeft besloten dat poepen in bad wel echt heel erg fijn is. En wat ik dus ook doe is mijn neus tussen de billen van mijn kinderen duwen (oké, wel als ze hun kleren nog aan hebben ;)) om te ruiken of ze misschien gepoept hebben. Dat had ik mij vijf jaar geleden dus echt niet kunnen bedenken!

Poetsen met speeksel

Manlief roept regelmatig dat kan je niet doen! Maar dan heb ik allang mijn speeksel gebruikt om even het gezicht van de kinderen schoen te poetsen. En waarom? Geen idee, gewoon een stom automatisme. Toen ik het laatst ook bij manlief probeerde werd het niet heel erg gewaardeerd, hihi.

Neuspeuteren en dan niet bij jezelf!

Nee, gewoon even bij de kinderen omdat er uitgedroogd snot in de neusjes zit vastgekoekt. Wat anders dan je handen gebruik je daarvoor? We gaan gewoon voor de snelste oplossing toch?

Uitgespuugd eten opvangen & eten delen

Mama, dit vind ik niet lekker! En daar gaat mijn hand alweer: spuug maar uit! Het liefst pak ik gewoon een doekje of een bord, in ieder geval iets anders dan mijn handen, maar vaak heb je daar al niet eens de tijd meer voor. Voor het op de grond ligt hangt mijn hand al onder hun mond. En een lekkend ijsje, tja daar lik je de vallende druppels even weg toch?

Billendoekjes to the rescue!

En voor alle ranzigheid van hierboven heb ik nog een uitermate handige oplossing: billendoekjes! Voor bijna alle gevallen in te zetten. Zelfs als er weer ergens vlekken in zitten begin ik met die doekjes te poetsen. Helpt niet altijd, maar als je snel bent zijn de meeste vlekken nog best te voorkomen! Die doekjes gebruiken we hier inmiddels bijna overal voor, zonder daar ook maar over na te denken.

Herkennen jullie bovenstaande punten? Zijn er nog andere dingen die jullie doen zonder er over na te denken?

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Bregje

  Yup, ik kan ze allemaal zo afvinken!
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete TV series van dit moment #2My Profile

 2. Shannon Sheila

  Haha inderdaad! Die hand die je even gauw gebruikt om uitgespuugd eten op te vangen, omdat je de tijd niet krijgt er een doekje bij te pakken 😉 Ik doe ook weleens nog net een hand voor een niezende mond, omdat ik de kinderen wil leren dat dat netjes is, maar dan zit opeens mijn eigen hand dus onder. Hihi
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Lachhuil-momentjes week 24My Profile

 3. Charlotte

  Haha heerlijk herkenbaar! Dat eten opvangen is ook gewoon een reflex haha. Of je nou wil of niet, het gaat vanzelf 😉
  (Lief dat je mijn artikel noemt!)

 4. Nicole

  Ja het is me alleen nog steeds gelukt om niet met mijn eigen spuug zijn gezicht schoon te maken maar een doekje te pakken. Dat vind ik namelijk best onsmakelijk.
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat het ouderschap niet altijd leuk is! – De rotklusjes van het ouderschapMy Profile

 5. beautyloveplay

  Haha, ja idd, ik kan bij elk puntje een checkje zetten 🙂
  arme mama’s toch zijn wij hihi

 6. Merel

  Haha ja ook hier allemaal. Die billendoekjes zijn inderdaad multifunctioneel! Vlekken in je kleding/vieze kinderstoelen/gezichten poets je zo weg…
  Merel onlangs geplaatst…Papa vertelt: 7x hoe je die enge schoonzoon buiten de deur houdt!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen
Zo overleef je de supermarkt met kinderen!

Naar de supermarkt met kinderen, het klinkt makkelijker dan dat het vaak is. Nu moet ik toegeven dat het ook...

Sluiten