Would you rather
KinderenPersoonlijk

Would you rather… Mommy style!

Ach, zo af en toe is het echt even nodig, dan gooi ik er gewoon een klaagzang uit, want zeuren hoort nou eenmaal bij vrouwen toch? Laat ik het dan maar waar maken ook. Nee alle gekheid op een stokje, zoals wellicht bekend zijn er leuke en minder leuke klusjes als het gaat om het ouderschap. Denk maar aan poepluiers of wat dacht je wat een ondergekotst bed (jak!!). In ieder geval ik kwam de ‘Would you rather – Mommy Style’ tag tegen bedacht door Joyce van Joy from Joyce en ik heb hem ingevuld! Ik ben benieuwd of mijn ‘Would you rather’ antwoorden overeenkomen met die van jullie!

Maak je liever kots schoon of een poep ongelukje?

Dit is meteen een lastige. Ik vind kots namelijk echt ontzettend smerig, maar gelukkig hoef je dat ook maar een enkele keer op te ruimen. Poepluiers daarentegen komen soms wel dagelijks voor en die vind ik ook smerig. Bij baby’s valt het mee, maar hoe ouder kinderen worden, hoe smeriger! Ik ga dan denk ik toch maar voor kots, daar dit veel minder vaak voorkomt 😉

Poepluiers

Stofzuig je liever of doe je liever de was?

Oh, allebei niet mijn favoriete klusjes. Gelukkig wisselen manlief en ik dit eigenlijk altijd af. Zo hebben we ook geen tijd om er echt een hekel aan te krijgen 😉

Laat jij je kinderen liever lopen of in de wandelwagen zitten?

Een combinatie van! Vaak loopt/fietst Jamie en zit Fenna in de wandelwagen. Dit is in mijn eentje prima te doen, ook bij het boodschappen doen. Twee lopende kinderen en dan boodschappen moeten doen, dat gaat hem niet worden. Als we met het gezin op pad gaan, dagje dierentuin bijvoorbeeld, dan lopen ze vaak wel allebei.

Speel je liever met speelgoed of kleur je liever?

Speelgoed! Kleuren is ontzettend leuk maar gaat ook sneller vervelen. Speelgoed heb je natuurlijk in allerlei vormen en bij sommig speelgoed ben je ook nog eens lekker actief.

Eet je liever overblijfsels van je kind of maak je een eigen snack?

Eigen snack. Ik ben niet vies van onze kinderen, maar van dat half gekauwde voedsel word ik nou eenmaal niet heel enthousiast.

Ga je liever naar de wc met je kids of heb je ze liever buiten schreeuwen voor de deur?

Oh, nou laat de kinderen dan maar mee gaan, anders kan ik niet eens even rustig naar het toilet. Daarnaast zien ze meteen hoe het moet.

Doe je liever een dutje of kijk je liever een serie o.i.d.?

Een serie! Heerlijk, kan ik ook echt van genieten. Daarnaast weet ik ook nooit hoelang een dutje gaat duren en wordt ik er meestal alleen maar heel duf van. Geen succes dus!

Netflix Favorieten

Kies jij liever de kleding van je kinderen met een discussie of laat je ze zelf kiezen met uit eindelijke een foute combi.

Over het algemeen kies ik de kleren. Mochten ze in de buurt zijn en ze een voorkeur hebben dan kan dat in goed overleg. En een foute combi tja, iets gecombineerd met Crocs is nooit heel charmant toch? Kinderen zijn alleen wel gek op die dingen, dus mama gaat daar maar in mee.

Ga je liever op zoek naar een schone slabber of doe je het shirt uit?

In het begin was dit standaard een schone slabber. Tegenwoordig kliederen ze gelukkig een stuk minder, de slabbers zijn het huis uit en indien nodig knoop ik nog wel eens een theedoek om. Groter dan een slabber, maar net zo effectief!

Deel je liever je snoep met de kinderen of leg je het weg voor later?

Ik probeer niet zoveel te snoepen waar de kinderen bij zijn, gebeurt dit wel een keer dan deel ik het met de kinderen. Op dat moment ben ik alleen niet zo goed in eerlijk delen. Mama, krijgt toch altijd wat meer dan de kinderen 😉

Would you rather…

En dan is het nu aan jullie, wat would you rather do? Zelf kleding uitkiezen of je kinderen een outfit laten samenstellen?

Dit artikel heeft 7 reacties

 1. Wilmaaa

  Leuk om te lezen! Ik zou Yarah best zelf iets laten kiezen mocht ze de leeftijd krijgen. Ik zou het denk ik bij één ding houden, kan ik de rest er mooi bij combineren haha!

 2. Nathalie

  Soms laat ik ze zelf hun kleding uitzoeken. Mijn oudste is vandaag 8 geworden en die pakt elke ochtend zelf zijn kleding uit zijn kast. Handig als ze het allemaal zelf kunnen. Scheelt tijd in de ochtendspits.

 3. Merel

  Haha die laatste (delen van snoep) vond ik zo grappig. Doe ik ook idd. En jullie huishoudelijke oplossing neem ik mee. Wij hebben het iets meer verdeeld, dus dan krijg je er op een gegeven moment wel genoeg van (zeker de was, bodem van de mand is alleen nog een vage herinnering…)
  Merel onlangs geplaatst…Altijd inconsequent is ook consequentMy Profile

 4. Vlijtig Liesje

  Ik verschoon liever poep dan kots. Van kots moet ik zelf zowat overgeven!

 5. Ilse van Kreanimo

  Mijn ‘ik ook’ was reactie op ‘vlijtig liesje’, maar ik weet niet of dat goed is gelukt!

  Mijn twee oudsten kiezen zelf graag hun kleding en ik moet zeggen: dat lukt ook redelijk goed.

 6. Charlotte

  Zelf uitkiezen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Meer in Kinderen, Persoonlijk
9x Wat wij van onze kinderen kunnen leren!

Wij, als ouders zijnde, zijn natuurlijk het grote voorbeeld voor onze kinderen. We leren ze vanaf het moment dat ze...

Sluiten