Center Parcs Zwemmen
Vrije tijd

Week in foto’s #8 – Center Parcs Les Trois Forêts

Afgelopen week was voor ons een hele leuke week. Wij waren namelijk op vakantie, heerlijk een midweek naar Center Parcs Les Trois Forêts in Frankrijk. En daar ga ik jullie uiteraard meer over vertellen, in deze editie van ‘Week in foto’s!’. Maandagochtend vertrokken wij om 6 uur richting Frankrijk. Voor de kinderen best wel vroeg, maar ik had stiekem de hoop dat ze nog in slaap zouden vallen (niet dus!). We vertrokken richting Maastricht om via België en Luxemburg vervolgens Frankrijk in te rijden.

Center Parcs in de auto
Vlak voor Maastricht maakte we een korte stop om even gebruik te maken van het toilet. We haalden wat koffie en warme chocolademelk en we installeerden de dvd-spelers van de kinderen. Ze begonnen na een rit van twee uur al wat te klagen namelijk, gelukkig hadden we nog maar een uur 0f 7 te gaan.

Center Parcs Dvd kijken
De reis verliep voorspoedig, België waren we vrij snel doorheen, in Luxemburg stopte we om te tanken en we vervolgden onze weg in Frankrijk. Tot we daar ineens stilstonden, vrachtwagens werden op de vluchtstrook neergezet en wij mochten aansluiten in een lange rij. Een rij waarin we uiteindelijk meer dan een uur hebben gestaan. Niet echt heel gezellig met twee kinderen die de auto uit willen, gelukkig kon ik ze even rustig houden met een cadeautje!

Center Parcs Cadeautjes

Uiteindelijk mochten we verder, we passeerden een tolpoortje en vanaf dat moment was het spannend. De weg lag namelijk helemaal vol met sneeuw en voornamelijk ijs.

Center Parcs Sneeuw
Of dit ook de reden is dat we zolang hebben stilgestaan? We hebben nog steeds geen idee! In ieder geval duurde het nog maar 45 minuten voordat we op het park aan kwamen. We haalden eerst wat boodschappen in de Cora, een mega grote supermarkt waar ze ook heel veel non-food artikelen verkopen.

En eenmaal aangekomen werden we netjes in het Engels te woord gestaan, dit werd later wel anders! Het huisje zag er heel mooi uit, maar voor een 6-persoons VIP huisje mag je wat verwachten toch? We hadden drie slaapkamers en drie badkamers (met whirlpool, douche en Turks stoombad).

Center Parcs In bad

De kinderen vermaakten zich prima in het huisje. Zo gingen ze lekker in bad en konden ze hun ding doen. Ze sliepen samen op een kamer en dat ging best goed.

 Onderschrift Alt-tek

De kindersuprise eieren in Frankrijk zijn overigens iets groter. Hoe blij dat je dat Jamie was? We hebben er gewoon met zijn vijven van kunnen eten. Wat betreft het huisje mochten we dus absoluut niet klagen, maar we waren natuurlijk eigenlijk heel benieuwd naar Aqua Mundo! Dus we gingen op pad, op het tempo van Jamie een kleine 10 minuutjes lopen. En het zwembad was genieten!

Center Parcs Zwembad

Gek doen in het zwembad!

 

Center Parcs Zwemmen

Ons mooiste familieportret ooit, haha!

 

Center Parcs Glijden

Na vijf dagen durfde Jamie helemaal alleen van de glijbaan!

En echt favoriet waren de glijbanen, zowel die voor volwassenen als die voor kinderen. Ik denk dat vooral Fenna misschien wel 500x van de glijbaan is geweest!

Center Parcs Glijbaan
Op dinsdag besloten we ook een bezoek te brengen aan de kinderboerderij en Baluba! De kinderboerderij is echt ontzettend leuk opgezet. Verschillende stallen met allerlei dieren, paaren, schapen, geiten, varkens, koeien en ga maar door!

Center Parcs Kinderboerderij

De kinderspeeltuin Baluba is grotendeels van hout, kinderen die vielen bezeerden zich dus nogal en er waren amper zit plekken voor de ouders. Kan je nagaan dat wij dus buiten de vakanties een midweek gingen en niet konden zitten, ik vraag me af hoe dit in het hoogseizoen is? Wij waren in ieder geval blij dat Jamie en Fenna het zwembad veel leuker vonden.

Gedurende de week hebben we ook nog wat andere leuke activiteiten ondernomen, want je kon ook gaan bowlen. In de avond erg duur (32 euro voor 55 minuten), maar in de ochtend blijk je dus te kunnen bowlen voor de helft van de prijs.

Center Parcs Bowlen

Ook de spelletjeshal was wel even leuk om doorheen te lopen. Overigens kan je dit beter zonder kinderen doen, want het is aan de prijs. Je betaalt 1,50 euro voor een jeton, waarmee je één spelletje kunt spelen. Jamie was overigens het meest onder de indruk van de airhockeytafel.

Center Parcs Spelletjes
Onze ervaring was dus over het algemeen super! Helaas was in het zwembad de Master Blaster (glijbaan) de hele week gesloten, beetje jammer dat ze juist deze promoten en je er dus helemaal geen gebruik van kunt maken. Het heeft gelukkig de pret niet kunnen drukken. Toen we vrijdag weer vertrokken stond er nog een afscheidscomité in de achtertuin.

Center Parcs Herten
Deze hele midweek hadden wij te danken aan twee lieve vrienden van ons (die overigens ook mee waren). Zij gaven ons dit cadeau voor ons huwelijk. Te lief! Lieve Stijn en Iris (Tijn en Isis, aldus Fenna), bedankt voor deze heerlijke week! En bedankt voor deze foto, waar we voor de verandering eens normaal op staan!

Center Parcs Familie

Zijn jullie wel eens in Center Parcs geweest? Zoja, wat is jullie favoriete park?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde

  Wat een leuke vakantie hebben jullie gehad!

 2. Kelly

  Wat een leuke foto’s allemaal, ziet eruit dat jullie het goed naar jullie zin hebben gehad ☺️ En ook heel lief dat jullie dit ala cadeau van jullie vrienden hebben gekregen!
  Kelly onlangs geplaatst…Help! Mijn lichaam veranderd.My Profile

 3. demallemolenmoeder

  Ziet eruit als genieten! Eigenlijk al heel vaak. Ook heerlijk om even een weekendje weg te gaan. De parken met vier of vijf sterren vind ik toch wel het leukst.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s; buitenshuisMy Profile

 4. Wilmaaa

  Dat ziet er heel gezellig uit, leuk zeg! En een slim idee om een cadeautje onderweg te geven 🙂

 5. Charlotte

  Heerlijke foto’s! Fijn dat jullie zo hebben genoten!

 6. Nathalie

  Wat een leuke vakantie! Wij zitten snel in Denemarken maar niet in CenterParcs.

 7. Pingback: Op reis met een dreumes en een peuter. Hoe doe je dat? – SoMama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Vrije tijd
8x wat je als moeder in je handtas moet hebben!

Wat zou het toch fijn zijn als ik een keer zonder na te denken de deur uit kan stappen. Helaas...

Sluiten