Eendjes vangen
Vrije tijd

Week in foto’s #10 – Dierentuin, Pasen & de Kermis

Mama, is het al bijna Pasen? Een vraag die ik de afgelopen week regelmatig hoorde. Jamie had zich bedacht dat hij het hele weekend dan wel chocolade eieren kon gaan eten. Dus op maandag begon hij al met deze vraag!

Maandag
Jamie ging naar school en omdat hij maar één dag in de week gaat, mocht hij die dag al genieten van een paaslunch. Sinds die dag is het woord Pasen niet meer uit de week weg te denken.

Dinsdag
Op een ochtend je naar opa en oma. Bij binnenkomst lagen er al cadeautjes te wachten. Pyjama’s en sokken die direct in de smaak vielen.In de middag deden we alvast wat boodschappen voor het Paasweekend. Met twee kinderen in de kar is het meenemen van boodschappen eigenlijk nog wel een uitdaging.

Boodschappen doen

De hele dag stond overigens verder in het teken van het verdrietige nieuws, de aanslagen in Brussel. Het is niet in woorden te omschrijven wat voor verschrikkelijk gevoel dat met zich mee brengt…

Woensdag
De dag begon met een zonnetje dus we besloten naar de dierentuin te gaan. We vroegen oma mee en niet veel later liepen we in de dierentuin. Op de woensdagochtend is dat dus echt super rustig, heerlijk. We begonnen met het voeren van de vogeltjes.

Vogels voeren

We vervolgden onze weg, probeerden de natte speeltuin te vermijden en liepen langs de olifanten en apen. De kinderen keken hun ogen uit! Fenna besloot dat ze even een aap wilde kussen en daar zijn we nog even gaan zitten voor een bakje koffie/chocolademelk en een heerlijke muffin!

Dierentuin

We vervolgden onze rit en Jamie ontdekte dat het treintje reed. En na zoveel keer de dierentuin bezocht te hebben werd het dus ook wel eens tijd om een ritje te maken.

Het treintje

Na het treinritje gingen we weer naar huis. We aten een broodje en Fenna ging op bed. In de middag moesten we voor een intakegesprek op de basisschool op pad. Daar eenmaal aangekomen bleek de directeur ziek naar huis gegaan te zijn, dus de afspraak is verschoven. We besloten nog wat boodschappen te doen en thuis lekker te spelen met de kinderen.

Creatief als wij waren (not) hadden we dit jaar geen paastak maar een paasboom. De kinderen vonden het prachtig om deze te versieren.

Onze paasboom

Donderdag
De donderdag was weer een standaard werkdag. De kinderen bracht ik naar schoonmoeders en ik ging aan het werk. Wel had ik voor zowel mijn moeders als mijn schoonmoeder een kleine verassing op de planning staan. Zo kregen ze beide een verassing thuisbezorgd. Gewoon omdat het leuk is om mensen te verassen!

Bloemen
Binnenkort hier meer over, want ik heb nog wat leuks op de planning staan! In de middag nam Mike een film (Nemo) mee naar zijn moeder en de kinderen vonden het fantastisch.

Nemo kijken

Vrijdag
Goede vrijdag, een rustige dag op kantoor. Veel mensen genoten al van een lang weekend, maar wij waren aan het werk. De kinderen waren bij de gastouder en knutselde nog wat leuks voor Pasen in elkaar. Fenna besloot nogal gepikeerd uit bed te komen om vervolgens op de grond weer in slaap te vallen. Ik moest er stiekem wel om lachen toen de gastouder de foto doorstuurde.

Op de grond slapen

Het weekend besloten wij hier in te luiden door even lekker met zijn tweetjes te gourmetten.

Zaterdag
De zaterdag was qua het weer een prachtige dag. We brachten een bezoekje aan de markt waar we een heerlijke bak met aardbeien kochten.

Aardbeien
En we brachten een bezoek aan de V&D. Meer dan het woord chaos kan ik eigenlijk niet uitbrengen, niet eens zo zeer qua drukte maar wel qua rotzooi. We hebben er nog een aantal dvd’s vandaan weten te halen. Even lekker nostalgisch: de snorkers en seabert!

Dvd's

In de middag besloten de schuur aan te pakken, vanaf het moment dat we in dit huis wonen is het namelijk volgebouwd maar nooit logisch opgeruimd. Manlief ging dus aan de slag om een paar planken op te hangen. Dat daar ook een zaag bij nodig was beviel Jamie niet echt.

Zagen
Niet veel later hoorde we iets leuks! Ons kleine buurjongetje kwam voorbij racen in zijn coole auto. Dat wilde Jamie natuurlijk ook even proberen!

Auto voor kinderen
We hebben in huis nog een tent met een koepel opgezet zodat de kinderen konden kamperen. Ze zijn er uren zoet mee geweest.

SpelenWe hingen Fenna nog even in de hangstoel die we afgelopen week hebben ontvangen. En we kunnen niet wachten tot we deze op de camping kunnen neerhangen.

Hangmat
De dag sloten we af door samen met vrienden wederom te gourmetten!

Zondag
Zondag stond uiteraard in het teken van 1e Paasdag. Deze begonnen wij met een heerlijk ontbijt, waarbij we enthousiast bezig gingen met het beplakken van de eieren.

Eieren beplakken
Na het ontbijt brachten we een bezoek aan mijn opa en oma. Voor de kinderen net een speelparadijs. Samen met oma maakte Jamie een mooie puzzel.

Spelen met oma
Jamie had wat lego mee en mijn oma gaf aan dat ze ook nog wel iets had liggen. Het was wel meisjes lego, maar ze ging het wel even halen. Uit een doos waar eigenlijk duplo in hoort te zitten kwamen allemaal dichte zakjes en een afbeelding van wat het moest worden. Manlief besloot de tekening even te Googlen, nou makkelijker gezegd dan gedaan. Blijkbaar was dit een editie uit 1995 en de afbeelding was ook gewoon de tekening, haha.

Lego

Na het middagdutje van Fenna besloten we tussen de buien door ook nog even een bezoek te brengen aan de kermis bij ons in de buurt. Jamie en Fenna wilde allebei graag eendjes vangen.

Eendjes vangen
Gevolgd door een rondje in de draaimolen. Jamie werd helemaal vrolijk toen hij zag dat hij op een scooter kon rijden, want dat is stoer! Fenna die vond het wel prima om gewoon in een auto te zitten. Ze keek haar ogen uit.

Draaimolen
Uiteindelijk verlieten we de kermis met twee hele blije kindjes, die allebei druk waren met hun gewonnen prijzen.

Kermis

Maandag
Ook tweede Paasdag begonnen we met een ontbijt. En dit keer waren we druk met het beschilderen van de eieren. Fenna maakte er een waterballet van en Jamie een waar kunstwerk.

Eieren beschilderen
En naast het beschilderen hoort eieren zoeken er natuurlijk ook bij. Ik verstopte op hun kamertjes drie kindersurprise eieren en ze begonnen heel enthousiast te zoeken.

Eieren zoeken
Al met al weer een drukke maar gezellige week. Hoe was jullie Paasweekend? Nog iets bijzonders gedaan?

 

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. demallemolenmoeder

  Wat een leuke en volle week! Zo te zien hebben jouw kindjes zich prima vermaakt.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een week in foto’s; feest!My Profile

 2. Wilmaaa

  Dat ziet er leuk uit! Veel gezelligheid met elkaar 🙂 Yarah vindt tentjes ook zo leuk. & die auto is wel stoer zeg!

 3. Marjon

  Het ziet er uit als een hele leuke week, met veel gezelligheid 🙂 Liefs Marjon

 4. Charlotte

  Gezellig weekje inderdaad! En je V&D buit valt nog mee, je hebt je goed in kunnen houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
9x waarom kinderen elke dag buiten zouden moeten spelen!

De lente is weer begonnen en ondanks het wisselvallige weer van de afgelopen week is de kans toch groot dat...

Sluiten