Persoonlijk

We gaan het even helemaal anders doen!

Soms is het tijd voor verandering. Je hebt veranderingen waar je soms lang over na kunt denken, maar in dit geval een verandering die gaat plaatsvinden door een samenloop van omstandigheden. En nee, geen verandering hier op mijn blog, ik blijf gewoon nog lekker schrijven, maar wel een verandering in ons dagelijks leven.

Geen gastouder meer, geen kinderdagverblijf

Je hebt hier onlangs al kunnen lezen dat we een zoektocht moesten starten naar een nieuwe gastouder. Onze huidige gastouder stopt met werken op de vrijdag, manlief gaat door zijn promotie andere tijden werken en Jamie gaat naar de zomervakantie voor het eerst naar school. Daar lag dan een nieuwe puzzel voor mijn neus, want hoe combineer je mijn parttime baan, de fulltime baan van manlief, de schooltijden van Jamie en de opvang voor Fenna met elkaar?

Voor een aantal dagen had ik de opvang vrij snel geregeld, opa’s en oma’s dragen hier graag een steentje aan bij. De vrijdag bleef echter een uitdaging, een gastouder in de buurt die zowel Fenna als Jamie (na schooltijd) kon opvangen, was niet te vinden. Een vriendinnetje wilde graag gastouder aan huis zijn, maar dit paste niet helemaal in het financiële plaatje, dan kon ik net zo goed zelf thuisblijven. En daar begon de oplossing langzaam te komen, misschien maar minder werken?

Minder werken

Minder werken, klinkt natuurlijk fantastisch, mits het financieel mogelijk is. Nou dat laatste is het geval, maar ik werk graag, wilde ik dan wel minder gaan werken? In eerste instantie was het de vraag of het wel kon, de vrijdag is een lastige dag om vrij te zijn, daar één van mijn kerntaken die dag uitgevoerd moet worden. Gelukkig hebben we in overleg daar een passende oplossing voor gevonden! En toen was het niet moeilijk meer, het minder werken betreft namelijk maar een halve dag minder. Maar veel belangrijker is dat deze halve dag minder ervoor zorgt dat ik voortaan twee dagen thuis ben, heerlijk thuis bij twee lieve kinderen, die lekker thuis zullen zijn in plaats van op de opvang. Dat is toch zeker wel meer waard!

Door deze, eigenlijk maar kleine, omslag hoefde we ineens geen gastouder meer te zoeken en geen buitenschoolse opvang meer te regelen, wat een verademing! Een halve dag extra om in ieder geval met Fenna te knuffelen en na schooltijd ook met Jamie. Een halve dag die ook weer meer geïnvesteerd kan worden in het huishouden, dus nee voorlopig geen huishoudster nodig!

En waarom ik dit met jullie deel?

Gewoon om aan te geven hoe blij ik ben! Het gaat zo enorm veel schelen, alleen al aan reistijd. Niet meer richting de gastouder, wat niet altijd op de route lag. Daarnaast scheelt het financieel, ondanks dat ik minder ga werken, dit overigens absoluut met dank aan de opa’s en oma’s. En natuurlijk niet het minst belangrijke, ook een oplossing in het voordeel van de kinderen. Zo gaat ook manlief de kinderen naar school kunnen brengen en is er altijd iemand die op het schoolplein zal staan om ze mee naar huis te nemen. Allemaal voordelen dus!

Hebben jullie wel eens met een soortegelijke situatie te maken gehad?

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde

  Ik had het toen mijn jongens geboren waren. De opvang zou teveel kosten en dus besloten we toen maar dat ik thuis zou blijven. Scheelt hier in geld, gedoe en gestress. Achteraf een hele goede keuze want mijn mans werk is heel onvoorspelbaar en hij is veel van huis weggeweest daardoor.

 2. Merel

  Gelukkig hebben jullie een oplossing gevonden, fijn dat je er op deze manier toch uit kon komen! Niks zo vervelend als het probleem dat je geen passende opvang hebt.

 3. Josan

  Fijn Channa dat het financieel ook mogelijk is. Soms geeft minder werken ook gewoon meer ruimte

 4. Nicole

  Mijn man en ik werken allebei onregelmatig dus opvang regelen is een drama. Maar we hebben een gastouder die 24/7 oppast dus dat scheelt een hoop ellende.

 5. Charlotte

  Zo fijn voor jullie dat het zo opgelost is! Ben benieuwd hoe het minder werken je gaat bevallen…

 6. Nicole

  Wat fijn dat het zo opgelost kan worden! Ik moet binnenkort weer aan het werk (mits ik iets vind) en ben nu al bang voor het ‘werken voor de opvang’. Dus even kijken hoe dat gaat..

 7. Vlijtig Liesje

  Wat fijn dat een relatief simpele verandering zoveel vreugde en gemak oplevert! Leuk!

 8. Shannon Sheila

  Wat een fijne oplossing zo te horen. Dat een halve dag minder werken zoveel verschil kan maken!

 9. Volgmama

  Super toch dat de mogelijkheid er is! Lekker van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Persoonlijk
Wat als je moet kiezen…?

Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Dit kunnen keuzes zijn die je hele leven beïnvloeden, wat dacht je...

Sluiten